MaKaR Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Firma Starforce wprowadziła na rynek nową wersję systemu DRM, zabezpieczającego nośniki przed nielegalnym kopiowaniem. Aplikacja uzyskuje dostęp do wyższych partii systemu operacyjnego i jest w stanie wywołać samoczynny restart komputera. Program instaluje specjalny sterownik, za którego pomocą otrzymuje ograniczoną kontrolę nad platformą, na której został uruchomiony. W przypadku wykrycia jakiejkolwiek próby złamania lub obejścia zabezpieczeń, wymusza na systemie operacyjnym natychmiastowy restart komputera. Dodatkową funkcją nowego DRM jest możliwość ingerencji w sprzętową konfigurację specyfiki pracy różnych urządzeń. Dzięki temu może zamienić szybki tryb DMA na wolniejszy PIO, przez co całkowita wydajność komputera ulega spowolnieniu. Źródło: The Inquirer Oni chyba już delikatnie przesadzają, wiadomo że ze starforcem jest dużo problemów nawet na orginałach teraz będą reseciki jak sie coś zabezpieczeniom nie spodoba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 ciekawe czy jak będziesz chciał taki produkt po prostu wywalić przez odinstalowanie to czy też bedzie szedł resecik .. winda przecież przywraca wpisy w rejestrach podczas odinstalowywania ... ale będą jaja jak się okaże że ludzie po zainstalowaniou nie mogą wywalić tylko format ratuje ... hue hue hue hue ale zabezpieczenie .. coś a'la kondom z funkcją kastracji na wypadek gwałtu ... niby fajnie tylko co będzie jak funkcja zawiedzie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 juz nie wloze orginala do napedu zeby mi sie zadne swinstwo nie instalowalo ;) wole sciagnac mp3 z netu i zcrackowane gry bez tego gowna niz ma mi to resetowac kompa, a co jesli to cos uzna ze ingeruje w zabezpieczenia choc tego nie robie i bedzie mi resetowac kompa? to to jeszcze nic a jesli w pracy takie rzeczy beda sie dzialy bo pracownik sluchal sobie muzyki? efekt wrecz odwrotny od zamierzonego ale chlopaki ze starforce sie nie poddaja i ida dalej w zaparte :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 omg co za debile ;( juz teraz trzeba sie gimnastykowac zeby sobie pograc.. a oni jeszcze z takim czyms wyjezdzaja.. cos bardzo zlego nadchodzi... PIRACTWO UPADA.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Pogięło ich ostrzej :angry: niech wprowadzają co chcą, ale niech ceny pójdą w dół to piractwo pójdzie na dno... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Z piractwa się nigdy nei wyleczymy, a tych od Starforce'a chyba zdrowo pokopało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 przecież starforce nie od dzisiaj instaluje specjalny sterownik do systemu operacyjnego :) ale teraz to już przesadzili :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 Tak sobie pomyślałem , że za dwa lata dojdzie do tego że Starfarsa jak cos wykryje że kombinujesz to strzeli Ci w kolano mówie wam może do tego dojść ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 Niby ma to powstrzymać piractwo...... hmmmmmmmmmm Żeby powstrzymać piratów to gry muszą być DUŻO tańsze. Najskuteczniejszy sposób. Kto by kopiował takiego F.E.A.R. czy DOOM III jeśli by kosztował ze 30zł ?? Duża przesada.............. Safe Disc też jest piękne : teraz jest wersja 4.xx i nadal to można złamać.................. Czego się nie stworzy ludzie znajdą sposób żeby to ominąć........... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 Niby ma to powstrzymać piractwo...... hmmmmmmmmmm Żeby powstrzymać piratów to gry muszą być DUŻO tańsze. Najskuteczniejszy sposób. Kto by kopiował takiego F.E.A.R. czy DOOM III jeśli by kosztował ze 30zł ?? Ta polska strzelanka (kurcze, umknal mi tytul) FPS byla za 20 PLN i nawet tutaj na Forum znajdowali sie debile pytajacy o jakies spolszczenie, bo niby im "ciocia z Ameryki" przyslala. Nawet jak gry beda po 5PLN to znajdzie sie mnostwo takich, ktorzy beda woleli spac przy wlaczonym kompie cala noc zeby sciagnac gre z netu, bo placenie za gry to glupota. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 Jak będę zdeterminowany na jakąś grę z tym podobnym zabezpieczeniem to pójdę do sklepu po oryginała (czyste sumienie) i odpalę muła (czysty system). Miałem kiedyś problem z Need for Speed:high stakes (orginał nie działał, tzn. działał tylko na stareńkim cd-romie samsunga, którego sprzedałem - ściągnąłem cracka), a ostatnio z Full Spectrum Warrior (albo czytnik w trybie PIO, albo nie działała, albo crack:) Niestety z undergroundowych źródeł zmuszeni są korzystać także legalni użytkownicy. Ponadto uważam, że gra po odblokowaniu;) jest po prostu bardziej funkcjonalna - zwalnia się cd, który można zaprząć np. do słuchania muzyki. Pozdrówka! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 Ta polska strzelanka (kurcze, umknal mi tytul) FPS byla za 20 PLN i nawet tutaj na Forum znajdowali sie debile pytajacy o jakies spolszczenie, bo niby im "ciocia z Ameryki" przyslala. Nawet jak gry beda po 5PLN to znajdzie sie mnostwo takich, ktorzy beda woleli spac przy wlaczonym kompie cala noc zeby sciagnac gre z netu, bo placenie za gry to glupota. :mur: Painkiller. Swoja szosa to dzis snujac sie po sklepach elektronicznych za tania kamerka internetowa zobaczylem na polce owego Painkillera - za 30€ :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Painkiller. Swoja szosa to dzis snujac sie po sklepach elektronicznych za tania kamerka internetowa zobaczylem na polce owego Painkillera - za 30 :D Tanio :) W UK kosztuje (co prawda z dodatkiem Battle of Hell czy jak to sie tam zowie) 39.99GBP. Ale tutaj jest wersja angielska, wiec niektorzy kupowali ja za granica (poprosili ciocie) i potrzebowali spolszczenia. Typowa logika prostego glupka. A z tego co pamietam to pytan o spolszczenie bylo w watku o Painkillerze sporo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Hmm...i niech ktoś powie że w Polsce gry są drogie :)...wyrwałem Painkillera Black Edition (z dodatkiem) za 14 zł (nówkę) :) Tyle że jest masa ludzi, którzy nawet jeśli oryginały po 20 zeta są dostępne wolą iść i skopiować sobie grę za cenę nośnika...a potem sterty gier leżą na półce i nie ma ich kiedy przejść - bo przecież trzeba nagrać i zobaczyć z 10 nowości...i tak w kółko... Twórcy Starforce'a przeginają - nawet przy oryginałach pojawiają się problemy a tu jeszcze szukają sobie kolejnych...szkodzą uczciwym użytkownikom - bo ci "mniej" prędzej czy później i tak złamią zabezpieczenia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 No baaa, ze przeginaja... ostatnio musialem crackowac gierke zabezpieczona starforcem bo zabezpieczenie mowilo, ze nie odpali sie na Win XP x64 i spier*** , to tak w skrocie :] Baa nawet nie bylo pacha aby temu zaradzic, wiec scrackowac musialem oryginal aby zagrac :/ Ja tylko jednego nie rozumiem, to ma niby zmniejszyc piractwo tak? Mi to raczej bardziej wyglada na zwiekszenie czarnego rynku gier, ile osob bedzie wolalo sciagnac scrackowana gre wiedzac ze jak kupia oryginal beda zmuszeni do wgrania badziewa, ktore jak cos sobie ubzdura to zrestartuje kompa. Imho to ziwekszy a nie zmniejszy ilosc sciaganych gier. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Zdecydowanie przeginaja.Pol biedy piraty ale jak znow beda problemy z oryginalami.. Jak tego cholerstwa nie da sie usunac (jakies pozostawione wpisy do rejstru). Tak czy siak daje glowe ze zostanie zlamane. Wszystko da sie zlamac to tylko kwestia czasu. Wazne by z oryginalami nie bylo takich jaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazex Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 (edytowane) Kupiłem Painkillera w media markt ale i tak musiałem zessać z netu bo jedna płyta była uszkodzona i nic nie chciało jej czytać (a żadnej ryski nie było nawet :-/) Kupiłem Thiefa 2, po instalacji najnowszego patcha gierka się nawet nie odpala. Remedium - crack. Scenowcy odwalaja za producentów gier kawał dobrej roboty w dziedzinie product support. Zajmują się problemami tych których potężne firmy maja w [gluteus maximus]. Szkoda że większość ludzi jest zaślepiona marketingowo konsumenckim idealizmem i nie widzi wielkiej szarej przestrzeni między czernią a bielą. Klasyczny dylemat młotka. Jeden użyje go do wbijania gwoździ a drugiemu posłuży do podwójnego morderstwa na matce z dzieckiem. Swoboda wyborów i dokonywania decyzji jest podstawą wolności. Moim zdaniem lepiej nauczyć, że zabijanie jest złe niż zabierać młotek (zawsze znajdzie się inny...) Ale żyjemy w takich a nie innych czasach, na świecie który staje się jednym wielkim państwem policyjnym. Normą jest twarda ręka i zakazy a nie edukacja i perspektywiczne myślenie. Starforce nie był, nie jest i nigdy nie będzie lekarstwem na piractwo. To kolejna przeszkoda do pokonania, następne wyzwanie rzucane przez wielkie korporacje, wolnym ludziom internetu. Zasada jest prosta. Ściągam gre/program/film/muzyke zapoznaje się z zawartością. Jeżeli ta mi się podoba to kupuje oryginalne wydanie. Nikt na tym nie traci, wszyscy są szczęśliwi. Nikt nie zarobił na pirackiej kopii ani grosza. Producent wypuścił dobry produkt z którym, dzięki internetowemu piractu, mogłem się zapoznać i za który w efekcie zapłaciłem. Podsumowując, goście od starforce'a powinni według mnie, w kolejności: - rozejrzeć się po świecie w którym żyją. - przyjrzeć się swojej pracy. - wyciągnąć wnioski. - wypier***** z tej planety, jak najszybciej i jak najdalej, razem z systemem korporacji który przykleja metkę z ceną na wszystkim co nas otacza. Edytowane 30 Marca 2006 przez Bazex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Kupiłem Painkillera w media markt ale i tak musiałem zessać z netu bo jedna płyta była uszkodzona i nic nie chciało jej czytać (a żadnej ryski nie było nawet :-/) Od takich rzeczy jest reklamacja, czyz nie? Podsumowując, goście od starforce'a powinni według mnie, w kolejności: - rozejżeć się po świecie w którym żyją. - przyjżeć się swojej pracy. A Tobie polecam zapoznac sie z "rz" ;) (hint: rozejrzec, przyjrzec) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazex Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Od takich rzeczy jest reklamacja, czyz nie? Ahahahah, już widze jak sie przeciskam przez całe miasto żeby zwrócić gre za 15zł. Kozak pomysł. I tak zapłaciłem za cdkeya a nie za płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 A właśnie, ostatnio kupiłem sobie oryginalną gierke, SH3 i chciałem przegrać, żeby nie rysować oryginała, ale jednak go mieć, bo wiadomo. Po włożeniu płytki przegranej już nie mogłem przejść zabezpieczeń :| To są jakieś jaja, jak kupie nową gierke z systemem StarForce to będe musiał rysować sobie oryginała? :| Bez przesady ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Zasada jest prosta. Ściągam gre/program/film/muzyke zapoznaje się z zawartością. Jeżeli ta mi się podoba to kupuje oryginalne wydanie. Nikt na tym nie traci, wszyscy są szczęśliwi. Nikt nie zarobił na pirackiej kopii ani grosza. Ściągasz, zapoznajesz się z zawartością i jeśli Ci się podoba, to kupujesz w sklepie. Jeśli się nie podoba, nie kupujesz. Nie kupisz tego, co Ci się nie spodoba, ale przy zapoznawaniu się z zawartością spędzasz jednak swój czas, dobrze się bawisz. Powiedzmy że przechodzisz daną gierkę, oglądasz jakiś film, jednak gra wg. Ciebie okazuje się słaba. Masz czyste sumienie że nie kupiłeś, bo przecież to coś było za słabe. :? PS. Nice avatar. Deus Ex mimo swoich lat nadal jest kapitalną grą ze znakomitą fabułą. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Uszatek Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 (edytowane) Hmmm.... Można spojrzeć na to z innej strony. Gdyby ktoś "nie zapoznawał się z zawartością" i tak by pewnie nie kupił danego programu/gry/filmu itp. Na piractwie i tak raczej nikt nie traci, bo i tak z osób używających kopi mało kto kupił by oryginał za kupę kasy bo po prostu i tak nie było by go na to stać! Powiedzmy sobie prawdę: gdyby wyszło takie zabezpieczenie, które spowodowało by że danej gry/filmu/programu nie da się w 100% skopiować i zcrackować, to taka gra i tak by się sprzedawała tak samo, jakby miała się sprzedawać bez zabezpieczenia. Kto by chciał by kupić to by kupił oryginał i grał, a reszta nie. Po prostu jak ludzie nie mogli by kopiować to by nie używali. (dlatego nigdzie nie widziałem jeszcze pirackich mercedesów - jak to niektórzy lubią przyrównywać kopiowanie softu do kradzieży samochodów:)) Znam wielu ludzi i naprawdę mało kto kupił by jakiś produkt cyfrowy "oryginalny"- powód: brak $$$$$$$$$$$$. Osobiście nigdy nie kupię albumu za 50 zł, nawet jak bym zarabiał 4000zł. Powód - nie słucham muzyki. I teraz RIAA może powiedzieć że traci przez mnie full kasy bo przecież mógłbym kupić i być ich "siłą nabywczą". Obecnie studiuję i nic nie zarabiam i tak nik przez mnie nic nie traci bo i tak bym nic nie kupił;) A jak pójdę do pracy to też nie stracą bo i tak bym nic nie kupię:P Windowsa mam za darmo:P MSDN AA I w sumie to żadna różnica czy miałbym "Piracką" Corporate czy MSDN AA, czy 2000 czy 2003 Advenced Server bo w MSDN AA mam wszystkie licencje na wszystkie windołsy za free:P Gdyby się nie dało skopiować Windowsa bo MS wymyślił by super-hiper zabezpieczenie to jak reszta świata wtedy używał bym linuxa i nikogo by nie obchodziły legalne Windowsy za darmo na uczelni, bo ludzie przeszli by na inne darmowe systemy. A tak mam legalny soft za który niektórzy płacą kupę kasy za darmo. Wniosek - opłaca się studiować na polibudzie:P Edytowane 31 Marca 2006 przez Uszatek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 IMO, głupota :| Restarty przy próbie złamania zabezpieczenia :/ Ja ostatnio miałem kłopoty z włączeniem mojego SC:CT (oryg ofc). A co dopiero jak takie coś będzie :| Przesadzają i to ostro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vieri Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 (edytowane) Uwarzam tak samo jak Uszatek że tak naprawde nikt na tym nie traci. Jak ktoś napisał wcześniej niektóre gry się kupuje typowo dla cdkey'a żeby sobie pograć na necie :) mogliby w sumie już zacząc sprzedawać same cdkey'e zamiast tych wszystkich śmieci w pudełku :D Powinni się już prędzej zabrać za tych co sprzedają gry na bazarach itp. czerpiąc zyski z tego. Każde zabezpeiczenie da się obejść lub zostanie po jakimś czasie złamane więc bedą mieli się nad czym glowić :wink: Teraz wyjde za temat Starforce ale chodzi o piractwo. Jestem uczniem Technikum informatycznego i przykładowo mamy wykonać jakąś prezentacje na jakiś temat to nikt się nie pyta czy masz Office i PowerPoint wraz z systemem Windows tylko masz zrobić i już. Dla nauczycieli to jest oczywiste że masz czy pirackie czy oryginalne nieważne. Jakbyś chciał być legalny to co mam powiedzieć przepraszam ale nie stać mnie na Windowsa i Office'a. To jest w sumie pestka ale mój kumpel jest w 4 klasie i tam wybierają już profesje wybrał grafike i robią w photoshopie gdyby nie piraty to by musiał zapłacić kilka tysięcy za takiego photoshopa bo przecież szkoła mu nie zapewni tego. Edytowane 1 Maja 2006 przez Vieri Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Wiesz, Vieri - Linux i OpenOffice zrobia Ci wspomniana prezentacje rownie skutecznie. Photoshopa mozna sciagnac w wersji trial, jest tez darmowy GIMP. Wszystko za darmo i legalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 (edytowane) mysle ze fajerka bedzie bardzo pomocna przy tym zabezpieczniu :) pozatym nadczym tutaj sie rozwodzic z gier mozna czeprac ogromne zyski i kazdy chce cos z tego dla siebie nie tylko programisci ;] reklama zabezpiecznia dystrybucja itd Edytowane 2 Maja 2006 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Wiesz, Vieri - Linux i OpenOffice zrobia Ci wspomniana prezentacje rownie skutecznie. Photoshopa mozna sciagnac w wersji trial, jest tez darmowy GIMP. Wszystko za darmo i legalnie.GIMP'a porownujesz do PHOTOSHOPA ? Idz Pan w c... z takim zartem :} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 wystarczy kupowac soft as nie zasysac z neta co sie da :) naszczescie soft powoli tanieje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 A właśnie, ostatnio kupiłem sobie oryginalną gierke, SH3 i chciałem przegrać, żeby nie rysować oryginała, ale jednak go mieć, bo wiadomo. Po włożeniu płytki przegranej już nie mogłem przejść zabezpieczeń :| To są jakieś jaja, jak kupie nową gierke z systemem StarForce to będe musiał rysować sobie oryginała? :| Bez przesady ;/ nie wiem jak jest z innymi wydawcami ale CD Projekt daje dożywotnią gwarancje na płyty, po zakupie wystarczy sie zarejestrować na stronie CD Projektu i w razie uszkodzenia nośnika wymieniają na nowy, nawet nie trzeba podawać przyczyny uszkodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 GIMP'a porownujesz do PHOTOSHOPA ? Idz Pan w c... z takim zartem :} Dobra, grafika sie nie zajmuje, wiec mozliwosci obu nie znam dokladnie. Zmierzam do tego, ze czesto dla platnego softu mozna znalezc dobre lub bardzo dobre darmowe alternatywy, wiec argument "soft jest za drogi, wiec musze piracic" jest w wielu przypadkach wziety delikatnie mowiac z sufitu. Co nie zmienia faktu, ze to co wyprawia Starforce jest przegieciem w druga strone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...