Skocz do zawartości
Ciasteczkowy

Co Kupic Asus 6600gt Czy X 1600 Pro 256m Agp

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym brał Radka bo jest zbudowany w nowszy technicznie. Niby Gf radzi sobie lepiej od x1600 ale moim zdaniem Ati będszie lepiej radziła sobie w nowszych grach. Poza tym jak chłopaki w końcu dopracuja stery to tez będzie inna sytuacja. A tak na marginesie to ja po prostu wolę ATI:) Podsumowując ja kupiłbym Ati Radeon x1600.

Moja opinia jest czysto teoretyczna bo ani z 1 ani z 2 kartą do czynienia nie miałem;p Pozdr

Edytowane przez teps86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym brał Radka bo jest zbudowany w nowszy technicznie. Niby Gf radzi sobie lepiej od x1600 ale moim zdaniem Ati będszie lepiej radziła sobie w nowszych grach. Poza tym jak chłopaki w końcu dopracuja stery to tez będzie inna sytuacja. A tak na marginesie to ja po prostu wolę ATI:) Podsumowując ja kupiłbym Ati Radeon x1600.

Moja opinia jest czysto teoretyczna bo ani z 1 ani z 2 kartą do czynienia nie miałem;p Pozdr

Ja tez mam ochote na ati tylko czy sobie poradzi bo gf ma pelne 8 potokow a ati 12 ale ropow 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bedzie wydajniejsza w grach od x1600 pro 256

Mysle ze chyba tak, ma 256bit szyne pamięci do tego ddr3 a więc, a to powinno dać jej większego kopa, nich moze jeszcze ktoś sie wypowie.

EDIT.

Sorry ale nie zauwazylem ze chcesz na agp, w takim razie nie znajdziesz x800gto w tak niskiej cenie pci-e to co innego ;-) :/ chyba ze sie mylę.

Edytowane przez andrzej_men

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam juz nie wiem czytam na tym forum i pisza ze ta gra dziala ta wcale nie dziala to jakas paranoja.

Na tym 6800LE@12/6, o którym pisałem każda gra (oprócz Most Wanted ;)) będzie ładnie chodzić. Cena 620zł. Ja bym ją brał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym Most Wanted to jest tak, że chodzi na Radeonach 9550 i się nie tnie, a na 6800 mogą wystąpić krótkie spadki fps-ów. Tak się dzieje tylko w Most Wanted - złe sterowniki. I to jeszcze nie zawsze. U mnie na starym kompie na 6800 były spadki, a jak ją odsprzedałem koledze to nie było. Poczytaj o tym na forum o Most Wanted. Nie przejmuj się tą jedną grą. Wszystkie inne będą chodzić świetnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moze GTO fireblade?? na allegro po 650zl nowki chodza ale chyba na pci-e :/ Mam tez kolsia ktory sprzedaje 6800GS na 650zl ale chyba tez na pci-e :/

Temat toczy się na temat grafik na AGP :mur:. Przeczytaj najpierw uważnie wsystkie wcześniejsze posty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

X1600 Pro troche słabo wypada w porównaniu z 6600 GT, myśle że kupno Leadteka 6600 GT będzie lepszym wyjściem, albo może warto poczekać na X1700 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ASUS EN6600GT 256MB oczywiście pod pci-e- uważam, że lepiej kupić geforca od 6600gt w góre, bo będzie można połączyć je w systemie SLi o ile płyta daje taką możliwość-CrossFire ATI kuleje

Temat toczył się na temat grafik na AGP :| :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi