kubil Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Mam problem przy uruchamianiu komputera. Zacznę od napisania ustawień w biosie. Moja płyta to IS7-E. Mam trzy napędy CD/DVD, tak że dwie nagrywarki podłączone są pod IDE1, a napęd DVD pod IDE2 jako Master. Dysk twardy (seagate 80gb) podłączony jest do serial ata, który w biosei wykrywany jest jako IDE3 Master. I tu jest problem: czasami przy uruchamianiu kompa dysk twardy nie jest wykrywany, co potwierdza napis: DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTERCo trzeba zrobic, aby wszystko było OK? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 w biosie masz taka fajna opcje: Hard disk boot priority czy jakos tak i ustwawiasz tam na 1 dysk sata i advanced bios zeby startowal z hdd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...