ghen Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Witajcie, biję się z kompem już dwa tygodnie... Objawy są takie, że "tnie" gry; w związku z tym: - wymiana karty graficznej z radeona 8500 na radeona 9550 gigabyte'a 128/128 - wymiana zasilacza z jakiegoś szitu na chiefteca 350W - Wymiana dysku twardego z maxtora 40GB na Samsunga 160GB sAtaII Mam plyte GIbabyte'a 8IG1000-G Intel® Celeron® CPU 2.40GHz 1GB DDR RAM (po 512 na kanał) Zauwazylem, ze wraz z uplywem czasu komp zwalnia. Pamieci na grafie sie nie grzeja, sprawdzalem. Poradzcie co, bo brakuje mi juz pomyslow i kasy na modernizacje :-| Ghen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 w jakim sensie zwalnia? gry, kopiowanie, uruchamianie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shaqal Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Jakie temperatury procka/grafiki? Odkurz radiator na procku, w razie potrzeby przesmaruj procka pasta termoprzewodzącą. Przyjrzyj się kondensatorom na płycie. Pokombinuj ze sterownikami (najnowsze nie muszą oznaczać najlepszych - znajdź odpowiednie dla siebie), systemem (może cos ci robi w nim syf). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghen Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 WItam, mulenie kompa objawia się w grze Fifa 2006. Boisko jest w pasy ciemniejszej i jasniejszej zieleni. Kiedy kamera przesuwa sie w poziomie widac jak na ekranie zalamuja sie te pasy, jakby byl problem z odswiezaniem obrazu. Sprawdzalem na innym monitorze, 15 calowym, dzieje sie dokladnie to samo. Uruchomilem menedzera urzadzen i odpalilem gre - procek zasuwa na 100% gdy gra jest uruchomiona. PO wylaczeniu Fify ikonki na pulpicie potrzebuja chwili by sie "odswiezyc" - w tym czasie dysk rzezi troche. Sterownikow probowalem wielu, bez skutku. Faktycznie, radiator na płycie jest wrzacy, a przez wiatrak z procka widac jakis czarny syf... dzisiaj bedzie wielkie czyszczenie:) Mam nadzieje ze to pomoze... Dziekuje za zainteresowanie i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 mi to wygląda.. te pasy dokładniej na boisku na brak synchornizacji pionowej - kwestia ustawienia sinika renderującego w grze... (V-sync) 100% cpu to zazwyczaj normalka podczas grania w gry.. objawie się to specyficzną budową gry ( w odróżnieniu od zwykłych aplikacji), zwłaszcza na celkach... Po wyłączeniu fify dysk Ci mieli, gdyż masz za mało ramu i system ostro wykorzystuje plik wymiany (swp, pamięć wirtualną), dlatego ikonki powoli się odświeżają, gdyż system zajęty jest robieniem porządku z Twoją pamięcią (usuwaniem ze swapa danych gry) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghen Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 (edytowane) mi to wygląda.. te pasy dokładniej na boisku na brak synchornizacji pionowej - kwestia ustawienia sinika renderującego w grze... (V-sync) W grze nie ma niestety możliwości ustawienia V-sync. Z tego co słyszałem, w opcjach grafiki wyłącza się opcję "czekaj na synchronizację pionową". Ale pokombinuję z tym jeszcze. Wyjarała mi się płyta - musiałem kupić inną - ASUS P800 X-series. Nie pamiętam dokladnie pełnej nazwy. Problem niestety pozostał. Po wyłączeniu fify dysk Ci mieli, gdyż masz za mało ramu i system ostro wykorzystuje plik wymiany (swp, pamięć wirtualną), dlatego ikonki powoli się odświeżają, gdyż system zajęty jest robieniem porządku z Twoją pamięcią (usuwaniem ze swapa danych gry) 1 GB to za mało? Myślałem, że to powinno wystarczyć... CO ciekawe, nie mam podobnych problemów np w NFS MOst Wanted. Idzie bardzo ładnie. Bądź mądry i pisz wiersze... :mur: Edytowane 28 Marca 2006 przez ghen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...