Skocz do zawartości
Mike_PL

Benq Czy Lg - Nagrywarka Dvd

Rekomendowane odpowiedzi

Gość pawel555

A ja nie polecam LG. Mam 2 napedy i jest z nimi masa klopotow. Kumpel ma dvd-rw lg i nie jest zadowolony. Lg nie pozwala nawet na testowanie plytki po zapisie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Nie podpowiem Ci bezpośrednio, który model dvd wybrać, natomiast muszę powiedzieć, że miałem dotąd 3 napędy LG (2x cd-rw, 1x dvd-rom) i z każdym z nich miałem problemy - najczęściej kłopoty z zauważeniem płyty ("Napęd jest pusty") lub czekanie kilkudziesięciu sekund na reakcję napędu. Zauważ też, że w tym wątku jest kilka negatywnych opinii nt. LG, podczas gdy o Benq nie ma ani jednej. Jeśli to Cię do końca nie przekonuje, to radzę porównać dokładnie parametry obydwu nagrywarek (np. czas dostępu) + obsługiwane formaty + korekcja błędów + radzenie sobie z zabezpieczonymi płytami. Pozdrowienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Benq 1650 (to samo co plextor nawet bios od niego można wgrać!).

Nalezy sie male sprostowanie, to Plextor ma "bebechy" BenQ, z Twojego postu wynika, ze jest na odwrot :)

Sam posiadam BenQ 1650 i jestem z niej zadowolony. Na razie nie mialem zadnych z nia problemow. Jednym slowem - polecam.

Edytowane przez Santi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi