Gość doink Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 A czy ktos wie w jakim sklepie internetowym mozna dostac ten monitor na dzien dzisiejszy ? a jesli tak to ktory polecacie ? A moze ktos jest ze Szczecina i widzial takowy w tym miescie ? Dzieki za info Pozdrawiam na chwile obecna jest w siriusie, w zeszlym tygodniu kupilem tam 2 tyle ze drogo, ale z drugiej strony nikt inny sie nie chwalil ze je posiada, na razie na jednym znalazlem 1 zapalony czerwony subpiksel, ale plus pmva jest taki ze tego nie widac w norlmalnym uzytkowaniu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamyk_^ Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 Witam Niestety juz dzisiaj nie ma w Sirusie :( Czy moze ktos zna inne miejsce ? A jeszcze inne pytanie: czy ktos kupowal gwarancje na pixele (podobno w sirusie cos takiego jest)? Czy warto cos takiego zakupic i czy czesto zdarzaja sie bady ?? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo21 Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 A jeszcze inne pytanie: czy ktos kupowal gwarancje na pixele (podobno w sirusie cos takiego jest)? Czy warto cos takiego zakupic i czy czesto zdarzaja sie bady ??Ja brałem w siriusie + gwara 7 dni na piksele. Pikseli mam 3, ale ich praktycznie nie widać z odległości większej niż 30 cm. Nie było sensu zwracać i czekać na nowy. Pomijam fakt, że moje 3 piksele są w rogach i są ciemne więc nie przeszkadzają wcale. W normalnej pracy w Windowise ich nie widzę, musze się bardzo wpatrzyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamyk_^ Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 Czy ktos wie gdzie mozna kupic ten monitor ?? Albo w ktorym sklepie sie pojawi ?? Dziekuje za odpowiedz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 jak mozna pozbyc sie badow ? czytalem cos o jakims masazu w topicu -czyli pewnie delikatne ugniatanie miejsca gdzie jest bad , ale o co chodzi z loopem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamyk_^ Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 <wow> <rotfl> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 Na egieldzie kilka dni temu pojawila sie recka FP91GP. http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=...&action=all Panom tylko sie pomylily matryce, bo jest to P-MVA, a nie PVA (na co wskazuje nawet test podswietlenia matrycy). ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balrogPL Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 Kurde w najtanszym sklepie w moim miescie nie ma go jzu i nie mozna dostac a w siriusie 400zl drozej kupowal nie bede tego benq. mozecie mi cos polecic innego? ;/ w podobnej cenie czyt 1000zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo21 Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Kurde w najtanszym sklepie w moim miescie nie ma go jzu i nie mozna dostac a w siriusie 400zl drozej kupowal nie bede tego benq. mozecie mi cos polecic innego? ;/ w podobnej cenie czyt 1000zlacer 1923 chyba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaJaN Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 jesli kogos to zainteresuje to widzialem ten monitor w sklepie Komputronik w Raciborzu po 1199zl bez badow! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 <wow> <rotfl>Chłoptasiu, po co to?!?! Co prawda Kamyk_^ zle sprecyzowal swe pytanie, ale dobrze kojarzył pewne zagadnienie. Nawiazał do czegos, co ma miejsce w rzeczywistosci, cos co sie sprawdza... i przynajmiej jeden z forumowiczów tegoż forum uswiadczy tego zjawiska, ba sam chyba wpadł na ten pomył i dzieki temu pozbył sie zimnych(?) pikseli.. Na wypalone raczej nie ma rady, ale laik i tak byle wyrozniajaca sie kropke uzna za "bada"... Dziewczeta i chłopcy, o co chodzi, iles dni temu widzialem duza.. bo 200 złotowa obnizne(w koncu jakas..), na sirius.pl, teraz zas na 1. stronie dostrzegłem ten monitor w cenie 1053 zł: http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni..._19_FP91GP.html Nie ma ich choc wystawiaja je nad newsy? ;) Moze mieli duzy zbyt przed swiateczny, ale cierpliwym .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janisław Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 No w końcu te monitory pojawiły się w sklepach i to po ludzkich cenach :D I teraz bardzo ważne pytanie: BenQ FP91GP czy może Acer AL1923 ?? W sumie cena podobna, 100zł nie robi różnicy... Za Acerem przemawia lepsza stylistyka (wąskie ramki) oraz regulacja pozycji + pivot. Z kolei więcej jest użytkowników BenQa a co za tym idzie więcej pozytywnych opinii na jego temat... I co tu wybrać ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Właśnie zamówiłem ten monitor TU Cena rewelacyjna :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
got3n Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 No tak te monitorki teraz chodza ;) 870-940zł na MVA ;] Wlasnie dylemat mam czy ta 19" czy acera 22" na TN ; x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Co jest lepsze od Tego Benq 19" w cenie do 900zł ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 (edytowane) Chłoptasiu, po co to?!?! Co prawda Kamyk_^ zle sprecyzowal swe pytanie, ale dobrze kojarzył pewne zagadnienie. Nawiazał do czegos, co ma miejsce w rzeczywistosci, cos co sie sprawdza... i przynajmiej jeden z forumowiczów tegoż forum uswiadczy tego zjawiska, ba sam chyba wpadł na ten pomył i dzieki temu pozbył sie zimnych(?) pikseli.. Na wypalone raczej nie ma rady, ale laik i tak byle wyrozniajaca sie kropke uzna za "bada"... Dziewczeta i chłopcy, o co chodzi, iles dni temu widzialem duza.. bo 200 złotowa obnizne(w koncu jakas..), na sirius.pl, teraz zas na 1. stronie dostrzegłem ten monitor w cenie 1053 zł: http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni..._19_FP91GP.html Nie ma ich choc wystawiaja je nad newsy? ;) Moze mieli duzy zbyt przed swiateczny, ale cierpliwym .... Piksel jako taki się nie wypala w LCD ;) więc może być szansa na te -nie przepuszczające światła- Edytowane 19 Stycznia 2007 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zioło85 Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Ja wląsnie chce sobie kupić Benq FP91GP i w pewnym sklepie spotkalem sie z 2 wersjami Benq FP91GP (MVA, 8ms, DVI) i Benq FP91GP (MVA, 8ms, DVI, gwarancja 0 marwych pixeli) przy czym ten 2 jest drozszy o 100zl Czy roznica miedzy nimi jest na tyle znaczna ze warto dac te 100zł wiecej ?? Bo ja sie kompletnie na tym nie znam :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slasher Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Ja wląsnie chce sobie kupić Benq FP91GP i w pewnym sklepie spotkalem sie z 2 wersjami Benq FP91GP (MVA, 8ms, DVI) i Benq FP91GP (MVA, 8ms, DVI, gwarancja 0 marwych pixeli) przy czym ten 2 jest drozszy o 100zl Czy roznica miedzy nimi jest na tyle znaczna ze warto dac te 100zł wiecej ?? Bo ja sie kompletnie na tym nie znam :? Różnią sie tym że jeśli na drugim w ciągu tygodnia(tak to chyba benq liczył) znajdziesz choc jeden padnięty pixel to co panel wymieniają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 jaki jest program do testu martwych pikseli ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slasher Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 (edytowane) jaki jest program do testu martwych pikseli ?? Ja kozystałem z czegoś takiego : link Edytowane 19 Stycznia 2007 przez slasher Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zioło85 Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 (edytowane) czyli nie ma sensu dawać 999zl za monitor na tej gwarancje i lepiej <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> na zwykłej gwarancji za 899zł Edytowane 19 Stycznia 2007 przez Zioło85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 tak wiec stalem sie szczesliwym posiadaczek tego monitorka zakupilem go za 1085zl w wsumie u siebie obok w sklepie jestem zadowolony z jego parametrow zero smuzenia ero wypalonych pixeli tak wiec ok, przesiadlem sie z crt 17lg flatron i pierwsze moje wraenie jako takie bylo ze plamka na tym monitorze jest jak by a duza nie wiem ale to chyba tylko moje odczucie takie , ogolnie sprawje sie super a filmy na nim to rewelka ogolnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Witam mógłby ktoś wstawić Fotkę Z załączonym pulpitem i Foto z Włączonym filmem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
got3n Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 No kumpel go qpil tez w znajomym sklepie za 920zł ;) I swiec bardzo ladnie czarny kolor i katy duzo lepsze niz na LG 710N na matrycy TN. A na plus kabel DVI w zestawie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinc Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Kupiłem ten monitor i dla mnie jest BOMBA. 0 badów, równomierne podśwatlanie, dobre kąty widzenia, smużenia praktycznie nie widać. Fajnie TV i filmy się ogląda, a gry to rewelacja. Jeszcze odnośnie wyglądu - mi się podoba: elegancki, wyważony design. Ja mam 5 dni na wymianę w przybadku wystąpienia badów. Ogólnie polecam ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M1RO Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Witam włąśnie zakupiłem ten monitor za waszą rada i z innych for, i mam kilka pytań. Kupiłem tego benka w sklepie internetowym i nie dali mi gwarancji tylko paragon, a monitor ma podobno gwarancje door-to-door wiec chyba powinna być jakaś karta gwarancyjna ?? Minotor fajnie świeci kolorki super smurzenia nie widać tylko, ale zauważylem ze w grach fpp jak szybko ruszam myszka to ścina mi obraz coś tak jak w monitorach crt bez włączonej synchronizacji pionowej tylko jest to bardziej widoczne może to jest przez odświeżanie 60hz albo to wina mojej karty graficznej (gf4 ti4200) lub ustawień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Witam włąśnie zakupiłem ten monitor za waszą rada i z innych for, i mam kilka pytań. Kupiłem tego benka w sklepie internetowym i nie dali mi gwarancji tylko paragon, a monitor ma podobno gwarancje door-to-door wiec chyba powinna być jakaś karta gwarancyjna ?? Minotor fajnie świeci kolorki super smurzenia nie widać tylko, ale zauważylem ze w grach fpp jak szybko ruszam myszka to ścina mi obraz coś tak jak w monitorach crt bez włączonej synchronizacji pionowej tylko jest to bardziej widoczne może to jest przez odświeżanie 60hz albo to wina mojej karty graficznej (gf4 ti4200) lub ustawień. Powinieneś dostać zewnętrzną gwarancję, co do door-to-door to w karcie gwarancyjnej nic nie ma na ten temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo21 Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 M1RO: niech Ci podeślę kartę gwarancyjną. Mi sirius też jej zapomniał wysłać razem z lcd i dosłałi jak spytałem o nią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PhoboS Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 witam! dzisiaj kupiłem ten monitor i mam bardzo dobre odczucia :D po przesiadce z 14" CRT wydaje się po prostu gigantyczny, smużenia praktycznie nie ma! bad pixele? dwa. jeden jakby większy a drugi maluteńki, chociaż aby dojrzeć ten pierwszy też się trzeba wysilić. i nie na środku :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madek Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 PhoboS a wyczysciles dobrze ekran z zewnatrz? Bo z poczatku tez myslalem ze mam bada a to był paproch ktory nie chcial latwo zejsc z ekranu :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...