Liquid Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 (edytowane) Czy ten monitor dalej jest najlepszą inwestycją za tą cene ok 1200?? Przeczytałem 10 stron o tym monitorze i większość osób pisze że monitorek nadaje sie do gier i filmów. Ale jak to wkońcu jest z tym smużeniem, jest czy go nie ma (występują z winy ustawień czy kompów urzytkowników)?? Edytowane 22 Lipca 2006 przez Liquid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tompior Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Czy ten monitor dalej jest najlepszą inwestycją za tą cene ok 1200?? Przeczytałem 10 stron o tym monitorze i większość osób pisze że monitorek nadaje sie do gier i filmów. Ale jak to wkońcu jest z tym smużeniem, jest czy go nie ma (występują z winy ustawień czy kompów urzytkowników)?? No to smuzenie nie jest wielkie ale mnie wkurza :P A kompa mam pentiumka 3ghz z grafika radeona x 600pro 1024mb ramu Wiec wina kompa to chyba nie jest :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 No to smuzenie nie jest wielkie ale mnie wkurza :P :blink: no to ja już nie wiem, opinie się troszki różnią. może filmik ktoś zapoda jak to wygląda <_< PS: za grami fpp nie przepadam, grywam tylko w ścigałki i Lineage 2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 No to smuzenie nie jest wielkie ale mnie wkurza :P A kompa mam pentiumka 3ghz z grafika radeona x 600pro 1024mb ramu Wiec wina kompa to chyba nie jest :P Z jakiego monitora sie przesiadles? Bo jak z CRT to faktycznie smuzenie mozna zauwazac w pierwszych dniach/tygodniach uzytkowania monitorka. Po pewnym czasie nie powinienes juz na to zwracac uwagi. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio129 Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 (edytowane) Widac czarne paski lecace z dolu do gory czy jakos tak icon_razz.gif Nie sa one oczywiscie takie mocne ale je widac to chyba nie jest smużenie, raczej wyłaczona synchronizacje pionowa, poszukaj w sterownikach lub ustawieniach gry wracajać do smużenia grając czasem jest do zauwazenia ale bardzo żadko i objawia sie delikatnym rozmyciem obrazu, w filmach nie zauważyłem Edytowane 22 Lipca 2006 przez misio129 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tompior Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Mialem 15"crt i na tym tego nie bylo :D Z 15" crt korzystalem jakies 7 lat a teraz mam lcd benq od 3 dni :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 (edytowane) Tompior: chyba naprawdę nie wiesz co to jest smużenie. Czyli jest ono na tym lcdku tak małe ze nawet go nie zauważyłeś :P I taka jest prawda. Edytowane 22 Lipca 2006 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 A podnosząc kwote zakupu do 1400, czy jest to dalej najlepsze inwestycja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio129 Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 przy 1400 mozna sie juz zastanowic nad Belinea 101920C ktora ma bardzo duze mozliwosc regulacji obrazu i pivota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 (edytowane) wszystko ładnie, pięknie ale gdzie go taniej dostać??? Są oczywiście dostępne, ale za min 1200 zł Edit: Powysyłałem maile i niigdzie prawie ich nie ma. Pozostaje tylko jeden sklep. Gość z sklepu strefa24.pl polecił mi zamiast tego Benq TEGO LG. Co o nim myślicie?? Edytowane 25 Lipca 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość doink Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 olej tego sprzedawce, jesli zamiast benq'a na p-mva proponuje ci lg na matrycy TN to chyba go pogielo, omijaj szerokim lukiem takich pseudo fachowcow do 1200 benq, lub acer 1923as to samo co benq tylko 150zl drozej, 1700 fujitus siemens, wyzej to juz trzeba kombinowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S-I-D Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 Acer <_< Myśle że jeszcze godny uwagi jest ten model - Philips 190P7EG. Też matryca MVA .... ==>>TUTAJ WIĘCEJ zdjęcia itp Cena ~1420, bodajże w znaku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 (edytowane) kupilem tego BenQ i co widze :( na poczatku wszystko luxik ale po chwili obraz zawalił sie pikselami i jakimis liniami. martwiaki tez obecne. przy odswiezaniu 60 hz jest ok obraz (poza martwiakami) a jak da sie wieksze odswiezanie to juz horror co sie dzieje Edytowane 26 Lipca 2006 przez Liquid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 Jak jest wadliwy to go po prostu oddaj ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 (edytowane) Przy jego natywnej rozdziałce tj 1280x1024 powinien obsługiwać 75Hz??? Edytowane 26 Lipca 2006 przez Liquid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio129 Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 moze kabel wadliwy albo caly monitor, u mnie zarowny dvi i dsub chodzi na 75Hz bez problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 U mnie tez bez problemu pracuje na wszystkich rozdzialkach i odświeżaniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noizo Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Polecam bardzo ten artykuł. 2243933[/snapback] kupilem tego BenQ i co widze :( na poczatku wszystko luxik ale po chwili obraz zawalił sie pikselami i jakimis liniami. martwiaki tez obecne. przy odswiezaniu 60 hz jest ok obraz (poza martwiakami) a jak da sie wieksze odswiezanie to juz horror co sie dzieje Z Tego również artykułu. http://www.mva.pl/?id_kategorii=2&top=...mp;kategoria=65 Kabel DVI - kupujecie monitor z DVI i zamierzacie go używać pod tym złączem, więc sprawdzajcie monitor na tym kablu. Zdarza się, że są one wadliwe i po podłączeniu na obrazie monitora pojawiają się dziesiątki jak nie setki małych kropeczek. To nie monitor lecz kabel jest wadliwy - niech wam go wymienią już przed zakupem. I wszystko jasne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ronifcb Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Polecam bardzo ten artykuł. http://www.mva.pl/?id_kategorii=2&top=...mp;kategoria=65 Pomoże wielu z was zdecydować się z pewnościa na zakup tej lub innej firmy, i z pewnością zadziwi kilku takich co twierdzą że markowe to dobre :) Pozdro. P.S. Jeszcze 5 dni czekania na monitor :/ Z Tego również artykułu. http://www.mva.pl/?id_kategorii=2&top=...mp;kategoria=65 I wszystko jasne Ja mam dokladnie ten sam problem,ale jak zmienie odswiezanie np na 75 hz to to znika.Po ponownym uruchomieniu komputera znow jest to samo i ponownie musze zmienic odswiezanie i znow jest OK.Co moze byc przyczyna powstawanbia tych kropeczek(zielonych ,czerwonych i niebieskich)????Czy to tez wina kabla?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noizo Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 (edytowane) Ja mam dokladnie ten sam problem,ale jak zmienie odswiezanie np na 75 hz to to znika.Po ponownym uruchomieniu komputera znow jest to samo i ponownie musze zmienic odswiezanie i znow jest OK.Co moze byc przyczyna powstawanbia tych kropeczek(zielonych ,czerwonych i niebieskich)????Czy to tez wina kabla?? No chyba jest napisane że kabel. Spróbuj wymienić i podziel się spostrzeżeniami czy pomogło. Ewentulanie podłącz go do innego komputera/inne karty graficznej z złączem DVI i zobacz czy efekt będzie się powtarzał na innym sprzęcie i na nowym kablu. Pozdro Edytowane 28 Lipca 2006 przez noizo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ronifcb Opublikowano 28 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2006 Wymienilem kabel i nadal sa te male kropeczki z tym ze w duzo mniejszej ilosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S-I-D Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Witam Może ktoś zrobić zdjęcie Benqa i umieścić na forum ... tak jak jest na tym zdjeciu ==>> ... czarne tło itp Pozdrawiam Kamil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio129 Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 (edytowane) nie ma sensu robic, bedzie wygladac podobnie jak na tym soniaczu ze zdjecia, przeciez to ta sama matryca Edytowane 29 Lipca 2006 przez misio129 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 (edytowane) Ja swojego wymieniam w poniedziałek (mam wykupiony 7 dniowy okres). Mam martwiaki i obraz coś pulsuje nawet na 75Hz. Lepiej sprawdzać monitor w sklepie (i tak nie zrobi sie tego pożądnie, obecny też sprawdzałem :() czy brać orginalnie zapakowany?? A jak już testować to brać jakieś programiki (w sklepie mają Nokia Test 2.0) albo jakieś zdjęcia? Nie uśmiech mi sie co 7 dni jezdzić i wymieniać monitor bo mam kawałek do sklepu. Edytowane 29 Lipca 2006 przez Liquid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 (edytowane) Ja swojego wymieniam w poniedziałek (mam wykupiony 7 dniowy okres). Mam martwiaki i obraz coś pulsuje nawet na 75Hz. Lepiej sprawdzać monitor w sklepie (i tak nie zrobi sie tego pożądnie, obecny też sprawdzałem :() czy brać orginalnie zapakowany??Odświeżanie nie ma nic do pulsowania obrazu w monitorach LCD !!!!!!!!!!! ps. !! Edytowane 29 Lipca 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 nie ma sensu robic, bedzie wygladac podobnie jak na tym soniaczu ze zdjecia, przeciez to ta sama matryca ale w tym soniaczu lampy waliły z max jasnoscią co głownie przyczyniało się do takiego efektu, benq ma podobno szerszą regulacje mocy lamp... BTW najnowszy philips na MVA 1300:1 ciągle tanieje, cena juz 1375zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio129 Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 ale w tym soniaczu lampy waliły z max jasnoscią co głownie przyczyniało się do takiego efektu, benq ma podobno szerszą regulacje mocy lamp...jak sprawdzić regulacje mocy lamp, na co zwracac uwage bo chcialem to sprawdzic i napisac wreszcie jak to jest ale nie wiem jak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noizo Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 jak sprawdzić regulacje mocy lamp, na co zwracac uwage bo chcialem to sprawdzic i napisac wreszcie jak to jest ale nie wiem jakwww.mva.pl cały zestaw programów niezbędnych do testowania monitora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
l3cho Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Witam Czy może mi ktoś dokładnie powiedzieć jak to jest z tymi martwymi pikselami? Czy po pojawieniu się jednego martwego piksela monitor można wymienić? czy dopiero po pojawieniu się subpixela albo 3 koło siebie martwych pikseli albo coś w tym stylu Kiedy monitor podlega wymianie, a kiedy nie Czy jest to gdzieś dokładnie wyjaśnione? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 nie wiem gdzie to dokładie było, ale na pewno poczytaj na www.lcd4you.pl P.S Jeśli kupisz go na necie ( ja tak robię) to możesz go oddać w ciągu 10-ciu dni bez podania przyczyny. Tak jet w ustawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...