Skocz do zawartości
MicJes

Co mam wybrac(grafa)??

Rekomendowane odpowiedzi

To jest temat odnosnie mojego innego topicu GF4 TI 4200

I jednak nie ma tego geforcea. I tu mam dylemat. Musze cos kupic, a nie dozbieram dodatkowo 100 pln do gf4 z AGPx8.

Nie wiem co wybrac. Mam do wyboru:

1. GF3 TI 200 Gainward- 479pln(bede go krecil do poziomu TI 500)

2. R8500 Power Color (ponoc nie LE, ale nie wiem)

Co powinienem wybrac?? Nie ma roznicy w cenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nio ja powiem ze z mojego Gf3 jestem baaaardzo zadowolony, a Gainward to jeszacze wyyydajniejszy, ale i tak jednak wolalbym tego ATI Radeon 8500 (ATI, Hercules)

Tez bym wolal, ale nie ma ich w sklepach w Gdansku. I nie wiem co mam wybrac. Moze R9000pro 128MB ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od GF3 to już lepiej R9000 ;) - wydajność niemal ta sama, a jakość obrazu lepsza :D

Skoro Ty sie powtarzasz to ja tez. Don`t make me splash U.

Na radeonie 9000pro osiaga sie mniejsze wyniki niz na gf3ti200. Nie mowie juz o R9000 !!!

Ma koles 700 pln a niektorzy polecaja R9000 - lol.

Stary w kazdym szanujacym sie sklepie komputerowym sa jeszcze gf4ti4200. Mysle, ze z MSI znajdziesz albo prolinka. U mnie na wsi sa jeszcze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jednak nie ma tego geforcea. I tu mam dylemat. Musze cos kupic, a nie dozbieram dodatkowo 100 pln do gf4 z AGPx8.

to co Ci podeslalem do tamtego tematu odpada?

i zadne radki. za 700 bedziesz mial gf4. idz do sklepu i poros, moze cos sprowadza z hurtowni. W Lodzi pytalem i chcieli mi sciagnac msi za 660zl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od GF3 to już lepiej R9000 ;) - wydajność niemal ta sama, a jakość obrazu lepsza :D

No nie wiem. Gainward raczej wydajniejszy od R9000 i to dość widocznie :D (no chyba, że wersja R9000Pro), a jak go podkręcisz to nie mamy o czym mówić.

Zresztą tu masz porównanie układów graficznych:

http://www6.tomshardware.com/graphic/20021...1218/index.html

A co do tej jakości obrazu, to nie mam powodu aby coś złego powiedzieć na jej temat w przypadku Gainwarda. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poszukaj jeszcz GF4 Ti4200 bez agp 8x tzn 4 ;) gdansk duze miasto napewno znajdziesz jak dobrze poszukasz! Popytaj sie sprzedawcow moze oni cie w <span style="color:red;">[ciach!]</span>a robią :? i chcą lepiej opylic grafe z agp8 ?

Jak nie znajdziesz.... w co watpie miedzie GF 3 a radeonem 8500 wybral bym radeona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to co Ci podeslalem do tamtego tematu odpada?

i zadne radki. za 700 bedziesz mial gf4. idz do sklepu i poros, moze cos sprowadza z hurtowni. W Lodzi pytalem i chcieli mi sciagnac msi za 660zl.

A tu raczej juz niebedzie. Prosilem zeby mi sciagneli i jutro moze bede wiedzial. Ale jak niebedzie to chyba GF3 wezme(bo radek jest od POWER COLOR'a)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie wiem. Gainward raczej wydajniejszy od R9000 i to dość widocznie :D (no chyba, że wersja R9000Pro), a jak go podkręcisz to nie mamy o czym mówić.

Zresztą tu masz porównanie układów graficznych:

http://www6.tomshardware.com/graphic/20021...1218/index.html

A co do tej jakości obrazu, to nie mam powodu aby coś złego powiedzieć na jej temat w przypadku Gainwarda. :D

Mozre ktos mi powie dlaczego R8500 64MB jest nizej w 3DMarku niz R8500 LE 64 MB ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo 3D- Mark jest lamerski :P

Dochodze do wniosku, że jednak Radeon 8500 będzie i jest leprzy od Geforce 4TI 4200 z prostej przyczyny-wiecej obrabia tekstór na jeden cykl niż Geforce ( o 2 wiecej). Ale do puki będą wydawać gry dla DX 8.0 czy DX 8.1 ( mimo obsługi 6 nakładanych tekstór) będzie wydajniejszy Geforce. A kiedy w końcu zacznie sie cos dziać na polu Direct 9.0( czyli gry)wtedy Radeon 8500/9100 powinien zdecydowanie przyśpieszyć w stosunku do Geforce. Nie mówię tu o optymalizacjii sterowników dla DX 9.0, co teraz wyszły od ATI czy NVIDIA ( ten 2 to właściwie zrobił to tylko dla reklamy) ale o czystym kodzie programu korzystających bezpośrenio z biobliotek Microsoftu. Skoro na teraz Pixel Shader 1.4 nie został zaakceptowany, to i tak i tak, jeżeli zacznie sie wykorzystywać wersję 2.0, to automatycznie zrobi sie support dla wersjii 1.4( a ta jest 2 razy szybsza niz 1.3 w Geforce4). To wszystko spekulacje, ale chyba dosyć realne?

A wracając do 3D-Marka- jest tam test Advanced Pixel shader( support dla wersjii 1.4). Według tego testu, Radeon dostaje od Geforce 4, co emuluje programowo wersję 1.4 za pomocą 1.3- jakaś bzdura czy jednak ATI robi specyfikacja nas w banbuko? Moze za pomocą 4 tesktór teraz Geforce zemuluje programowo 6 tekstór bez kompresjii? :D Jakś bzdura z tym 3 D-Markiem- tyle wam napiszę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie calkowicie z innej beczki. niechce zakladc watku a bardzo mi na tym zalezy . chodzi m o to jak moge zmienic taktowanie katy graf. w biosie?? zaznacze ze niemam pojecia nawet jak do niej sie dostac (znaczy biosu karty). moze bylby ktos laskaw dac chociasz drogowskaz gdzie moge sie tego wywiedziec ( spedzilem w dziale szukaj 1.5 godziny i narazie nieznalazlem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro Ty sie powtarzasz to ja tez. Don`t make me splash U.

Na radeonie 9000pro osiaga sie mniejsze wyniki niz na gf3ti200. Nie mowie juz o R9000 !!!

Ma koles 700 pln a niektorzy polecaja R9000 - lol.

Stary w kazdym szanujacym sie sklepie komputerowym sa jeszcze gf4ti4200. Mysle, ze z MSI znajdziesz albo prolinka. U mnie na wsi sa jeszcze.

chyba ocipiałes !! r9000pro słabszy od gf3ti200...mozesz czym uzasadnic swoja wypowiedz ?? no raczej na bak nie wiec nei pisz takich głupot bo w[prowadfzasz w bład pozdro szpak

ps . jak masz kase to kup gf4ti4200 a jak nei to bierz r9000pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra- postanowiłem- biorę Radeona 8500 64 MB za 411 zł. Poproszę, żeby mi pokazali, jakie mają w magazynie( a mają różne) i wybiorę najleprzego :D No i 200 zł w kieszeni, które wydam na DD-R 333- a i ze starych pamięci pewnie ze 100 zł zciagnę :) Jak ktoś nie gra nałogowo, to myślę, że taki Radeon starczy. A jak ktoś chce, to moze sobie w www.ecs.pl kupic Geforce 4 TI4200 za 590 zł+ koszty wysyłki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...