samedi Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) A tu pojawia sie cos nowego i do tego w przystepnej cenie z 7600: Zepto Znote 6214W. Oto test: http://www.trustedreviews.com/article.aspx?art=2963 Edytowane 7 Czerwca 2006 przez samedi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) any soft do podkręcania centrino duo? coś przegapiłem czy nie :> Edytowane 7 Czerwca 2006 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doctor_25 Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 nie wiem czy ktos widzial ale cena za tego BENQ jest calkiem extra :D http://www.mobilworld.pl/produkt/joybook_s73g.php?2,1,,,775 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Teraz by się przydało żeby ktoś kupił tego Benq i zrobił reckę.Cena fajna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcio_wroc Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Teraz by się przydało żeby ktoś kupił tego Benq i zrobił reckę.Cena fajna. recka już jest tylko że po angielsku :) http://www.kaitech.hk/component/option,com...,71/topic,637.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Wiem,ale fajnie byłoby gdyby któryś z forumowiczów takiego lapka zakupił i zrobiś swoja reckę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 motofan sporo to znaczy na ile obnizyles to napiecie :-) (sory za OT :-) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Hehe, na na mnożniku x6 mam 0,716V.Jak dla mnie sporo zjechałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 ja od razu zjechalem na 0.7 na x6 (798mhz) i jest stabilnie ale nie moge jeszcze nizej bo sofcik nie pozwala (NHC) :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Poszla plotka ze W3 ma byc teraz serwowany w kolorze...czerwonym?! Info nie potwierdzone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myslook Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 hej mastha i jak z tym oblivionem ... ?? jak x 1600 radzi sobie ... ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Oblivion? Hmm, zainstalowalem, zobaczylem i juz nie gram. Kompletnie mi nie przypadla do gustu, dlatego nie bawilem sie w ani w ustawienia ani w tweakowanie .ini. Moze ktos inny poratuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 ja mam a6ja (duo/x1600/1024 dddr) wiec powiem wam ze na poczatku sie zalamalem... oblivion dziala sobie ladnie i nagle wychodzimy na zewnatrz i pojawia sie trawa ktora zabija doslownie karte... generalnie gram w ustawieniach Anizo2x/bloom (zamiast hdr), shadows off, 1024xxxx reszta max/medium... gierka wyglada mega kozacko ale bez optymalizacji konfigu i zrezygnowania z shadowow i trawy nie ma kompa ktory ja pociagnie... oczywiscie oblivion wyglada zajebiscie na tych ustawieniach i w zasadzie nie spada ponizej 30, moze naprawde incydentalnie takze x1600 radzi sobie z oblivionem dostatecznie, na rynku najlepsze karty radza sobie prawie dobrze, dopiero potwory sli/cross potrafia na maxie ja uciagnac mozna klnac tutaj? nvm, chcialem tylko napisac ze oblivion ma po[ciach!]lony engine a jego tworcy sa po prostu po[ciach!]i za to ze wypuscili gre ktora przerasta topowe kompy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Nie można. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 ja mam a6ja (duo/x1600/1024 dddr) wiec powiem wam ze na poczatku sie zalamalem... oblivion dziala sobie ladnie i nagle wychodzimy na zewnatrz i pojawia sie trawa ktora zabija doslownie karte... generalnie gram w ustawieniach Anizo2x/bloom (zamiast hdr), shadows..... dobrze sie czujesz? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 ja mam a6ja (duo/x1600/1024 dddr) wiec powiem wam ze na poczatku sie zalamalem... oblivion dziala sobie ladnie i nagle wychodzimy na zewnatrz i pojawia sie trawa ktora zabija doslownie karte... generalnie gram w ustawieniach Anizo2x/bloom (zamiast hdr), shadows off, 1024xxxx reszta max/medium... gierka wyglada mega kozacko ale bez optymalizacji konfigu i zrezygnowania z shadowow i trawy nie ma kompa ktory ja pociagnie... oczywiscie oblivion wyglada zajebiscie na tych ustawieniach i w zasadzie nie spada ponizej 30, moze naprawde incydentalnie takze x1600 radzi sobie z oblivionem dostatecznie, na rynku najlepsze karty radza sobie prawie dobrze, dopiero potwory sli/cross potrafia na maxie ja uciagnac mozna klnac tutaj? nvm, chcialem tylko napisac ze oblivion ma po[ciach!]lony engine a jego tworcy sa po prostu po[ciach!]i za to ze wypuscili gre ktora przerasta topowe kompy Ten cały post, to takie spóźnione prima aprilis? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 no zamiast anizo mialo byc AA oczywiscie reszte podtrzymuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 (edytowane) To sugeruję wycieczkę do najbliższego sklepu, kupno jakiegoś pc z x1800/1900 xt i 2GB ramu i zweryfikowanie swoich opinii odnośnie płynności działania Obliviona- CF/SLI nie jest wymagany do uzyskania avg. framerate na poziomie 50fps w 1280x1024 z detalami na max. Słowem, bzdury pleciesz, bo pc z single vga (nawet tej klasy, co w/w) na chwilę obecną to taki lepszy mid- end jak na warunki zachodnie. Co więcej, nawet na moim laptopie z 7800gtx po dokupieniu 2GB ramu mogę spokojnie sobie pograć w rozd. natywnej dla mojej matrycy (1440x900). Demonizujesz, ewentualnie patrzysz na świat gier przez pryzmat swojego (wolnego) pc i stąd twoje pełne frustracji słowa. Edytowane 29 Czerwca 2006 przez draak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 draak ja rozumiem ze masz chilli z 7800gtx + 2gb ramu ale zrozum ze to NIE JEST normalka jak na laptopa, piszac ze core duo 1,66+1gb+x1600 jest wolne po prostu mijasz sie i to dosc ostro z prawda. Na dzisiejsze standardy laptopowe to jest bardzo duzo. Fakt, sa szybsze laptopy ale to jest raczej bardzo maly ulamek wszystkich laptopow takze nie mozna przyrownywac wszystkiego co wychodzi do 17" molochow z 7900/1800 na pokladzie. Inna sprawa ze Oblivion faktycznie ma kompletnie skopany engine no ale to juz temat na inna rozmowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 any soft do podkręcania centrino duo? coś przegapiłem czy nie :> tez sie podczepiam i czekam na info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 maSTHa212, zupełnie mnie nie zrozumiałeś. Kolega, któremu odpisywałem twierdził (i to kategorycznie), że żaden współczesny pc nie radzi sobie z Oblivionem. Mój 7miesięczny desktop (wiekowy, jak na skalę postępu w IT) radzi sobie z tym enginem bezproblemowo. I tylko tą bzdurę chciałem sprostować, nie kwestionuję mocy x1600, która jak na 14" jest bardzo duża, ale wypisywanie takich hererzji (okraszone dodatkowo cała masą inwektyw) jest wręcz żałosne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Faktycznie troche zle to zrozumialem, w takim razie no problem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 50 fps average na maxie? lmao eot bo szkoda mi i pewnie tobie czasu na takie gadki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Wybacz maSTHa212, że tu "smiecę", ale komuś wyraźnie słonko przygrzało i nie potrafi przyznać się do gafy, jaką palnął (lub faktycznie, nie obcował nigdy z bardziej hi-endowymi maszynkami). http://www.firingsquad.com/hardware/oblivi...mance/page2.asp Jak radzi sobie x1800xt 512 widać na powyższym linku, mój po o/c ma wydajność ok 20% wyższą. Bencha robiłem frapsem po prostu grając ok 1h, naturalnie na otwartych przestrzeniach były spadki do poziomu ok 30fps, jednak miasta (o lochach nie wspominając) średnią podciągnęły do ok 50fps właśnie (bez patcha na AA+HDR). Uwierz bart'ku, że gdybym z karty choć na moment nie był zadowolony, to kupiłbym np r580 xtx. Ja niczego nie muszę udawać- to tak cię boli? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 (edytowane) no zamiast anizo mialo byc AA oczywiscie reszte podtrzymuje no to ja powtorze: dobrze sie czujesz? :blink: Po kiego wala AA i anizo? przeciez to zażyna niepotrzebnie sprzet, dopiero przy 16,24 potokach (oczywiscie 256 bitowa szyna) mozna sobie pozwolic na takie bajery w grach takich jak obek. Tyle drobnicy ile jest w obku (drzewa masa obiektow dodatkowych) przeciez AA zabije framerate a efekt wizualny, powiedzmy szczerze sie nie broni i nie jest wart tego AAx2 Edytowane 30 Czerwca 2006 przez kurek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 draak przekonales mnie tym linkiem A co do AA to ja uwielbiam ta opcje. Stosuje w prawie kazdej grze w jakiej sie da na moim kompie (Oblivion, CoD2, HF2 i chyba nic innego mi sie nie udalo "pociagnac" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myslook Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 wyrwe takie inne pytanie ... ale znacie jakies dobre sklepy internetowy w UK, które mozecie polecic ... boo przymiezam sie do zakupu asusa a8jm bądz a8ja ?? i w polsce nie mozna go dostac ;/ dlatego chciałbym goo sobie sprowadzic z angli .... ?? pozdrawiam myslook Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieo Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 Przecież tam go też nie ma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myslook Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 uuu ... :\ czyli gdzie moge go dostac ... jezeli nie UK ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieo Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 (edytowane) USA, widziałem go w jakichś sklepach francuskich za 1500euro... Gdyby był dostępny w UK, to już dawno bym go miał ;). Bo poluje na niego, ale chyba się nie doczekam... Edytowane 3 Lipca 2006 przez nieo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...