Testus Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Widze, że wszyscy szukaja tego Benka :) Ja kupowałem tutaj http://www.eukasa.pl/pc-i-pda/sklep/119485...i-silver-black/ Sklep jak sklep ale jest dosyc tani i szybko dziala. Z tego co wiedze nadal jest dostepny Ustawienia mojego monitorka Jasnośc 34 Kontrast 33 R - 54 G - 54 B - 54 mi pasuje :) Monitorek nie ma żadnych bad pixeli. Matryca/obudowa wogole sie nie grzeje (ktos zglaszał takie uwagi) Jestem bardzo zadowolony. Dobry zakup za dobra cene Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo21 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Moja obudowa jest ciepła, zwłaszcza na dolnym i górnym pasku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kierownik Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 w tej cenie jest jeszcze ladniejszy SONY na tej samej matrycy :) :D jak ci wyskocza 4 to oddajesz na gware :D wiec ja bym sie nie cieszyl :P to to wiem... gorzej jak wyskoczy 3ci i zostanie juz tak hehe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 jakby mi wyskoczyl 1 to bym juz popadl w kompeksy :P:P wtedy 1 czy 3 by mi nie zrobilo różnicy :P zresztom mozesz samemu wywolac wypalenie pixela :P w ostatecznosci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILAN Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) wChemik16 jaki sposób samemu wypalić odpowiednią ilość pixeli ??? Edytowane 20 Kwietnia 2006 przez SILAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew144 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 (edytowane) W zasadzie moj egzemplarz sprawuje się wyśmienicie. Dwa tygodnie, martwe piksele nie wystąpiły więc z nadzieją patrzę na przyszłość. Ale... Powiedzcie, czy Benq daje jakąś kartę gwarancyjną którą sprzedawca powinien podbić? Czy jest realizowana na podstawie faORT: ORT: ORT: ktury? Bo u mnie nic takiego nie było. Nie było również drukowanej instrukcji, jak ktoś wspominał że powinna być - tylko instrukcja podłączenia. Moje rgb jak u kierownika jasność i kontrast odpowiednio 28 i 25. Ale reguluje również kartą bo jak dla mnie to świeci za jasno. Edytowane 21 Kwietnia 2006 przez Andrew144 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo21 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 W zasadzie, moj egzemplarz sprawuje się wyśmienicie. Dwa tygodnie, martwe piksele nie wystąpiły więc z nadzieją patrzę na przyszłość. Ale... Powiedzcie, czy benq daje jakąś kartę gwarancyjną którą sprzedawca powinien podbić? czy jest realizowana na podstawie faORT: ORT: ORT: ktury? Bo u mnie nic takiego nie było. Nie było również drukowanej instrukcji, jak ktoś wspominał że powinna być - tylko instrukcja podłączenia. Moje rgb jak u kiereonika jasność i kontrast odpowiednio 28 i 25. Ale reguluje również kartą bo jak dla mnie to świeci za jasno. Ja też nie mam żadnej karty gwarancyjnej i miałem Was o to spytać. Kupowałem w sirius.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kierownik Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 a wiec... benq nie daje karty gwarancyjnej w kartonie, tylko daje osobno, daje swoja firmowa karte gwarancyjna ale osobno, wiec sprzedawca powinien taka karte dac i podbic, ja dostalem i fakture i karte gwarancyjna a wiec mam wszystko... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 tez chyba kupie ten monitor :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Testus Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Ja nie dostałem osobnej karty gwarancyjnej Tylko fakture Niemniej w kartonie byla taka mała ksiażeczka informujaca o warunkach gwarancji, zawierajaca również informacje o polskim serwisie Benq wraz z podanym telefonem i emailem Mam nadzieje, ze osobnej gwarancji nie trzeba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo21 Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Ja nie dostałem osobnej karty gwarancyjnej Tylko fakture Niemniej w kartonie byla taka mała ksiażeczka informujaca o warunkach gwarancji, zawierajaca również informacje o polskim serwisie Benq wraz z podanym telefonem i emailem Mam nadzieje, ze osobnej gwarancji nie trzeba ja też mam tą małą książeczkę. Gdzie kupowałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kierownik Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 moze dostaliscie w kartonie... no ja dostalem osobno... wazne ze jest... faktura tez musi byc bo bez dowodu zakupu karta jest tez nie wazna... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Testus Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 ja też mam tą małą książeczkę. Gdzie kupowałeś?Tutaj http://www.eukasa.pl/pc-i-pda/sklep/119485...i-silver-black/ To czeska firma wchodzaca na polski rynek. Monitor był oryginalnie zapakowany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 A ja mam jasność/ kontrast ustawione oba na 55 i mi tak pasuje ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlacha Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Witam Chce kupic tez ten monitoerk juz dlugo sie zastawniam i chcialem wlasnie 19 cali mysle ze to jest dobry wybor. Chcialem sie dowiedziec jak jest z gwarancja Benqa od ileu pikseli przyjmuja?? i czy ktos juz ma jakies wypalone piksele?? Pozdrawiam Artur Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kierownik Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 (edytowane) Witam Chce kupic tez ten monitoerk juz dlugo sie zastawniam i chcialem wlasnie 19 cali mysle ze to jest dobry wybor. Chcialem sie dowiedziec jak jest z gwarancja Benqa od ileu pikseli przyjmuja?? i czy ktos juz ma jakies wypalone piksele?? Pozdrawiam Artur przeczytaj caly post... pisalem tutaj pare razy o pixelach... Edytowane 24 Kwietnia 2006 przez kierownik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 (edytowane) wlacha: gdybym był w pomieszczeniu z Toba po napisaniu tego posta kopnał bym Cie z glana gdyby było to mozliwe. bardzo mozliwe :P Skoro jestes tak splepy(albo..?! ) by nie zauwazyc odpowiedzi na zadane przez siebie pytania to chyba nie musisz sie martwic o malusie bad pixele.. Chopie mysl do cholery, masz zaledwie 4 strony do przewertowania. Sadze, ze jesli je przejrzałes to chyba po paru piwkach... Nie obraz sie ale nie badz takim kalecznikiem ;) Ale odpowiem w skrocie.. tak maja bad pixele, kierownik bodajze 2.. i nie płącze z tego powodu, przyjma po pojawieniu sie chyba 4 .. szczegoły na wczesniejszych stronach. Edytowane 24 Kwietnia 2006 przez Jacek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek111 Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Minelo juz troche czasu odkad posiadam mojego Benq i moje wrazenia sa nadal bardzo pozytywne. Przede wszystkim Piekne kolory , dobra czern i super kontrast.Pixele jak do tej pory nei wyskoczyly ale uwazam na monitor - tzn.jezeli wychodze na dluzej z pokoju wylaczam monitor - tak dla pewnosci. Dziwie sie natomiast wam ze mowicie ze SMUZENIA BRAK. Nie wiem albo ja mam cos ze wzrokiem albo mam spieprzony monitor ale SMUZENIE JEST. I nikt mi nie wmowi ze nie ma.FIlmy oglada sie swietnie,zero smuzenia ale w grach - zwlaszcza fpp smuzenie wystepuje.Gram"nalogowo" w Battlefied 2 i musze poweidziec ze gdy akcja nabiera tempa widac jak obraz sie tnie.Ja juz sie przyzwyczailem ale jezeli komus smuzenie bardzo przeszkadza to powinien sie zastanowic nad innym modelem.Takie jest moje zdanie. Pozdrowienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kierownik Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Minelo juz troche czasu odkad posiadam mojego Benq i moje wrazenia sa nadal bardzo pozytywne. Przede wszystkim Piekne kolory , dobra czern i super kontrast.Pixele jak do tej pory nei wyskoczyly ale uwazam na monitor - tzn.jezeli wychodze na dluzej z pokoju wylaczam monitor - tak dla pewnosci. Dziwie sie natomiast wam ze mowicie ze SMUZENIA BRAK. Nie wiem albo ja mam cos ze wzrokiem albo mam spieprzony monitor ale SMUZENIE JEST. I nikt mi nie wmowi ze nie ma.FIlmy oglada sie swietnie,zero smuzenia ale w grach - zwlaszcza fpp smuzenie wystepuje.Gram"nalogowo" w Battlefied 2 i musze poweidziec ze gdy akcja nabiera tempa widac jak obraz sie tnie.Ja juz sie przyzwyczailem ale jezeli komus smuzenie bardzo przeszkadza to powinien sie zastanowic nad innym modelem.Takie jest moje zdanie. Pozdrowienia a wiec... zwroc uwage na to ze nawet przy programach do testowania smuzenia jest napisane ze test powinno sie przeprowadzac dopiero gdzies po co najmniej 30min pracy monitora. Ja duzo gram w Q3 i gra mi sie bardzo dobrze, ale wlasnie dopiero po przynajmniej 30min pracy monitora. Przykladem moze tez byc to ze jak odpali sie kompa i przesowam sobie okienko z kontaktami gg powoli to zamazuja sie jakby literki, po 30min juz tego nie ma. Po za tym nikt nie powiedzial ze smuzenia brak, ale jest ono minimalne, lub jezeli ktos sie nie dopatruje to nie zauwazalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILAN Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 co lepsze Benq Fp91gp czy FS P19-2 ? który z nich ma mniejsze smużenie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 a wiec... zwroc uwage na to ze nawet przy programach do testowania smuzenia jest napisane ze test powinno sie przeprowadzac dopiero gdzies po co najmniej 30min pracy monitora. Ja duzo gram w Q3 i gra mi sie bardzo dobrze, ale wlasnie dopiero po przynajmniej 30min pracy monitora. Przykladem moze tez byc to ze jak odpali sie kompa i przesowam sobie okienko z kontaktami gg powoli to zamazuja sie jakby literki, po 30min juz tego nie ma. Po za tym nikt nie powiedzial ze smuzenia brak, ale jest ono minimalne, lub jezeli ktos sie nie dopatruje to nie zauwazalne. dokładnie tak jest, pomiary w PPA wskazują ze ta matryca MVA "zimna" ma czasy reakcji rzędu 50ms!!! ale po około 30minutach te czasy spadają do ~16ms. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomal2005 Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 co lepsze Benq Fp91gp czy FS P19-2 ? który z nich ma mniejsze smużenie ? mam ten sam dylemat wybieram pomiedzy benqiem a FS p19-2 tylko ze różnica w cenie to około 400zł wiec nie tak mało. Pozczytałem duzo opisni na temat benq i FS , wychodzi na to ze enq to siwetnt monitor za nieduze pieniadze , jedyne co mnie martwii to czeste wystepowanie bad czy sub pixeli w benqu. Koledzy wczesniej pisali ze smuzy ale moi drodzy kazdy monitor na matrycy MVA czy PVA bedzie lekko smuzył - do gier sa suerowane przede wszystkim monitory na matrycy TN+ film. Np ten monitorek NEC Osobiscie szukam monitora do ogladania filmów , do grzebania po sieci , i do grania . Mysle ze benq bedzie dobrym wyborem , choc w dalszym ciagu zastanawiam sie czy nie dołuzyc do FS :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Osobiscie szukam monitora do ogladania filmów , do grzebania po sieci , i do grania . Mysle ze benq bedzie dobrym wyborem , choc w dalszym ciagu zastanawiam sie czy nie dołuzyc do FS :mur: Mam monitor na TN 8ms i MVA 8ms i ten drugi smuzy wyraznie mniej. PS: Prosba do "benqowców" zeby podesłali fotki pokazujące podswietlenie i filmy zrobione w ciemności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Testus Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 mam ten sam dylemat wybieram pomiedzy benqiem a FS p19-2 tylko ze różnica w cenie to około 400zł wiec nie tak mało. Pozczytałem duzo opisni na temat benq i FS , wychodzi na to ze enq to siwetnt monitor za nieduze pieniadze , jedyne co mnie martwii to czeste wystepowanie bad czy sub pixeli w benqu.[ciach]Jak juz pisalem wszczeniej bady to kwestia szczescia przy monitorach budzetowych I Benq i FS daja taka sama gwarancje II kategorii. Ja trafilem i w Benq nie mam bada :lol: Komentarz do 17" FS P17-2 z komputronika "Na poczatku minusy: juz przy zakupie matryca posiadala jeden wadliwy subpiksel, widoczny jedynie na czarnym tle - ale jednak zawsze to wada juz przy zakupie. Druga sprawa - dla mnie dosc istotna - zasilacz monitora w stanie wylaczonym piszczy. Nie jest az tak glosne, niemniej uciazliwe - na szczescie podczas pracy to nie wystepuje. Jednak gdy w pokoju jest cicho a monitor jest wylaczony dzwiek jest uciazliwy. Poza tym same plusy. Brak smuzenia, kolory super, wyglad rewelka - polecam wszystkim ktorzy nie musza z nim przebywac w jednym pokoju przez caly czas." Wole nie piszczacy Benq :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcgron Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 .Gram"nalogowo" w Battlefied 2 i musze poweidziec ze gdy akcja nabiera tempa widac jak obraz sie tnie.Widocznie masz kiepska grafe ewentualnie za malo ramu(albo przesadziles z ustawieniami gry) to jest typowy objaw niedomagania karty graficznej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 aqurat to ze piszczy to najmniejszy dla mnie minus :) zreszta to p17 :) nie p19 :) a roznice miedzy nimi wystepuja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 W siriusie mozna juz kupić nowego acera al1952 za 1562zł 1300:1 178/178 MVA 8ms DVI http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni...CD_19_1952.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kierownik Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 a ja nadal uwazam ze Benq jest na prawde swietnym wyborem i nadal obstaje przy swoim ze filmy oglada sie swietnie, gra sie bardzo dobrze. A 2 bad pixle sa praktycznie nie widoczne co jest zaleta matrycy MVA, ze nawet jak wyskoczy to i tak go nie widac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek111 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Widocznie masz kiepska grafe ewentualnie za malo ramu(albo przesadziles z ustawieniami gry) to jest typowy objaw niedomagania karty graficznej. Jak pisalem wczesniej mam MSI 7900 gtx i gram na optymalnych ustawieniach dla mojej karty(czyli wszystko high:) )wiec mysle ze karta do keipskich nie nalezy.Byc moze jest to wina tego ze jak pisal Kierownik dopatruje sie na poczatku smuzenia.rzeczywiscie po okolo godzinie grania gra sie o wiele przyjemniej...ale smuzenie jest nadal:P A co do wyboru miedzy monitorami - ja i tak bym bral Benq - w tym przedziale cenowym rzeczywiscie najlepszy wybor Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 W siriusie mozna juz kupić nowego acera al1952 za 1562zł 1300:1 178/178 MVA 8ms DVI http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni...CD_19_1952.html Gdyby ten Acer kosztował 200 PLN mniej to można by się nad nim zastanawiać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...