MeDAN Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Wczoraj zamówiłem BenQ FP91GP no i dzisiaj jest do odbioru w sklepie esc.pl ;P zaraz jadę po niego :D potem dopisze sie do szczęśliwych posiadaczy tego modelu. Co do szczegółów to macie w linku ofertę http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...roducts_id=4579 . Normalnie kosztuje 899zł no ale za +50zł mam 2 tyg. gwarancje na 0 bad pixeli. Wystarczy jeden i wymieniają mi monitorek ;). Warto dodać, że aktualnie jest promocja dla tego towaru, chodzi o transport za 1zł. Ja mieszkam w sumie niedaleko wiec dla mnie to akurat mało ważne no ale niektórzy mogą skorzystać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario82 Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Tez zastanawiam sie nad esc.pl, atrakcyjna cena, dodatkowa gwarancja na 2 tygodnie, ale nigdy nie kupowalem przez internet monitora :) Jak to wyglada w esc, nie ma z nimi problemu, sa godni zaufania? Najwazniejsze: jak wyglada sposob reklamacji gdyby np po tygodniu cos sie zaczelo dziac z monitorem? Przechodzil ktos to z was ? Jak wyglada wtedy procedura, po prostu wysyla sie do nich kurierem na swoj koszt czy jak? Jesli ktos moglby przyblizyc jak o wszystko wyglada, prosilbym o odpowiedz :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rbtck1 Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Wlasnie zauwazylem jednego bad piksela, na szczescie nie jest on uciazliwy znajduje sie w prawym dolnym rogu takze w niczym mi nie przeskadza. Przy normalnej pracy trzeba sie wpatrywac zeby go zobaczyc. Monitor po testowaniu pierwsza klasa zero smuzenia, katy bardzo dobre film mozna ogladac w kilka osob. Jedyna jego wada dla mnie to srebrzenie widoczne pod katem. Z czystym sumieniem polecam ten monitor za takie pieniadze nic lepszego sie nie znajdzie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeDAN Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 No więc tak, nie chciałem komentować po 5 minutach użytkowania bo wczoraj dopiero ze sklepu przyniosłem. Pograłem, pooglądałem filmy, popatrzyłem z grubsza... Całe życie siedziałem na CRT, to jest mój pierwszy LCD więc nie mam porównania z innymi ale jak dla mnie monitor pierwsza klasa. Kąty dobre a co do srebrzenia to prawda jest niestety no ale bądźmy poważni, korzysta sie z monitora patrząc na niego na wprost lub pod małym kątem. Niby kto korzysta z LCD pod kątem np. 60 stopni :blink: . Bad pixela żadnego nie mam a nawet jak to mam 2 tyg. gwarę na takie coś. A co do smużenia ? Powiem tak, na początku jak odpaliłem szybką gierkę (Enemy Territory) to byłem przerażony, ale to było pierwsze wrażenie zmiany monitora z CRT na LCD. Ludzie, po 30 minutach grania praktycznie przestałem to zauważać / przyzwyczaiłem sie i w ogóle to mi nie przeszkadza a może i nawet gra lepiej z tym wygląda :]. I ostatnia sprawa, nie rozumiem czemu niektórzy przyczepiają się do wyglądu tego monitora, jak dla mnie jest bardzo fajny i estetyczny. A że niby ramka z gruba ? BZDURA.... tak jak mówiłem, za takie pieniądze (950zł z gwarancją na Bad Pixele) to super sprawa mieć taki sprzęt. Polecam póki są jeszcze w sklepach :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 (edytowane) No więc tak, nie chciałem komentować po 5 minutach użytkowania bo wczoraj dopiero ze sklepu przyniosłem. Pograłem, pooglądałem filmy, popatrzyłem z grubsza... Całe życie siedziałem na CRT, to jest mój pierwszy LCD więc nie mam porównania z innymi ale jak dla mnie monitor pierwsza klasa. Kąty dobre a co do srebrzenia to prawda jest niestety no ale bądźmy poważni, korzysta sie z monitora patrząc na niego na wprost lub pod małym kątem. Niby kto korzysta z LCD pod kątem np. 60 stopni :blink: . Bad pixela żadnego nie mam a nawet jak to mam 2 tyg. gwarę na takie coś. A co do smużenia ? Powiem tak, na początku jak odpaliłem szybką gierkę (Enemy Territory) to byłem przerażony, ale to było pierwsze wrażenie zmiany monitora z CRT na LCD. Ludzie, po 30 minutach grania praktycznie przestałem to zauważać / przyzwyczaiłem sie i w ogóle to mi nie przeszkadza a może i nawet gra lepiej z tym wygląda :]. I ostatnia sprawa, nie rozumiem czemu niektórzy przyczepiają się do wyglądu tego monitora, jak dla mnie jest bardzo fajny i estetyczny. A że niby ramka z gruba ? BZDURA.... tak jak mówiłem, za takie pieniądze (950zł z gwarancją na Bad Pixele) to super sprawa mieć taki sprzęt. Polecam póki są jeszcze w sklepach :DSrebrzenie jest widoczne nawet jeśli patrzymy idealnie na wprost :] ( w rogach będą minimalne łuki które znikają kiedy przemieścimy głowę dokładnie nad dany róg - tak było na 200WP7ES i pewnie na Benq też ale widziałem go dawniej ) A oglądanie filmu w dwie osoby siedzące obok siebie jest utrudnione :] Benq GP ma kuzynka , a ja miałem Philips 200WP7ES i jest co prawda głębsza czerń jednak problem srebrzenia pogarszający kontrast pod stosunkowo niewielkim kątem pozostał ( Philipsa oddałem ) Jeśli chodzi o smużenie to jest to monitor taki przeciętny raczej ... na Philips jest nieco lepiej ( dobrze widać w BF2 na odległościach do flag ... na LCD na skutek smużenia bieda przeczytać w ruchu a na CRT żyleta ... choć niby obraz ogólnie mniej ostry [statyczny] ) Monitor określam na ocenę "OK" ( takie 3 ) w tej cenie jest to rozsądny wybór ale nie wychwalajcie go pod niebiosa [tutaj nie o Ciebie mi chodzi bo przyznałeś że nie jest doskonały] bo kiedy kupi to ktoś biorący takie opinie na poważnie to będzie totalnie rozczarowany. Edytowane 13 Kwietnia 2007 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeDAN Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Monitor określam na ocenę "OK" ( takie 3 ) w tej cenie jest to rozsądny wybór ale nie wychwalajcie go pod niebiosa [tutaj nie o Ciebie mi chodzi bo przyznałeś że nie jest doskonały] bo kiedy kupi to ktoś biorący takie opinie na poważnie to będzie totalnie rozczarowany. Wiesz jest wolny kraj i każdy może sobie zachwalać co mu sie podoba :wink: . Jak napisałem to mój pierwszy LCD i jak dla mnie jest OK, dokładniej można powiedzieć, że sie nie Rozczarowałem bo właśnie takich możliwości sie spodziewałem. Poza tym to nie tylko moja opinia, w końcu trochę ludzi na purepc stwierdziło że monitorek jest godny uwagi i EOT :wink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekin Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Czy Waszym zdaniem oplaca sie dac te dodatkowe 50 zl na bad pixele? Czy moze lepiej wziac oszczedzajac 56 zl ten monitor tutaj http://www.allegro.pl/item183124087_szok_b...fvat_od_ss.html ? Podobno w maju ma wejsc na polski rynek nastepca tegoz benka, model z oznaczeniem 93, wiec nie wiem, czy wtedy cena 91 spadnie w dol? Boje sie, ze te monitory niedlugo znikna a 93 nie wejdzie w przeciagu miesiaca i tym oto sposobem, bedzie qpa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alvin Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Czy Waszym zdaniem oplaca sie dac te dodatkowe 50 zl na bad pixele? Czy moze lepiej wziac oszczedzajac 56 zl ten monitor tutaj http://www.allegro.pl/item183124087_szok_b...fvat_od_ss.html ? Podobno w maju ma wejsc na polski rynek nastepca tegoz benka, model z oznaczeniem 93, wiec nie wiem, czy wtedy cena 91 spadnie w dol? Boje sie, ze te monitory niedlugo znikna a 93 nie wejdzie w przeciagu miesiaca i tym oto sposobem, bedzie qpa... pisalem o takim dylemacie w innym temacie, mozesz czekac na 93 tylko licz sie z wysoka cena na poczatku (moje zdanie) chyba ze miec nadzieje na gwaltowny spadek cen 91 (o ile beda w sklepach), a czekajac na obnizki 93 mozesz poznac cos nowego i bedziesz czekal na obnizki tego nowego i tak w kolko... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy88 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Drogo kupujecie swoje F91GP... 2 miechy temu w apollo w krakowie kupiłem ten monitorekza 780 złotych...i nic nie dopłacałem za gwarancje na bad pixele...bo ten sklep daje tak czy siak 2 tygodnie na każdy monitor na wymiane jak by co :) Dodam tylko że jak nie było problemów z moim benkiem tak dalej nie ma :) monitorek działa i jest szczęśliwy :P:P:P Ale jedno mnie wkurzyło :/ zrobiły mi sie smugi widoczne po wyłaczeniu monitorka od płynu do szyb Ajax i szmatki ;/;/;/;/ bo nie wiedziałem że to trzeba pianką czyścić ;/;/;/;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 http://www.skapiec.pl/site/cat/12/comp/56169 950zl? za tyle mam http://proline.pl/shop.php?prodid=SAMSUNG+19+931BW+B ktory jakby nie patrzec ma lepszy obraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 nie chodzi o BenQ FP91G tylko o BenQ FP91GP :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 jajkś...dałem ciała:D ten FP91gp to parametry ma już całkiem całkiem:D szkoda że nie panorama;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeck Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Czy ten monitor ma możliwość powieszenia na ścianie? Czy FP93GP jest od niego dużo lepszy? Co z tego że weźmiecie gwarancje na bad pixele na 2tygodnie jak po wymianie na nowy możecie dostać jeszcze gorszy? Czy po wymianie na nowy gwarancja znowu jest 2tyg. ? Czy wciągu tych 2 tygodni należy obciążyć monitor czy używać go normalnie? W przypadku obciążenia(długa praca) chyba szybciej wyskoczą pixele? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario82 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Czy ten monitor ma możliwość powieszenia na ścianie? Czy FP93GP jest od niego dużo lepszy? Co z tego że weźmiecie gwarancje na bad pixele na 2tygodnie jak po wymianie na nowy możecie dostać jeszcze gorszy? Czy po wymianie na nowy gwarancja znowu jest 2tyg. ? Czy wciągu tych 2 tygodni należy obciążyć monitor czy używać go normalnie? W przypadku obciążenia(długa praca) chyba szybciej wyskoczą pixele? Cos tam lepszy jest, na ile nie wiadomo do czasu jak pojawia sie pierwsze testy. Sprawa jednak wyglada tak, ze 91GP malo gdzie idzie jeszcze dostac, a tam gdzie jeszcze jest, jego cena poszla w gore prawie do poziomu 93GP. Po co wiec kupowac w tej chwili starszy model :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 Witam, od jakiegoś czasu przeglądałem tematy o monitorach i dziś wreszcie się zdecydowałem - zakupiłem dziś BenQ FP91GP. Obraz świetny jak dla mnie, nawet po przeskalowaniu do 1024x768 wygląda lepiej niż ta rozdzielczość na moim starym i wypalonym Samsungu 17" CRT. Niestety... Chyba mam dwa bady :mad: Nie jestem jeszcze pewien bo to mój pierwszy LCD, a nie miałem też z nimi zbyt dużo styczności jak narazie. Pierwszy piksel wydaje się być cały czas czerwony umiejscowiony jest na środku, na górze. Drugi znajduje się w prawym górnym rogu i cały czas jest czarny. Tego drugiego widziałem w sklepie jak sprawdzałem monitor ale sprzedawca mówił, że to nie jest bad-piksel (nazwał to jakoś, ale nie pamiętam już jak) i że zniknie po wygrzaniu matrycy. Czy coś takiego jest wogóle możliwe?! Jak dotychczas nie zniknął... :? Mam gwarancję ze sklepu na 7 dni na piksele i coś czuję, że będę musiał z niej skorzystać... ehhh... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rbtck1 Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Wymieniaj monitor, sprzedawca opowiada bajki nie ma takiego czegos jak wygrzanie matrycy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 No i wymieniłem, drugi egzemplarz użytkuję od wczoraj i jak narazie jest czysty od bad-pikseli, mam nadzieję, że tak już pozostanie. Ogólne wrażenie monitor sprawił na mnie bardzo dobre. Filmy wyglądają ładnie, nie smużą. W grach też fajnie działa, zauważyłem jedynie małe smużenie przy szybkich ruchach kamery w FIFA07 (kiedy przejeżdża przez całe boisko to postacie piłkarzy się delikatnie rozmazują)... W fpp takich jak Stalker, CSS nic takiego jakoś nie zauważam. Ale zaznaczam, że całe życie używałem monitora CRT, więc po prostu nie jestem jeszcze przyzwyczajony do LCD... Nie żeby mi jakoś przeszkadzały te małe wady, zalety zdecydowanie je przewyższają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...