Skocz do zawartości
RuDi

Padniety dysk

Rekomendowane odpowiedzi

Pozyczylem od kumpla twardziela i nioslem go w kieszeni. Kiedy wrocilem do domu to biedaczysko juz nie wystartowal. Troszke pobluzgalem na siebie i swoja glupote :D Bios go nie rozpoznaje i wiesza sie na amen. A teraz pytanie: da sie jeszcze cos z tym zrobic( dysk to seagate 8,4Gb dawno po gwarancji) czy moze juz tylko na smieci ??Dodam ze wczesniej dysk byl 100% sprawny bez bad sectorow, nie mial zadnych stukow ani nic w tym stylu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może to przez mrozik i wilgoć .Na kaloryfer go na 15 minut i sprawdź . Daję 90% że ruszy (przy właściwym kablu i ustawieniach sie wie )

Torpido

Napisz

Juz ze dwa dni lezy i nie ruszyl, a ze przez mrozik i wilgoc to ja to wiem.

Nie chce go sprzedawac na Allegro bo to nie moj, a pozatym to ci goscie co to kupuja te uszkodzone to cos chyba z nimi robia, jakos reanimuja?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racja nie dawaj go na alegro.

Co do uszkodzenia. Możesz próbować przejść (lub tel.) Morze ktoś ma uszkodzony i porzyczyli by elektronikę żeby sprawdzić czy to talerze czy elektronika padła ( raczej elektronika z racji wilgoci )

Powodzenia

Torpido

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racja nie dawaj go na alegro. 

Co do uszkodzenia. Możesz próbować przejść (lub tel.) Morze ktoś ma uszkodzony i porzyczyli by elektronikę żeby sprawdzić czy to talerze czy elektronika padła ( raczej elektronika z racji wilgoci )

Powodzenia

Torpido

No ja mysle ze jakas elektronika siadla na nim, bo wczesniej bylo ok. Ciekawe gdzie sie z tym dyskiem wybrac zeby ktos stwierdzil na co chory??Moze to jakas duperela za 2 zl anic powaznego(zeden chip za 100 zeta)??Najgorsze ze u mnie w miescie to jest bida z nedza :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko zapaleniec elektronik . To montaż powierzchniowy z przeplotem ,prawie nikt się nie podejmie naprawy tego sprzetu. Jedyny niedrogi element który mógł paść od zimna (niedrogi zaznaczam ) to rezonator kwarcowy (czasem kondensator elektrolityczny ) ale do tego musi być oscyloskop przynajmniej i doświadczenie .

Nic i nikogo w Rzeszowie nie mam i nie potrafię Ci wskazać rozwiązania

Wpułczuję kłopotu z kolegą i nieprzewidzianych wydatków

Torpido

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz go jeszcze sprzedać na allegro...

powiem krotko - taka postawa to czyste chaamstwo, jak mozna zachecac do oszustw, nie dosc ze tyle juz sie mowi i pietnuje oszustow to uzywaja nie tylko allegro ale i innych metod..

a co do dysku to wlasnie gros awarii dyskow jest z winy userów.. i taka jest prawda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko zapaleniec elektronik . To montaż powierzchniowy z przeplotem ,prawie nikt się nie podejmie naprawy tego sprzetu. Jedyny niedrogi element który mógł paść od zimna (niedrogi zaznaczam ) to rezonator kwarcowy (czasem kondensator elektrolityczny ) ale do tego musi być oscyloskop przynajmniej i doświadczenie .

Jak to jest takie trudne do zrobienia to dlaczego na Allegro goscie daja po 50 zeta za padniety dysk. Kupuja padniete dyski w ciemno za pieniadze wg mnie co najmniej smieszna, chyba nie poto zeby go rozlupac i zobaczyc co jest w srodku :D ( mam juz ze 3 takie rozwalone) Ale moge sie mylic :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...