Skocz do zawartości
Casper96

Abit Av8 I Ax8

Rekomendowane odpowiedzi

Ktora lepsza i w czym się różnią, wiem tylo ze av8 nie ma PCIe tylko zwyle PCI i chyba nie podlacze swojej karty X800GTO 128MB do tego?? Nie wiem w koncu ktorą kupić

Mam jeszcze pytanie odnosnie plyty asrocka dual sata2 w sklpei w zestawieniu z athlonem 64 3000+ venice i grafika x800GTO i tam jakis dysk samsunga, odradzali mi brac tą plyte, natomiast tutaj na forum do tego zestwu praktycznie kazdy mi ją poleca, nei bardzo rozumiem czemu tak jest?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Bo sklep wie swoje i chce wyciągnąć więcej kasy od klienta <_< Bierz to co radzili Ci w poprzednim temacie i będziesz zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co zakładasz 4. temat o tym samym?

Jak się boisz Asrocka, to weź Asusa A8N-E (tylko nie z końcówką FM) lub jakiegoś Epoxa na NF4. Te Abity daruj sobie, a pci-e to nie pci, poczytaj najpierw zanim będziesz coś kupował, a sprzedawcy oferują to, co chcą wcisnąć.

Edytowane przez WDK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No widzisz WDK to y nei czytasz... po pierwsze nei zakldam 4 tematu o tym samym bo tam pytalem o kompa a tu konkretnie o jakas plyte bo mi w sklepie tamta odradzli. Tam tez zadalem to pytanei ale nikt mi nie odpowiedzial. Nie boje sie asrocka tylko pytam czy to prawda co mowia w sklepie ze jest ona za slaba, jest to kata od niedawna w posadaniu nvidy i jest tania, wiec jak dla mnei to tyko od wzgledem ceny nie pasuje, ae ze sprzedawca nei ebde sie sprzeczal wic pytamna forum.Tutaj pytam konkretnie o te plyty a ty mi jakies inne polecasz, wiec nie trafiles z odpowiedzia a co do asusa a8n-e to jakbys poczyal to bys wiedzial ze jest badzo duzo pzypadkow ze ta karta grficza nei chce wsolpracowac z ta plyta, nei ma sygnalu na monitor. Chce ktoras z tych kart bo abity sa badzo chwalone w necie a na epoxa meni nei stac. a tak poza tym to zduplikowales moje stwierdzenie ze PCIe to nei PCI wiec jak masz sie mądrkowac zamiast odpowezdiec to lepiej nic nei pisz a wybor zosaw badziej doswiadcznym userom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pisz, że Cię nie stać na Epoxa, bo przecież 9NPA3 Ultra i 9NPA+ kosztują w Apollo kokło 330zł...

Co do Asusa A8N-E to rzeczywiście zdaża się odmowa współpracy z X800 Gto (podobno) i tu przyznam się do błędu.

4. temat? Nieważne, że teraz pytasz się o różnice w płytach, wszystko dotyczy jednego zestawu, który masz zamiar złożyć, a widzę, że w 3 temacie nadal zamierzasz do tego wstawić zasilacz Procomp, a to nie opłaci się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obecnie pracuje na abicie av8 i jestem z niej zadowolony.

Na początku miałem pare problemów z nią (ale to były moje błedy nie płyty).

Jeśli chodzi o O/C to 3200+ (2000@2500MHz na 1,4v) 2700Mhz idzie na 1,55v - czyli nie tak źle sie podkręca procka na niej (jedynie co mnie w niej wnerwia to to, że ma zakłamania temp. - obecnie w idle mam 8*C a w stresie 25*C przy boxowym chłodzeni, bios 2,4).

Ciekawie jak wygląda porownanie abit av8 vs. ASRock 939Dual-SATA2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tamte tematy juz dawno poszly w zapomnienie dlatego ich nei odkopuje. Widzisz WDK kto tu zyac nei umie? nigdzie neinapisaem ze hce wtawic zasialcz procomp tylko fortron, no moze w pierwszym temacie ale jak mi to odradzili i polecili fortrona to przy nim zostalem, nigdy sie nei upieralem przy procompie. Co do epoxa to faktycznie sorka za zamieszanei pomylilem ej z DFI i mie sie z cenami męlik w glowie zrobił, a z tym epoxem to nie bede mial problemow bo gdzies mi sie obilo o uszy ze sa ciezkie w konfigu? madry polak to i z instrukcja se poradzi ale pytam tak przyszloscowo. A proos strasznie mnie gryzie jedno pytanie, czemu et asrock jest ak tani a porownywalny do tych jednych z lepszych plyt??

tamte tematy juz dawno poszly w zapomnienie dlatego ich nei odkopuje. Widzisz WDK kto tu patrzc nei umie? nigdzie nei napisaem ze chce wtawic zasialcz procomp tylko fortron, no moze w pierwszym temacie ale jak mi to odradzili i polecili fortrona to przy nim zostalem, nigdy sie nei upieralem przy procompie. Co do epoxa to faktycznie sorka za zamieszanei pomylilem ją z DFI i mi sie z cenami mętlik w glowie zrobił.Zten tym epoxem to nie bede mial problemow bo gdzies mi sie obilo o uszy ze sa ciezkie w konfigu? madry polak to i z instrukcja se poradzi ale pytam tak przyszloscowo. A propos strasznie mnie gryzie jedno pytanie, czemu ten asrock jest tak tani a porownywalny do tych jednych z lepszych plyt??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi