Feszt Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 (edytowane) Chciałbym się dowiedzieć co ma wspólnego BIX , tymi chłodnicami i co je odrużnia? http://www.cooling.pl/index.php?cPath=28_56 dzieki za odp. Edytowane 27 Marca 2006 przez Feszt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Chciałbym się dowiedzieć co ma wspólnego BIX , tymi chłodnicami i co je odrużnia? http://www.cooling.pl/index.php?cPath=28_56 dzieki za odp. co ma wspólnego?? głupie pytanie - chłodzi a co ma robić? tanczyć?? Advanced - ciensze niż BIX Ultimate - podobna grubość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feszt Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 tyle to ja zdążyłem zauważyć, ale jak to się ma do wydajności, bo cena jest bardzo konkurencyjna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Seria Advanced - minimalnie grubszy (5mm) odpowiednik seri Black Ice PRO. Seria Ultimate - odpowiednik seri Black Ice XTREME. To jeśli chodzi o grubość- są jeszcze minimalne różnice w długości (4mm) "na korzyść" BlackWater'ów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ghost_dog Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 mechl!n, jest cos czego nie wiesz o chlodnicach/nagrzewnicach? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 mechl!n, jest cos czego nie wiesz o chlodnicach/nagrzewnicach? :)troche zly przykład na chwalenie :) walnij cos takiego jak michlin cuda robi w jakims temacie a nie jak przeczyta informacje ze sklepów :) wtedy to ładny podliz by był :P :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feszt Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 czy posiada juz ktoś taka chlodnice? Ponieważ kompletuje WC i jest to ciekawa propozycja. Rozmiary już znam :-P , tylko jak z ta wydajnością, czy wersja Ultimate może się równać z BIX'em ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 tak, moze się równać. nie odczujesz różnicy. one są prawie że identyczne. i do tego tańsze. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 czy posiada juz ktoś taka chlodnice? Ponieważ kompletuje WC i jest to ciekawa propozycja. Rozmiary już znam :-P , tylko jak z ta wydajnością, czy wersja Ultimate może się równać z BIX'em ??do niedawna bym je polecił, ale ............ http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?p=1337536 najlepiej wypada COOLTEK EXSTREAM - nie mam zielonego pojęcia dlaczego, ale .... to dość konkretny test - co do ew. sponsorowania - nie sądzę.... ps. po obejrzeniu - Nexxos Pro = Freezer = BlackWater Advanced 122 pps. Cooltek tu: http://www.realitynet.pl/sklep/product.php?id=728 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 wedlug tego nexxos xtreme II jest gorszy od nexxos pro II hmmm ciekawe moim zdaniem, a ten cooltek to mnie doluje niedawno skladalem wc i nie dosc ze wydalem wiecej kasy niz na to cudo to jeszcze wyszlo, ze moja jest gorsza :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MLJ Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 W piątek byłem w cooling.pl i oglądałem te chłodniczki w realu. W domu mam BIX 2 z Alphacool z 2 zamówienia. Te chłodniczki są właściwie identyczne. Rozmawiałem z kolesiami ze sklepu. Sprowadzają to od kitajców czy jakoś tak - generalnie bezpośrednio od producenta od którego też kupuje np. Alphacool czy HWLabs. Tak przynajmniej twierdzą. Coś w tym jest.... a shroud w BW Ultimate 123 jest tak podobny do tego z największego NexXxos`a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 a nie wiedziec czemu cooltek jest lepszy - w poniedzialek przyszedl do mnie od sama i ku mojemu zdziwieniu, jest on dosc cienki, bo shroud jest dosc szeroki, a same finy tak gdzies z 26-27mm w sumie dziwne, bo na zdrowy rozum to wieksza powierzchnia powinna wygrac -> BIX2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 nawet bylo ostatnio pokazane ze te nexxxosy cale w srodku pokryte kamieniem, moze po prostu wszystkie takie sa... sam mialem ta na wzor BIX3 w sumie wyszlo ze nawet dobrze zrobilem ze sie jej pozbylem... teraz mam fiata125 i sobie go odpicuje :D za 60zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 nawet bylo ostatnio pokazane ze te nexxxosy cale w srodku pokryte kamieniem, moze po prostu wszystkie takie sa... sam mialem ta na wzor BIX3 w sumie wyszlo ze nawet dobrze zrobilem ze sie jej pozbylem... teraz mam fiata125 i sobie go odpicuje :D za 60zltak ale te chłodnice z wozów nie są tak wygodne a taką 1x120 możesz powieśić w miejscu na wentylator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feszt Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 dzieki teraz mam dylemata miedzy cooltek'iem a blackwaterem ultimate 122 :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bok_RN Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 (edytowane) bazując na recenzji opisanej na www.xtremesystems.org, to chyba najważnejszym czynnikiem jest tu rodzaj planowanych przez Ciebie wentylatorów - wolnobieżne/ciche czy też wydajne/głośne? jeśli (a tak zakładam) ciche, to wygląda na to że Cooltek Dual (np z RN :D ) jest najlepszym wyborem, ponieważ serię blackwater ultimate można porównać (wygląd, cena) do Nexxos Extreme. Edytowane 3 Kwietnia 2006 przez bok_RN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...