Kubascov Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Witam na początek mój komputer PŁYTA GŁOWNA : ECS P4VXASD2/P4VXASD2+ PAMIĘC RAM : 512 DDR PROCESOR : CELERON 1.7 KARTA GRAFICZNA : RADEON 9600 PRO GIGABYTE karte graficzną niedawno kupiłem mając nadzieje że pogram sobie w takie gry jak doom 3 half-life 2 itp. Z tego c mówią znajomi to problem jest w płycie głównej ponieważ karta jest na AGPx8 a moja płyta x4 i karta nie może rozwinąc skrzydeł. Jeżeli to prawda to powiedzcie mi jaką płyte mam kupic nie mam w sumie nic gotówki więc chodziło by mi o używany ale dobry sprzet. Jeżeli nie chodzi tu o płyte to powiedzcie o co ?? wszystkie gry takie jak wyżej wymieniłem mi sie przycinają i to bardzo. Z GÓRY DZIĘKI ZA ODPIEDŹ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejSnk Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 (edytowane) Witam na początek mój komputer PŁYTA GŁOWNA : ECS P4VXASD2/P4VXASD2+ PAMIĘC RAM : 512 DDR PROCESOR : CELERON 1.7 KARTA GRAFICZNA : RADEON 9600 PRO GIGABYTE karte graficzną niedawno kupiłem mając nadzieje że pogram sobie w takie gry jak doom 3 half-life 2 itp. Z tego c mówią znajomi to problem jest w płycie głównej ponieważ karta jest na AGPx8 a moja płyta x4 i karta nie może rozwinąc skrzydeł. Jeżeli to prawda to powiedzcie mi jaką płyte mam kupic nie mam w sumie nic gotówki więc chodziło by mi o używany ale dobry sprzet. Jeżeli nie chodzi tu o płyte to powiedzcie o co ?? wszystkie gry takie jak wyżej wymieniłem mi sie przycinają i to bardzo. Z GÓRY DZIĘKI ZA ODPIEDŹ kup sobie inny procek najlepiej jakiegos Nortwooda na allegro EDIT Róznica między AGPx4 a AGPx8 wynosi 1% Edytowane 22 Marca 2006 przez andrzejsnk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Zeby w cos pograć z nowszych gierek to czeka cie chłopie przesiadka lub grutowna modernizacja, taki los PeCeToWcÓw.... :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwynbleidd Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 (edytowane) abit nf7-s barton 2500+ mobile 2x512 ddr400 r9800pro g-byte k8ne s2800+ 2x512 ddr400 gf6600 Takie 2 propozycje mi sie nasunely... do tego fortron 350W (bo pewnie masz jakiegos no name'a) Wychodzi ~1000zł - 500zł (ze sprzedarzy starego sprzetu). czyli ok 500zł doplacasz i masz fajnego kompa... Edytowane 23 Marca 2006 przez Gwynbleidd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pentliczek Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 to ja też tu spytam mam PIV 2.0 GHz VIA P4X266 256 ram GB R9550 128/128 i gry mi się przycinają i to też bardzo np. GUN, Driv3r i czy jest to wina tego że mam za malo ramu czy czego innnego ? bo poki co mam gotowke przygotowana na 512 ramu (150 zl) i mam dylemat czy to faktycznie cos poprawi.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Mam podobny komp do Ciebie (czyżby P4 2ghz Willamette z 256kb l2) Pierwze co zrób to jeżeli masz grafę bez o/c to ją wykręć. Ram to tak te 512mb min, więc 768mb byłoby już bdb :) Ja u siebie na 9550XT (400/500mhz) gram w GUN na 1024x768 prawie na max i czasem docina bo ładuje lokację albo się coś dzieje :) więc na początek polecam dokupić ten ram i jak nie masz o/c grafy to to zrobić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pentliczek Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 ja mam proc PIV 2ghz Northwood z 512kb l2 poki co grafa bez o/c powiedz mi czym najlepiej krecic bo tym od ati v-tunerem2 strasznie dobijajace sa te ustawienia ktore trzeba loadowac z menu a chcialbym przy starcie zeby sie same wczytywaly wiec co polecasz? i co mi sie uda osiagnac przy GBR9550 128/128 na standard chlodzeniu? mam elixir 256 266 mhz cl 2.5 i zastanawiam sie czy jak kupie ram np. twinmosa czy beda ze soba wspolgrac te kosci.. co do guna to jak dam wszystko prawie na max, 1024 i wygladzanie ekranu to w tej pierwszej misji jakos jakos sie gra ale jak juz jest lokacja to wszystko scina i nawet na minimalnych ustawieniach jak np. grafa 640 x .. tekstury minimalne .. a co do driv3ra to straaasznie dlugo wczytuje misje i ogolnie scina sie rozgrywka mowisz ze jak dokupie 512 to bedzie lepiej? ogolnie w pracy w systemie, grach (odczytywanie misji, plynnosc gry) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Tak, mam kolegę idącego na 256mb ram i można dostać ***** :) NFS Mw ładuje się długo, co chwilę docina itd. Ja u siebie na 512mb ram aż tak źle nie mam, ale czuć, że przydałoby się więcej pamięci. Co do kręcenie to może Ati Tray Tool? A co do opisu to poszukaj na forum, ja w o/c się nie bawię :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejSnk Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 (edytowane) abit nf7-s barton 2500+ mobile 2x512 ddr400 r9800pro co ty masz z tym amd ? dają ci jakas kase żebys ich polecał ? Edytowane 23 Marca 2006 przez andrzejsnk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 co ty masz z tym amd ? dają ci jakas kase żebys ich polecał ? Bo jest w miarę tani i dobry i nie dziwię się, że Gwynbleidd go poleca. Napisz Ty jaki proponujesz zestaw na Intelu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejSnk Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 (edytowane) Bo jest w miarę tani i dobry i nie dziwię się, że Gwynbleidd go poleca. Napisz Ty jaki proponujesz zestaw na Intelu. dziwie się dlaczego proponuje bartona z płyta skoro można zaoszczedzic i kupić samego Nortwooda który PR w zegar jest szybyszy od Bartka EDIT lub też kupic nowa płyte Asus'a P4P800 + szybszego Nortwooda bo ten ecs obsługuje tylko 2.2 z szyna 400 Edytowane 23 Marca 2006 przez andrzejsnk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwynbleidd Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 dziwie się dlaczego proponuje bartona z płyta skoro można zaoszczedzic i kupić samego Nortwooda który PR w zegar jest szybyszy od Bartka EDIT lub też kupic nowa płyte Asus'a P4P800 + szybszego Nortwooda bo ten ecs obsługuje tylko 2.2 z szyna 400 Bartka Mobile'a mozna sporo podkrecic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...