qron88 Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Mam takiego oto procka Właściwości procesora Typ procesora Intel Pentium IIIE, 675 MHz (4.5 x 150) Nazwa kodowa Coppermine, CuMine, A80526 Seria cB0 Oryginalna częstotliwość taktowania 600 MHz Pamięć podręczna L1 kodu 16 KB Pamięć podręczna L1 danych 16 KB Pamięć podręczna L2 256 KB (On-Die, ATC, Full-Speed) Informacje fizyczne procesora Typ obudowy 370 Pin FC-PGA Wymiary obudowy 4.95 cm x 4.95 cm Liczba tranzystorów 28.1 milion(ów) Technologia wykonania 6M, 0.18 um, CMOS Rozmiar procesora (Die Size) 104 mm2 Napięcie rdzenia 1.6 - 1.8 V Napięcie We /Wy 3.3 V Typowa moc 11 - 25 W (zależna od szybkości procesora) Maksymalna moc 16.0 - 37.5 W (zależna od szybkości procesora) Producent procesora Nazwa firmy Intel Corporation Informacje o produkcie http://www.intel.com/products/browse/processor.htm Z płytą: Właściwości płyty głównej ID płyty głównej 07/03/2000-694X-686A-6A6LJPR9C-00 Nazwa płyty głównej PCPartner AP133AAS13/AP133AAS3/AP133ABS3 / A-Trend ATA-V941-CX0 Właściwości magistrali FSB Typ magistrali Intel GTL+ Szerokość magistrali 64-bitowy(a) Rzeczywista częstotliwość taktowania 150 MHz Efektywna częstotliwość taktowania 150 MHz Przepustowość 1200 MB/sek Właściwości magistrali pamięci Typ magistrali SDR SDRAM Szerokość magistrali 64-bitowy(a) Rzeczywista częstotliwość taktowania 112 MHz Efektywna częstotliwość taktowania 112 MHz Przepustowość 900 MB/sek Właściwości magistrali mikroukładu płyty głównej Typ magistrali PCI Szerokość magistrali 32-bitowy(a) Rzeczywista częstotliwość taktowania 38 MHz Efektywna częstotliwość taktowania 38 MHz Przepustowość 150 MB/sek Producent płyty głównej Nazwa firmy PC Partner Limited Informacje o produkcie http://www.pcpartner.com/products/motherboards.htm Uaktualnienie BIOS'u http://www.pcpartner.com/support/bios.htm I się zastanawiam co szybszego mógłbym do niej wcisnąć. Myślicie że dało by radę wcisnąć np: takiego pentiuma?? (może akurat nie ten dokładnie bo pewnie jak poszukam to wychacze coś tańszego ale szukam czegoś w tym stylu) Z tego co widzę to nie powinno być kłopotu ale kumpel który to troche bardziej ogarnia niż ja mówi ze moze nie dać rady. W ogóle o co może mu chodzić, oryginalnie mój też był ustawiony FSB133 więc nie widze problemu, ale pytam was. Jakbyscie mieli jakieś pomysły co do lepszego nawet procka albo sugestie co najwyzej może moja mateczka podźwignąć to czekam na odpowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 pojdzie bez problemu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Powinien pójść bez żadnych problemów, nawet jeśli w manualu do płyty gł pisze że obsługuje słabsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...