Skocz do zawartości
DonCapone

6800gt Vs 6800gs Vs 7600gt?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam jakies 700zl na karte i zastanawiam sie jaka wybrac?? Wydaje mi sie ze 6800GT jest wydajniejsze od GS a 7600GT jest wydajniejsze od obydu tych kart. I teraz nie wiem czy czekac az 7600 bedzie kosztowal ~jakies 700 czy kupic teraz uzywana 6800GT\GS??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jakies 700zl na karte i zastanawiam sie jaka wybrac?? Wydaje mi sie ze 6800GT jest wydajniejsze od GS a 7600GT jest wydajniejsze od obydu tych kart. I teraz nie wiem czy czekac az 7600 bedzie kosztowal ~jakies 700 czy kupic teraz uzywana 6800GT\GS??

wydajnoscia to tak

6800GT = 6800gS --> 7600 jest najwydajniejsza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam nie chce twożyć nowego posta związanego z 7600gt dlatego piszę tutaj.

A mianowicie ołaci się kupić model Leadteka 256 mb \128bit czy to jest za mało jak na 256mb prosze o opinie na karte moge wydać ok 750 zł i tyle kosztuje ta leadteka. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mianowicie ołaci się kupić model Leadteka 256 mb \128bit czy to jest za mało jak na 256mb prosze o opinie na karte moge wydać ok 750 zł i tyle kosztuje ta leadteka. Pozdrawiam

Wszystkie 7600GT są 256MB 128bit, za 750zł możesz kupić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karta mimo, że ma 128 bitową szynę jest wydajniejsza od 6800/6800GS. Jest do tego wykonana w technologi 0.09nm, nie grzeje się. Nie zastanawiaj się, tylko bierz!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to dobrze bo jak wejdzie to i ceny 7600 powinny spasc :D A moze x1800 bedzie wydajniejszy i tanszy to wtedy wybur bedzie jasny :)

Są juz testy porównawcze x1800GTO i 7600GT i nie ma co marudzić bo x1800GTO patrzac na jego możliwości w porównaniu do 7600 - czyli 12/8 500/1000 256/256 bierze do dzioba (tzn. stoi na równi z 7600GT:)) a jego cena nie bedzie niższa niż 250$ a może nawet wynieśc koło 280$ :-| wg danych producentów.

Ktoś tu chyba daje ciała :)

Pozatym wersje które wysłano do Guru3d i kilku innych serwisów kiepsko się kręciły jak na legendarne GTO. A o modowaniu juz pisano że będzie na 99% niewykonalne bo Ati przebrała wszytskie karty bardzo skrupulatnie zeby nie zagroziło pozycji x1800XL.

Edytowane przez -Caleb-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to jeszcze z tydzien moze dwa i kupuje :D pozniej bede musial dokupic ramu ale wole miec karte na przyszlosc niz 1gb ramu i jakies badziewie a z tego co slyszalem przez ram porpostu co jakis czas sie przytnie by doczytac cos wiec da sie to przezyc a nie 12fps FEAR :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi