kocurek Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 (edytowane) Tu gdzie mieszkam mam do wyboru to http://zenfist.pl/pID/265.htm (u mnie za 70E) albo Thermaltake 430W, reszta to chłam, miał ktoś doczynienia z tym Tacensem? http://www.frazpc.pl/artykuly/437/Pojedyne...EST/5/ZASILACZY Edytowane 22 Marca 2006 przez kocurek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Test jest do doopy, poza tym to jakaś firma krzak jadąca na bebechach Andysona. A thermaltake ma różne zasiłki, zwykle głośne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 (edytowane) Na początku byłem wobec nich podejrzliwy, jednak po trzech tygodniach pracy na tym zasilaczu mogę powiedzieć jedno - Tacens jest bardzo przyzwoitym zasilaczem w swoim przedziale cenowym. I jeżeli ktoś nie wyciąga z nieco więcej niż 300W to jest bezgłośny. Problem zaczyna magicznie przy 100% obciążeniu - linia 12V spada do 10.40V, przy nadmiarowym o 2A na linii +12V zasilacz elegancko sie wyłącza. Jednak na takim konfigu: SanDiego 4000+ @ 2900Mhz Ati X850XTPE @ 620/680Mhz DFI LanParty nF4 SLI-D 2 x Samsung 160GB SATAII Raid 0 Zasilacz przez większość czasu pracuje w trybie pasywnym, a napięcia są na poziomi 12,11V, 5,09V, 3,36V. Poza tym cena tych zasilaczy będzie bardzo ciekawa - model 460W będzie za około 250-270zł. Edytowane 23 Marca 2006 przez Zenfist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurek Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Na początku byłem wobec nich podejrzliwy, jednak po trzech tygodniach pracy na tym zasilaczu mogę powiedzieć jedno - Tacens jest bardzo przyzwoitym zasilaczem w swoim przedziale cenowym. I jeżeli ktoś nie wyciąga z nieco więcej niż 300W to jest bezgłośny. Problem zaczyna magicznie przy 100% obciążeniu - linia 12V spada do 10.40V, przy nadmiarowym o 2A na linii +12V zasilacz elegancko sie wyłącza. Jednak na takim konfigu: SanDiego 4000+ @ 2900Mhz Ati X850XTPE @ 620/680Mhz DFI LanParty nF4 SLI-D 2 x Samsung 160GB SATAII Raid 0 Zasilacz przez większość czasu pracuje w trybie pasywnym, a napięcia są na poziomi 12,11V, 5,09V, 3,36V. Poza tym cena tych zasilaczy będzie bardzo ciekawa - model 460W będzie za około 250-270zł. dzięki za rzeczową odpowiedź, chyba się na niego zdecyduję choć wolałbym coś bardziej markowego...wygląda na solidny. Ten pasywny system nie podnosi za bardzo temp. ? to jednak spory grzejnik a wentyl zawsze trochę "pary" wypuści na zewnątrz, acha czy wtyczka jest dzielona na 20/24pin, albo jest jakaś przejściówka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Valeo ? to nie czasami ta firma co specjalizuje się w elektryce moto ?? Jeśli tak i jeśli robi tak samo dobre części do kompa to warto zainwestować :D Nigdy w samochodzie nie miałem problemów z produktami Valeo ... pytanie tylko czy to to samo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurek Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Valeo ? to nie czasami ta firma co specjalizuje się w elektryce moto ?? Jeśli tak i jeśli robi tak samo dobre części do kompa to warto zainwestować :D Nigdy w samochodzie nie miałem problemów z produktami Valeo ... pytanie tylko czy to to samo :Pvaleo to tylko seria zasilaczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...