olo21 Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 ja już się tu pogubiłem trochę czy wy mówicie o benq'u czy o fs:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomal2005 Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 mam sprawe odnośnie zamówienia w siriusie , chce kupic w/w benqa i czy musze zamawiać przez neta zeby póżniej go osobiscie odebrać w siriusie w katowicach czy moge go bezpośrednio u nich zakupic ? Aha czy jak bede u nich w sklepie to moge sprawdzić czy nie ma zadnych bad/sub pixeli ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 mam sprawe odnośnie zamówienia w siriusie , chce kupic w/w benqa i czy musze zamawiać przez neta zeby póżniej go osobiscie odebrać w siriusie w katowicach czy moge go bezpośrednio u nich zakupic ? Aha czy jak bede u nich w sklepie to moge sprawdzić czy nie ma zadnych bad/sub pixeli ? 1>kupujesz przez neta 2>dostajesz maila od siriusa ze strona swojego zamówienia 3>wyszukujesz na niej nazwisko sprzedawcy i jego email/gg/telefon 4>kontaktujesz sie z nim i umawiasz wszystko :) Tak mozesz sprawdzić w ich sklepie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 Ja jutro jade wymienic moje monio... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinw77 Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 A ja mam benq juz ponad dwa tygodnie zadnych bad/sub pixeli sie nie dopatrzylem, smuzenia rowniez, a ogladam na nim zarowno filmy jak i TV (przy bardzo szybko przesuwajacych sie napisach jak dolny pasek z informacjami trudno je odczytac, ale tak wyglada sprawa chyba w wiekszoci LCD ), kolory piekne, sam monitor pieknoscia nie grzeszy ale przeciez patrzy sie w ekran a nie na obudowe ;) jak dla mnie pelna satysfakcja, za taka cene chyba nie ma lepszego, jezeli masz pieniadze mozesz kupic cos drozszego ale po co przeplacac jak jest benq FP91GP :) . Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 wymieniłem no i tera monio klasa :D jeszcze sie badpixela nie dopatrzyłem :P moge powiedzieć ze jestem zadowolony :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel.agh Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 (edytowane) Czy sa zauważalne różnice pomiędzy FP91GP (rozumiem że ten jest najlepszy) a FP91G+ i jak się maja do tego FP92G oraz FP92G+ ? edit: OK sorki już wiem co i jak :) Edytowane 13 Maja 2006 przez pawel.agh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomal2005 Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 (edytowane) testował ktoś benqa w F.ea.r - bo ostatnimi czasy gram tylko w tą gre Mam jeszcze jedno pytanie - jak wygląda sprawa świecących rogów w tymbenqu. podobno ta wada znika po 2 tyg uzytkowania w/w monitora . Jak to wyglada w rzeczywistości - czy np jak będe ciupał w feara to będe widział jasniejsze miejsca na rogach monitora ? Edytowane 16 Maja 2006 przez ziomal2005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo21 Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 testował ktoś benqa w F.ea.r - bo ostatnimi czasy gram tylko w tą gre Mam jeszcze jedno pytanie - jak wygląda sprawa świecących rogów w tymbenqu. podobno ta wada znika po 2 tyg uzytkowania w/w monitora . Jak to wyglada w rzeczywistości - czy np jak będe ciupał w feara to będe widział jasniejsze miejsca na rogach monitora ? W grach nie widać żadnych świecących rogów. Widać je tylko jak ustawi się zupełnie czarny ekran i będzie b.ciemno w pokoju. Zresztą święcące rogi ma każy lcd- mi to w zupełnośći nie przeszkadza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomal2005 Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 dzięki jestem juz w pełni zdecydowany :) Mam nadzieje że będzie się dobrze sprawował w dynamicznych FPS-ach ( czyt. fear , Far Cry ) :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Ja równiez jestem na kupnie Lcedeka i zastanawiałem sie nad Samsungiem 730BF/B lub LG 1770H. Po przewertowaniu tego tamatu mozna by powiedziec ze sie praktycznie przekonałem do tego Benqa. Z tego co wiem to ma on matryce MVA-P, TUTAJ pisze ze TN, czy to jest napewno ten sam model?? czy tylko błąd w opisie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Z tego co wiem to ma on matryce MVA-P, TUTAJ pisze ze TN, czy to jest napewno ten sam model?? czy tylko błąd w opisie??Blad w opisie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Błąd na stronie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomal2005 Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Np jeżeli będę grał w gry w których przeważa ciemność np doom 3 to nie będę widział rozjaśnionych rogów ? Qurde kwestia jaśniejszych rogów mnie nurtuje - czy jak ogląda się film w trybie 16:9 to widać mocno jaśniejsze rogi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Np jeżeli będę grał w gry w których przeważa ciemność np doom 3 to nie będę widział rozjaśnionych rogów ? Qurde kwestia jaśniejszych rogów mnie nurtuje - czy jak ogląda się film w trybie 16:9 to widać mocno jaśniejsze rogi ? Odpowiedz masz napisana chyba ni eraz.. wczesniej. W mocno zaciemnionym pomieszczeniu i przy bardzo ciemnym obraznie widac je ale czesc uzytkownikow widzac je nie przymierza sie do strzelenia baranka za kare.. po dokonaniu nie do konca udanego zakupu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomal2005 Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 Odpowiedz masz napisana chyba ni eraz.. wczesniej. W mocno zaciemnionym pomieszczeniu i przy bardzo ciemnym obraznie widac je ale czesc uzytkownikow widzac je nie przymierza sie do strzelenia baranka za kare.. po dokonaniu nie do konca udanego zakupu ;) ja własnie gram w gierki w nocy przy zgaszonym oświetleniu a znajac mnie te jaśniejsze rogi będa mnie doprowadzać do furii wieć juz nie wiem czy na pewno kupowac benqa a juz byłem na 100% zdecydowany :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 ja własnie gram w gierki w nocy przy zgaszonym oświetleniu a znajac mnie te jaśniejsze rogi będa mnie doprowadzać do furii wieć juz nie wiem czy na pewno kupowac benqa a juz byłem na 100% zdecydowany :mur: to mozesz miec problem bo mnie te rogi tak wq....wiały ze dałem sobie spokoj z LCDkami na MVA AUO (przynajmniej w obecnym wydaniu) pozostaje matryca PVA ale to drozszy wydatek :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomal2005 Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 (edytowane) czyli pozostaje FS P19-2 ale to duzo doszwy wydatek od benqa - ponad 500zł :mur: Ahh juz sam nie wiem czy ryzkowac zakupem benqa i przekonac sie na własnej skórze czy poczekac ... Choc czekam juz od stycznia :blink: A moja 15CRT juz ledwo co zipie Edytowane 17 Maja 2006 przez ziomal2005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 czyli pozostaje FS P19-2 ale to duzo doszwy wydatek od benqa - ponad 500zł :mur: Ahh juz sam nie wiem czy ryzkowac zakupem benqa i przekonac sie na własnej skórze czy poczekac ... Choc czekam juz od stycznia :blink: A moja 15CRT juz ledwo co zipie W sumie inwestycja w monitor 5:4 to też niezbyt dobry pomysł .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tompior Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Czytam o tym benq rozne opinie... Albo mowia ze jest zajebisty albo ze ma same wady.. Wizyta na gieldzie: nie bylo ani 1 monitora firmy benq. Kazdy sie smial z benq i ze jest to kiepska firma. Matryca mva premium? Ludzie mowia ze jest bardzo slaba. Martyca pva? Ludzie mowia ze za wolna na gry. Matryca TN? Ludzie mowia ze stara i nie warto. Spodobal mi sie monitor belinea 10 19 27. Ladnie wyglada. Ma lepsze parametry od benq fp91gp i belinea jest bardziej znana firma. Jest na matrycy TN wiec chyba w grach bedzie sie lepiej sprawowal? Bo do gier potrzebuje monitor. Juz wkoncu nie wiem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 (edytowane) Wiesz jak to jest .... rybki albo akwarium ;P Najszybsze TN są szybsze niż najszybsze VA , z kolei najlepsze TN maja gorsze kąty od najgorszych VA. Edytowane 18 Maja 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 @Tompior TN od VA może mieć tylko lepszy czas reakcji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 mam pytanie odnosnie proporcji... zazwyczaj monitory maja 4:3 i raczej teraz dazy sie do panoramicznosci... ten BenQ ma 5:4, dlaczego produneci daza do "kwadratu"? czy to jakos nie przeszkadza? jak w takim wypadku sie skaluje gry ktore sa 4:3, czy jest obraz rozciagniety lekko? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 mam pytanie odnosnie proporcji... zazwyczaj monitory maja 4:3 i raczej teraz dazy sie do panoramicznosci... ten BenQ ma 5:4, dlaczego produneci daza do "kwadratu"? czy to jakos nie przeszkadza? jak w takim wypadku sie skaluje gry ktore sa 4:3, czy jest obraz rozciagniety lekko? dlatego w grach sie ustawia rozdziałke :) a kwadrat jest według mnie bardziej uzytkowy niz panorama :) no chyba ze jest z pivotem :) a wygląda normalnie w porównaniu do panoramy która wygląda inaczej :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel.agh Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 (edytowane) To jaką rozdzałke trzeba ustawic żeby format został 4:3? A do tego pewnie jakas opcja w sterownikach, żeby były czarne pasy na gorze i na dole ekranu? Grafa to radek 9550. Edytowane 24 Maja 2006 przez pawel.agh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 mam pytanie odnosnie proporcji... zazwyczaj monitory maja 4:3 i raczej teraz dazy sie do panoramicznosci... ten BenQ ma 5:4, dlaczego produneci daza do "kwadratu"? czy to jakos nie przeszkadza? jak w takim wypadku sie skaluje gry ktore sa 4:3, czy jest obraz rozciagniety lekko? ano dlatego, że fizyczna rozdzielczość panelu to 1280x1024 (5:4) nie widziałem LCD 4:3 (1280:960) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 ano dlatego, że fizyczna rozdzielczość panelu to 1280x1024 (5:4) nie widziałem LCD 4:3 (1280:960) Ja widzialem, ale 15", 20" (natywna 1024x768, 1600x1200) :) @pawel.agh Ustaw sobie 1024x768 i zadnych pasow nie bedziesz mial. Obraz jest skalowany do tej rozdzielczosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 (edytowane) a kwadrat jest według mnie bardziej uzytkowy niz panorama :) no chyba ze jest z pivotem :) A moim zdaniem ekran kwadrat 5:4 jest zupełnie bezużyteczny do filmów lub może raczej wybitnie nieoptymalny. Do gier jest "tylko" mniej optymalny niż panorama. Edytowane 23 Maja 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 A moim zdaniem ekran kwadrat 5:4 jest zupełnie bezużyteczny do filmów lub może raczej wybitnie nieoptymalny. Do gier jest "tylko" mniej optymalny niż panorama.kwestia gustu :) ja nie ogladam filmów na kompie :) mam DVD + TV :P a w grach wole widzieć kawałek nieba :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 (edytowane) Własnie go podłaczyłem :) mam problem z zaisntalowaniem. robie wszystko zgodnie z instrukcją, ale nie wychodzi :( próbowałem przez kreator dodawania sprzetu i sie nie da. troche mam dziwne - w porównaniu z moim poprzednim monitorem - litery, takie jakies dziwne. edit: literki juz normalne - zwiekszyłem rozdzielczosc na max i teraz obraz jest idealny :) Edytowane 25 Maja 2006 przez Nick126 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...