Maks! Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Monitorek zamówiony ;) w poniedziałek jak kurier nic nie spieprzy będzie stał u mnie na biurku ;) jak będzie to zdam relację ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kierownik Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 ale macie dylematy... ja powiem krotko... monitorek uzywam juz ponad 2 miechy i moja opinia na jego temat wogole sie nie zmienila... nadal uwazam ze monitorek jest swietny do wszystkiego, lepiej wybrac nie moglem. Pozdr! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomal2005 Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 sam mam słynnego benqa i jestem na maxa zadowolony - moze designem monitor nie powala ale za to nadrabia jakosćią , Uwazam ze do 1500 pln nie kupi sie lepszego monitora do gier filmów etc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo21 Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 więc ja też coś napiszę. Monitor ten mam ponad 1.5 miesiąca i jest wypas. Filmy ogląda się super. Nie ma zastrzeżeń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Właśnie go dostałem :D jej! jak narazie jest wszystko ok :D później zdam relację, tylko go przetestuję :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo21 Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Właśnie go dostałem :D jej! jak narazie jest wszystko ok :D później zdam relację, tylko go przetestuję :Di jakie wrażenia?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Po pierwsze zero wadliwych pikseli :) jupi! Grałem w AmericasArmy - fps, nie tak szybki jak quake ale czasami też są szybkie akcje. Nie wiem czy jestem ślepy ale dla mnie żadnego smużenia nie było :) Obraz bajka, wcześniej takich tekstur nie widziałem, do tego widzę lepiej i dalej. Gry na duży plus. Filmy ogląda się znacznie przyjemniejm niż na NECu Fe7700 17" mimo odsłoniętych okien, bez problemowo wszystko widziałem. Na crt przy zasłoniętych roletach obraz był słabej jakości i do tego mało co było widać. Tutaj film zgrywany z hdtv był przyjemnością dla oka :) Ta wielkość, ostrość i kolory :) Przesiedałem się z CRT 17" i monitor wydaję się ogromny, jest niemal takich samych rozmiarów jak samsung 21" który stoi w pokoju gościnnym, z tym, że obraz jest dużo lepszej jakośći. Mam sporych rozmiarów biurko, wcześniej nie było na nim miejsca bo wszystko monitor zajmował, teraz mam go tyle, że jak się zmęcze to mogę się położyć i przespać się :) Mogę przy nim czytać, jeść, wielki komfort pracy :) W windowsie też się bardzo dobrze prezentuje, po wymianie monitora wydaję mi się jakby ktoś usunął starą brudno szybę. Wszystko wygląda super. Czcinka z początku wydawała mi się zbyt ostra, teraz jest w sam raz. Jak narazie jedynym minusem jaki zauważyłem to to, że jak mam biały text na czarnym tle i tak(szczególny układ kolrów, nie wszystka kombinacja czarny - biały tak działają) robią szybki, krótki ruch do góry na dół to tekst robi się raz jaśniejszy raz ciemniejszy, nie wiem jak to opisać tak jakby drżał. Na planszach testowych na forum mva.pl , jak niektóre plansze przewijałem to dwie z nich też drżały. Co do mrugającego tekstu to na szczęście używam rolki, jak przewijam to tego efektu nie widać. Czy to normalne, że tak mruga? Z początku jak patrzyłem na monitor to po 2h mdliło mnie, teraz wydaje się ok, minie chyba parę dni zanim oczy się przyzwyczają. Jak dla monitor na 5+, jutro zrobię zdjęcia to zobaczycie jak wygląda. Imo wcale nie jest brzydki jak niektórzy piszą, piękny może nie jest, ale jest ładny, jest łądniutki w porównaniu do pudła CRT :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomal2005 Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Czy zauwazyliscie na górze na obudowie monitora dwa lekkie wgłębienia ? Wystarczy przejechac palcem aby je poczuc - nie wiem czy tak jest w kazdym benqu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo21 Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Czy zauwazyliscie na górze na obudowie monitora dwa lekkie wgłębienia ? Wystarczy przejechac palcem aby je poczuc - nie wiem czy tak jest w kazdym benqu ?rzeczywiście ja też tak mam. Taki kształt formy jest i już. Gratujuję spostrzegawczości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 ja chyba nie mam :P ej a trzeba go jakos instalowac?? bo nie wiem czy działa jak powinien mam gf3 ti 200 i nie mam wejscia na dvi :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo21 Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 ja chyba nie mam :P ej a trzeba go jakos instalowac?? bo nie wiem czy działa jak powinien mam gf3 ti 200 i nie mam wejscia na dvi :/ ja podpiąłem pod DVI i nic nie musiałem instalować, ale nie wiem jak to jest pod d-sub. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 pod d-sub tym bardziej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio129 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 jak jest z regulacją mocy lamp w tym monitorze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tony_tr Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Nic nie trzeba instalować, ja mam ten monitor i mam jednego bad piksela i sie łamie czy wysyłać czy se darowac bo w sumie jest w rogu... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Witka Zamowilem monitorka za cene 1145 zl :) Trzeba przyznac ze monitora juz powoli nie ma w sklepach. Jak dojedzie, to moge sie podzielic porownaniem do NEC MultiSync 1760NX - bo takiego mam na ta chwile. Wiem ze przepasc technologiczna... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 TO może ja zrobię come-back do tego tematu, z racji tego, że jakiś miesiąc - może dwa kupiłem ten monitorek: Dla wszystkich niezdecydowanych - POLECAM. Poniższe zdani wypowiadam po ponad miesięcznym korzystaniu z monitora średnio 18h dziennie ;]] Świeci ładnie, troszke mocniej przy rogach - ale absolutnie to nie przeszkadza. Nawet przy oglądaniau filmów w nocy - chyba że ktos obsesyjnie koncentruje sie na bielszych miejscach, niż samym filmie. Kąty ma ładne - zarówno pionowe jak i poziome. Co prawda producent przesadziłz tym 178 - ale i tak jest bardzo ładnie. We 3-4 osoby spokojnie można filmy oglądać - i nikt nie narzeka. Smużenie zaczałem powoli odkrywać - ale naprawde jest delikatne, przy grach takich jak ET, Q3, CoD, UT2004, Riddick, czy NFS - nie przeszkadza zupełnie Przy wolniejszych grach to już w prawie ogóle nie czuć - AoE, Civ, HoMMV, Godfather. Podłączyłem dwa komputery - przełączanie pomiędzy nimi bardzo przyjazne, choć za każdym razem jak jeden się zrebootuje, to trzeba przełączać "z palca". Ostry, jasny, ładne kolory - cały czas ani jednego martwego piksela! Dla niektórych bardzo ważne - można w nim regulować kąt nachyleniao o jakieś 30', może więcej - ale w każdym razie nie jest nieruchomy! Ładnie sie prezentuje na biurku - prosty, klasyczny. Wg. mnie bardzo dobry monitorek, za te pieniądze - nie wiem czy cos lepszego by się znalazło. To tyle moich uwag, jak ktos nadal sie nie może zdecydować - to pytać - ale najlepiej w tym temacie a nie na PW/GG. Naprawde kawał dobrego monitora ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalin20 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 jak jest z regulacją mocy lamp w tym monitorze? po przeczytaniu tego topicu (i kilku innych) też zadaję sobie to pytanie... może ktoś odpowie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomal2005 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 równiez polecam ten monitorek mam go około miesiaca - nie mam praktycznie zadnych zastrzezen - za ta kase monitorek extra . U mnie co jakis czas słysze piknięcie dochodzące z monitora :blink: WTF :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio129 Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 (edytowane) nie chce sie powtarzac ale co z ta regulacja mocy lamp, tyle ludzi ma ten monitor i nikt nie moze odpowiedziec??? i jeszcze jedno pytanie czy przez dvi mozna uzyskac na tym monitorze 75Hz? Edytowane 14 Czerwca 2006 przez misio129 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kierownik Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 równiez polecam ten monitorek mam go około miesiaca - nie mam praktycznie zadnych zastrzezen - za ta kase monitorek extra . U mnie co jakis czas słysze piknięcie dochodzące z monitora :blink: WTF :blink: dziwne bo ja nic takiego nie mam nie chce sie powtarzac ale co z ta regulacja mocy lamp, tyle ludzi ma ten monitor i nikt nie moze odpowiedziec??? i jeszcze jedno pytanie czy przez dvi mozna uzyskac na tym monitorze 75Hz? nie wiem o co ci dokladnie chodzi z ta regulacja? regulacja jak regulacja, robi sie jasniej i ciemniej i ja mam ustawiona jasnosc na 35 i jest spoko. a przez DVI bez problemu 75hz idzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 dziwne bo ja nic takiego nie mam nie wiem o co ci dokladnie chodzi z ta regulacja? regulacja jak regulacja, robi sie jasniej i ciemniej i ja mam ustawiona jasnosc na 35 i jest spoko. a przez DVI bez problemu 75hz idzie. przyciemniać obraz mozna na dwa sposoby albo przez przyciemnianie matrycą albo przez regulację mocy lamp, w tym drugim przypadku poprawia się czern, zmniejszają się swiecące rogi, jezeli monitor ma słabą regulację mocy lamp to owszem obraz przy zmniejszaniu jasnosci się przyciemnia ale czern i swiecące rogi pozostają widoczne. przykład: dwa monitory na tej samej matrycy MVA, w tym po lewej da się przyciemnić obraz zmniejszając moc lamp: http://img5.pcpop.com/ProductImages/Origin...7/000177720.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 W sumie na matrycach ze świecącymi rogami można w łatwy sposób znaleźć najniższy punkt regulacji mocy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio129 Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 (edytowane) dobra sam spróbuje to wybadać, i tak zamawiam ten monitor bo nie widze lepszego kandydata pod wzgledem cena/jakosc, gdy dostane monitor postaram sie zdac relacje Edytowane 15 Czerwca 2006 przez misio129 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4Rx Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Mam dylemat nad Benq FP91GP a Samsung 770P. Cena Samsunga jest o 200zl wyzsza i jest mniejszy o 2 cale, ale podejrzewam ze jakosc obrazu jest lepsza niz w Benqu i to pewnie znacznie. Jednak pewien tego nie jestem a monitor potrzebny bedzie mi do gier i filmow glownie, wiec chyba wiecie co bedzie mialo duze znaczenie. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tony_tr Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 ta leprzy.... Jak ja pisałem taklie posty to też miałem wylewne odpowiedzi :) tak więc przeczytaj ten temat a bedziesz wiedział. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zinek Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 tez zamierzam kupic ten monitor, napiszcie jeszcze jak monitor sprawuje się w innych niż nominalna rozdzielczościach? np. 1024 x 760 lub 800 x 600? Bo wiadomo, że nie każda gra pójdzie na tak wysokiej rozdzielczości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4Rx Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Moniotry LCD obraz wyswietlaja dobrze tylko w rozdzielczosci maxymalnej, wiec jesli nie chcesz tracic jakosci obrazu(i to znacznie) to nie polecam innych rozdzialek ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zinek Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 no to troche niedobrze. wiadomo, że w środowisku systemowym będę miał rozdzielczość 1280 X 1024, ale już nie wszystkie nowe gry idą na takiej rozdzielczości? (mam 6600GT) Jak wy sobie z tym radzicie? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 no to troche niedobrze. wiadomo, że w środowisku systemowym będę miał rozdzielczość 1280 X 1024, ale już nie wszystkie nowe gry idą na takiej rozdzielczości? (mam 6600GT) Jak wy sobie z tym radzicie? :)Masz dwa sposoby na to. Grasz na "low details" lub wybierasz nienatywna rozdzialke i ustawienia medium/high (zalezy od gry). Imo podczas gry rozdzielczosc nienatywna w monitorach LCD nie jest taka straszna. Kazdy jednak musi sam sobie sprawdzic co mu bardziej przypasi. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Jeszcze pozostaje doskonały, ostry tryb 640x512 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...