maSTHa212 Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 (edytowane) Hehe no typowy DTR to to nie bedzie na pewno, chociaz bebechy ma konkretne, jesli w domu podlaczysz go pod jakiegos LCD 17-19" to spokojnie zastapi stacjonarke. Recenzje postaram sie zrobic jak najszybciej, komp powinien dojsc w okolicy srody-czwartku (od piatku do niedzieli jestem poza krajem) to mysle ze nie wczesniej jak hmm nastepna sroda? Taki prezent na 3 maja ;) Edytowane 22 Kwietnia 2006 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
contradanza Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 W UK, w przeliczeniu za 7500 ale z systemem czyli bez systemu tak jak zwykle Asus sprzedawal wychodzi 7200. A teraz jeszcze obnizyli cene i wychodzi 7300 z WinXp Pro. Hi, możesz powiedzieć dokładnie jak kupowałeś (sklep internetowy, dzwoniłeś i coś uzgadniałeś, przez znajomego, jak płaciłeś) i inne szczegóły :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phuong Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 (edytowane) Sporo, nawet bardzo. Wychodzi 6850 a w UK z lepszym procem, wiekszym dyskiem i 1gb ramu zamiast 512 kosztuje 7150. Nie zdziw sie jak jednak dostaniesz z x600 :)) http://www.asusnotebooks.co.uk/asusw3000series.htm Edytowane 22 Kwietnia 2006 przez Phuong Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 (edytowane) Nie zdziwie sie bo w zakladce przy zamawianiu byl W3V i W3J i obok tego pierwszego byla adnotacja : Out of stock, model replaced by W3J. Poza tym w mailu od tych ludzi jeszcze raz sie upewnili czy na pewno ten model i z taka konfiguracja jaka byla podana wiec pomylka raczej nie wchodzi w gre. A kupowalem wlasnie na tej stronie ktora podal Phuong, zamailowalem (prosza o to w przypadku zamowien zagranicznych) i juz, babka podala mi wszystkie dane do przelewu i bank transfer na ich konto. Karty kredytowe ani PayPal odpadaja. Moze cena nie najnizsza, ale sklep podobno najbardziej zaufany, najwiekszy reseller Asusa w UK i w ogole. Kontakt mailowy dosc dobry, chociaz czasami musialem czekac ladnych pare godzin na odpowiedz. Ale ogolnie sprawnie i bezproblemowo. Edytowane 23 Kwietnia 2006 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 (edytowane) bardzo ladny jest ten W3J. Widzialem na animacjach z linku powyzej. Bardzo ladna konstrukcja. Troche niefortunnie ma umieszczony przycisk power ale jest to tak orginalnie zaprojektowane ze tylko dodaje uroku. I ta waga... 2.2 kilo sweet. Jak bedzie w pl dostepny za 5 paczek to pomysle nad nim. 7tys to troche za duzo wg mnie. Ale zawsze za nowosc trzeba odprowadzic stosowny podatek ;) Edytowane 23 Kwietnia 2006 przez kurek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riatb Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 (edytowane) Ile wyniosła wysyłka do Polski? Edytowane 23 Kwietnia 2006 przez riatb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 59 funtow kurierem TNT. A co do ceny to watpie zeby do 5k spadlo, W3V zakonczyl swoj zywot i kosztuje nadal ponad 6k. Co do powera to mi sie bardzo podoba i nie wiem co niefortunnie z nim ma byc, chyba to ze sie moze wlaczyc w czasie podrozy ale watpie zeby sie tak dzialo. Will see. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Tak sobie patrzę na tego Asusa W3J (http://www.notebookforums.com/showthread.php?t=147338) i w sumie fajny notek. Niestety jest jednym z kolejnych z fatalnie zaplanowanym układem we/wy. Nie mogę na przykład zrozumieć, dlaczego port IrDA umieszcza się na prawej krawędzi idealnie na wprost ew. podkładki z myszką. Synchronizacja Palma z notkiem przez podczerwień bardzo skutecznie utrudnia obsługiwanie myszki, bo trzeba ją przesuwać mocno na bok (ja rozumiem, że touchpad i w ogóle, ale preferuję myszkę). Podobnie z PCMCIA, jak bym chciał dołożyć dodatkową kartę sieciową (przewodową), to kabelek równie skutecznie przeszkadzałby w obsłudze myszki i w ogóle łatwo by się było w niego zaplątać. Wzorem dla mnie pozostaje jednak układ ze starego dobrego T21, gdzie ethernet jest z tyłu a IrDA z lewej strony, podobnie jak PCMCIA. Tyle tytułem narzekania :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Ten laptop nie ma PCMCIA tylko Express Card ale rozumiem o co kaman. Co do portow to moje zdanie jest takie ze do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic chociaz ja np wole jak wszystkie porty USB sa z tylu. Tak czy inaczej nie zabije sie i nie spisze laptopa na straty z powodu ze kabel bedzie mi sterczal z lewej a nie z prawej strony. A palmtop z kolei nie jest wielkosci stolu, przesuwasz reke o 10 cm w prawo i wszystko gra. Jak juz tworzymy problemy to przynajmniej takie DUUUZE ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 maSTHa212 wlasnie o przenoszenie w plecaku mi chodzilo ;-) Co do ceny to kazdy lapek w koncu spada z cena. Tym bardziej ze to jest narazie nowosc i puki co plac sie za to kase. Jak bedzie kosztowal 6000 to sie kupi uzywanego w dobrym stanie za cirka 5000klockow :-) Chociaz jego cena moze spadac powoli z racji pozadanych gabarytow ale i tak imo szybko spadnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 To sie postawi przyciskiem do gory :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gofeer Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 a z jaka matryca zamowiles jesli wogole byl jakas mzoliwosc wyboru?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Nie bylo - WXGA (1280x768) glossy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.N. Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Witam drogich posiadaczy notebooków ;) . Dołączam się do dyskusji, ponieważ sam zastanawiam się nad kupnem A8JM. Tutaj się spytam o rzecz, która mnie dręczy od kiedy zobaczyłem ten laptop. Kiedy (jeśli) będzie dostępny w Polsce? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 A8JM oraz A8JA trafią do nas w maju, informacja z ASUS Polska. A8JC bedzie mozna kupic juz po swietach. Z ta zubozala wersja moze byc roznie, na przykladzie a8jc najgorsza wersja trafila sie np Niemcom:) @M.N. - no kawalerze jak widac nie za dobrze przejrzales ten topic ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.N. Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 (edytowane) Zaczynam od końca czytać :D , ale dzięki za odpowiedź. Jeszcze jedno szybkie pytanko. Procesor w tym laptopie jest 32-bit, czy 64-bit i czy w przyszłości bez problemu pójdzie na nim Wndows Vista? Za odpowiedzi zrewanżuję się recenzją po kupnie w/w laptopa ;) . Edytowane 24 Kwietnia 2006 przez M.N. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 32. Vista pojdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 (edytowane) Na 99% dzis kurier przywiezie laptopa : 7:32 Warsaw - Out For Delivery :D (to oczywiscie ze strony TNT) Edytowane 25 Kwietnia 2006 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juicepp Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Na 99% dzis kurier przywiezie laptopa : 7:32 Warsaw - Out For Delivery :D (to oczywiscie ze strony TNT) w morde jeża :) nawet mi nie mów :) sprzedaje mojego lapka! chce ktos kupic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 (edytowane) Hehe stary zebys wiedzial ze siedze jak na weglach, gruuubo ponad 2 miesiace bez laptopa ale mysle ze warto bylo czekac. Od razu mowie i apeluje : jesil go dzis dostane to podam tylko ze tak powiem "ogolne informacje" - jutro mam egzamin takze nie ma bata zebys sie dzis nim bawil nawet przez chwile. Recenzja+tona zdjec tak jak mowilem - za tydzien. EDIT. Status zmieniony na : DELIVERED :D EDIT2. Otworzylem pudelko i : 1. to na pewno jest W3J :D 2. jest zimny dlatego go niewlaczam na razie ale co moge juz powiedziec to dwie rzeczy : jest maly i jest lekki, na prawde. 3. pokrywa nie ma zadnych "zapinek" ani "zatrzaskow - po prostu sie sklada i juz - zostaje w takim polozeniu 4. w zestawie oczywiscie torba (inna niz daja w Polsce) i myszka...Logitech V270 Bluetooth :D Tyle na sam poczatek :D Edytowane 25 Kwietnia 2006 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Namod Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 (...)+tona zdjec (...)Trzymam za słowo... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieo Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Recenzja+tona zdjec tak jak mowilem - za tydzien. Jezuuu.... Niektórzy mogą nie wytrzymać tygodnia :wisielec: :wink: Wiesz, że dzień przed egzaminem nie powinieneś się niczego uczyć bo wszystko Ci wycieknie z głowy!? :lol: Tak na serio: GRATULUJE ZAKUPU!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Wiesz, że dzień przed egzaminem nie powinieneś się niczego uczyć bo wszystko Ci wycieknie z głowy!? :lol:A wiesz ze zeby cos wycieklo to musi najpierw "wcieknac" ;) Spoko, spoko dasz rade. Poza tym pomyslalem chwile nad recka i jesli dam ja w srode to na 100% bedzie nie pelna - nie bedzie zdjec porownujacych matryce z innym Asusem i innych drobiazgow ale to najwyzej z czasem pododaje brakujace ogniwa skoro taka presja ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juicepp Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 A wiesz ze zeby cos wycieklo to musi najpierw "wcieknac" ;) Spoko, spoko dasz rade. Poza tym pomyslalem chwile nad recka i jesli dam ja w srode to na 100% bedzie nie pelna - nie bedzie zdjec porownujacych matryce z innym Asusem i innych drobiazgow ale to najwyzej z czasem pododaje brakujace ogniwa skoro taka presja ;)to ile Cie w sumie wyszedł lapek i jak długo w sumie czekales? skoro nie masz czasu na recke to tylko zapodaj everesta i podaj model matrycy, bo chce sprawdzic jakie ma kąty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Wyszlo 7500 za samego laptopa (teraz juz jest za 7300) + 59 funtow za kuriera + okolo 100 PLN oplat manipulacyjnych w banku za przelew czyli razem circa about 7900. Realizacja od pierwszego maila do dzis do odbioru paczki to rowno 2 tygodnie. A nie mam czasu NA NIC, lapek wrocil do pudelka i czeka na lepsze czasy (to znaczy do jutra do popoludnia :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
contradanza Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 lapek wrocil do pudelka i czeka na lepsze czasy (to znaczy do jutra do popoludnia :D) To czekamy :( też mam parę pytań, jak będziesz robił recke to proszę weź je pod uwagę :) 1. Model matrycy (kąty) 2. Model DVD (głośność) 3. Grafika (jak z chłodzeniem) 4. Głośność i częstość włączania chłodzenia (tryb normalnej pracy i w grach) 5. Czas pracy na aku 6. Jaki dysk HDD (producent, temp., prędkość) 7. Temp. procka w czasie pracy i grania Też nie mogę się już doczekać recki dzięki pozdrawiam CoNtRaDaNzA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) Ok zarzucilem Everesta i dwie rzeczy : dysk ma jednak 4200 a nie 5400 ale z tego co wyczytalem jest to najbardziej energoszczedny dysk 2,5" - cos za cos. Co do matrycy to produkuje ja firma CMO ale nigdzie nie moglem znalesc katow. Z badan organoleptycznych katy pionowe sa raczej male za to poziome bardzo zadowalajace. Reszta pozniej bo padl mi juz aku a sie wlasnie zjarnalem ze nie mam wtyczki na nasze gniazdka <_< EDIT. Jednak znalazlem na ich stronie opisy matryc do laptopow tyle ze nie ma tam tego modelu ktory jest W3 :blink: Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juicepp Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) Ok zarzucilem Everesta i dwie rzeczy : dysk ma jednak 4200 a nie 5400 ale z tego co wyczytalem jest to najbardziej energoszczedny dysk 2,5" - cos za cos. Co do matrycy to produkuje ja firma CMO ale nigdzie nie moglem znalesc katow. Z badan organoleptycznych katy pionowe sa raczej male za to poziome bardzo zadowalajace. Reszta pozniej bo padl mi juz aku a sie wlasnie zjarnalem ze nie mam wtyczki na nasze gniazdka <_< EDIT. Jednak znalazlem na ich stronie opisy matryc do laptopow tyle ze nie ma tam tego modelu ktory jest W3 :blink: wejdz w everesta w opcje ekran(czy matryca jakos tak) i tam bedziesz miał dokladny model matrycy, ja sobie sam znajde na stronie producenta jakie ma kąty co do dysku to ja bym się bardzo wkurzył, skoro na stronie pisało 5400 a dostales 4200 to po prostu zadzwon do nich i niech CI wyslą pocztą, powiedz im ze nie kupimy u nich lapków jak CI nie wysla dysku! :) sprawdz jeszcze dokładnie, bo może everest po prostu kłamie. teraz CI juz nikt z oriki nie powie że masz low endowego lapka :) i na koniec chciałem dodać iż sprzedaje mojego lapka asusa A6j jak ktos chce to pisać! :) bo wystawie na allegro i pojdzie do obcego a tego bym nie chciał :) EDIT: powinieneś mieć tą matryce WXGA jeśli to ten producent: http://www.cmo.com.tw/cmo/english/product/...n.jsp?size=14.1 szczerze powiem że jesli to ta to kątów nie ma rewelacyjnych bo 20/45/45/45 no ale jak na 14 to i tak lepiej niz w przypadku takich samych kątów widzenia niż w 15.4 no ale jednak spodziewałem sie conajmniej 60 stopni w góre a nie 20. Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez juicepp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) Problem w tym ze to nie ta matryca, moja ma inne oznaczenie i nawet rozdzielczosc jest inna bo ta podana na stronie to 1280x800 a W3 ma 1280x768. Z dyskiem jest napisane ze 100GB bez predkosci <_< EDIT. To jest ten dysk : http://www.macheaven.co.uk/?page=proddetail&prod=11920 Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riatb Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) Wersja UK ma dysk 4200, za doplata mozna wziac szybszy. A propo matryc to wyszedl nowy soniak z gf 7600, tylko dlaczego 128mb:/ Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez riatb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...