Skocz do zawartości
DonCapone

6800gt Vs 6800gs Vs 7600gt?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam jakies 700zl na karte i zastanawiam sie jaka wybrac?? Wydaje mi sie ze 6800GT jest wydajniejsze od GS a 7600GT jest wydajniejsze od obydu tych kart. I teraz nie wiem czy czekac az 7600 bedzie kosztowal ~jakies 700 czy kupic teraz uzywana 6800GT\GS??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DonCapone napisał(a):

Mam jakies 700zl na karte i zastanawiam sie jaka wybrac?? Wydaje mi sie ze 6800GT jest wydajniejsze od GS a 7600GT jest wydajniejsze od obydu tych kart. I teraz nie wiem czy czekac az 7600 bedzie kosztowal ~jakies 700 czy kupic teraz uzywana 6800GT\GS??

wydajnoscia to tak

6800GT = 6800gS --> 7600 jest najwydajniejsza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam nie chce twożyć nowego posta związanego z 7600gt dlatego piszę tutaj.

A mianowicie ołaci się kupić model Leadteka 256 mb \128bit czy to jest za mało jak na 256mb prosze o opinie na karte moge wydać ok 750 zł i tyle kosztuje ta leadteka. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zola90 napisał(a):

A mianowicie ołaci się kupić model Leadteka 256 mb \128bit czy to jest za mało jak na 256mb prosze o opinie na karte moge wydać ok 750 zł i tyle kosztuje ta leadteka. Pozdrawiam

Wszystkie 7600GT są 256MB 128bit, za 750zł możesz kupić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zola90 napisał(a):

Karta mimo, że ma 128 bitową szynę jest wydajniejsza od 6800/6800GS. Jest do tego wykonana w technologi 0.09nm, nie grzeje się. Nie zastanawiaj się, tylko bierz!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DonCapone napisał(a):

to dobrze bo jak wejdzie to i ceny 7600 powinny spasc :D A moze x1800 bedzie wydajniejszy i tanszy to wtedy wybur bedzie jasny :)

Są juz testy porównawcze x1800GTO i 7600GT i nie ma co marudzić bo x1800GTO patrzac na jego możliwości w porównaniu do 7600 - czyli 12/8 500/1000 256/256 bierze do dzioba (tzn. stoi na równi z 7600GT:)) a jego cena nie bedzie niższa niż 250$ a może nawet wynieśc koło 280$ :-| wg danych producentów.

Ktoś tu chyba daje ciała :)

Pozatym wersje które wysłano do Guru3d i kilku innych serwisów kiepsko się kręciły jak na legendarne GTO. A o modowaniu juz pisano że będzie na 99% niewykonalne bo Ati przebrała wszytskie karty bardzo skrupulatnie zeby nie zagroziło pozycji x1800XL.

Edytowane przez -Caleb-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to jeszcze z tydzien moze dwa i kupuje :D pozniej bede musial dokupic ramu ale wole miec karte na przyszlosc niz 1gb ramu i jakies badziewie a z tego co slyszalem przez ram porpostu co jakis czas sie przytnie by doczytac cos wiec da sie to przezyc a nie 12fps FEAR :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi