CrazyTomHero Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Witam..ponownie... Mam problem z karta dzwiekowa w tej wspanialej plycie gl. W biosie na panel przedni wlaczony AC3 (z HD tez sprawdzalem) sterowniki od procucenta (jak i najnowsze 1.33 od realteka), system ja widzi sterowniki instaluje (mam glosniki Logitech X-530 - 5.1) z tym ze wszystko gra w Stereo.... Test od realteka glosnikow dziala (graja lewy i prawy center i sub , natomiast glosniki REAR nie graja, gdy włacze ja na boczne {slide} to wtedy graja...) co daje w efekcie dzwiek stereo we wszystkim co slucham. Np w winampie mam 2.0 - ani center ani tyl nie graja. Dzwiek podobno HD a w rzeczywistosci to mam stereo.. :? HD... P.s. ACfiltr najnowszy zainstalowany i ustawiony na 5.1.... SP2 tez. bios do MB tez najnowszy. :? {dzwiek w biosie wlaczony} Ktos moze wie jak ten problem rozwiazac?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 sprzawdz jakies dvd a nie muzyke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 sprzawdz jakies dvd a nie muzyke nie napisalem..... na filmach ac3 tak samo sam dzwiek stereo.... gdy ustawie w sterach dzwiek 5.1 to graja same przednie L i P. Gdy ustawie na ProLogic II to gra Center glosno a pozostale satelitki tak cicho ze sie nie miesci....(z tym ze tylnie musza byc ustawione na Slide a nie Rear...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojt Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Sprawdziłem u siebie dźwięk 5.1 i DTS w PowerDVD i wszystko działa jak należy. Dolby Prologic II - bez problemu. Jeszcze mam do skonfigurowania tuner TV - ale to myślę tylko kwestia ustawień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koteq Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 (edytowane) Witam..ponownie... Mam problem z karta dzwiekowa w tej wspanialej plycie gl. W biosie na panel przedni wlaczony AC3 (z HD tez sprawdzalem) sterowniki od procucenta (jak i najnowsze 1.33 od realteka), system ja widzi sterowniki instaluje (mam glosniki Logitech X-530 - 5.1) z tym ze wszystko gra w Stereo.... Test od realteka glosnikow dziala (graja lewy i prawy center i sub , natomiast glosniki REAR nie graja, gdy włacze ja na boczne {slide} to wtedy graja...) co daje w efekcie dzwiek stereo we wszystkim co slucham. Np w winampie mam 2.0 - ani center ani tyl nie graja. Dzwiek podobno HD a w rzeczywistosci to mam stereo.. :? HD... P.s. ACfiltr najnowszy zainstalowany i ustawiony na 5.1.... SP2 tez. bios do MB tez najnowszy. :? {dzwiek w biosie wlaczony} Ktos moze wie jak ten problem rozwiazac?? Mam identyczny problem! Wszystko tak jak wyzej opisal CrazyTomHero z jedna tylko roznica: mam glosniki creativa inspire 5.1 , i jak w sterach ustawie na dolby digital to wogole nie mam dzwieku. Pro Logic II tez niezanajlepiej odtwarza dzwiek. P.S sprawdzalem w grach na mp3 i DVD i wszedzie to samo. Ma ktos z was pomysl na rozwiazanie problemu?? Edytowane 3 Kwietnia 2006 przez koteq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L!z@rD Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Tylko ze w P5LD2 jest 7.1 a nie 5.1 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...