Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam zamiar nabyć kartę dźwiękową. Mam zestaw głośników 5.1 Creative P5800 obsługujących EAX więc karta też powinna to mieć. Mam ok. 100-120 zl. Co byście mi poradzili wziąć??

Myślałem o czymś takim:

http://allegro.pl/item92104456_promocja_cr..._se_7_1_ss.html

Dodam, że zupełnie się nie znam na sprawach dźwiękowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bierz tego badziewia. Weź na przykład to:

http://allegro.pl/item92082801_soundblaste..._gwarancja.html

Myślę że ten badziew niewiele odstaje od tamtego badziewia :]

Polecam dowolną kartę na "pełnym" CPU Audigy ( jeśli grasz ), z nowych to chyba zostaje tylko A4oem .... Jeśli absolutnie nie grasz to taki Live 24 bit do stereo jak najbardziej ujdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę że ten badziew niewiele odstaje od tamtego badziewia :]

Polecam dowolną kartę na "pełnym" CPU Audigy ( jeśli grasz ), z nowych to chyba zostaje tylko A4oem .... Jeśli absolutnie nie grasz to taki Live 24 bit do stereo jak najbardziej ujdzie.

gram i to niemało, byłbym wdzięczny za wyjaśnienie mi tych pojęć i powiedzenie czego konkretnie szukać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukaj karty na emu10k1 lub emu10k2, te wybrakowane SE, LS czy Live 24bit są na chipie ca0106 o ile pamiętam i wszystkie efekty obsługują programowo. Najlepiej szukać (od najstarszych modeli): SB Live 5.1 Digital, Audigy 1, Audigy2 Value lub ZS (ale te drogo chodzą), serii 4 nie znam wcale. Z kart innych producentów można rozważyć Hercules Fortissimo III lub IV.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie patrz na to co ludzie piszą oni często nie wiedzą co sprzedają :) Skoro SB Live 5.1 to 5 kanałów + sub prawda ? :) z tego co wiem to każdy SB Live był conajmniej 5.1 ale chyba oprócz tych pierwszych... ale mogę się mylić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podłącze się pod pytanie :) Która z kart oferuje najlepszy stosunek cena/jakość:

Karty dzwiekowe: Creative Sound Blaster Audigy2 Value OEM od 166.00 do 200.84 zł

Karty dzwiekowe: Creative Sound Blaster Audigy4 OEM od 190.00 do 213.51

Karty dzwiekowe: Creative Sound Blaster Audigy2 ZS OEM od 263.60 do 278.00

Z powyższych postów wynika żeby trzymać się z daleka od wersji SE. Kto mi powie czemu A4 kosztuje mniej niż A2ZS ? I czy w zestawie z A4 OEM jest pilot tak jak z BOX ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podłącze się pod pytanie :) Która z kart oferuje najlepszy stosunek cena/jakość:

Karty dzwiekowe: Creative Sound Blaster Audigy2 Value OEM od 166.00 do 200.84 zł

Karty dzwiekowe: Creative Sound Blaster Audigy4 OEM od 190.00 do 213.51

Karty dzwiekowe: Creative Sound Blaster Audigy2 ZS OEM od 263.60 do 278.00

Z powyższych postów wynika żeby trzymać się z daleka od wersji SE. Kto mi powie czemu A4 kosztuje mniej niż A2ZS ? I czy w zestawie z A4 OEM jest pilot tak jak z BOX ?

A4 nie ma złącza FireWire a A2ZS ma. Pilota w zestawie A4 OEM nie ma, jest tylko karta + CD ze sterownikami.

BTW, to jednak można A2 ZS kupić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi