Kyle Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 jaa przede wszystkim bardzo sie ciesze ze forum dziala nadal... Kyle... podaj jakie wartosci RGB oraz kontrast i jasnosc masz ustawione na swoim Benq... jezeli mozesz oczywiscie. Ale ja nie mam Benq :wink: .... ale jak nie pojawi się panorama na MVA/PVA/IPS 19" to go kupię ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kierownik Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 aha hehe... no to zonk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korniszon Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Witam. Skladam własnie komputer / niestety nie dla siebie/ i po zwiadzie zakupiłem tego Benka. Jedno co mnie w nim denerwuje to dosc mocno podswietlonna matryca szczegolnie na rogach. Chcialem sie spytac jakie sa waszez najlepsze ustawiennia - ja mam go dopiero od wczoraj i jakos nie udalo mi sie trafic na takie ustawienie zeby uzyskac czern. chyba sie nie da :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kierownik Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 on juz tak ma hehe moj tak samo na rogach dosc mocno swieci... ja mam ustawienia Jasnosc 28, Kontrast 25, RGB Czerw. 50, Ziel. 50, Nieb 54 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Właśnie dotartłdo domu. Po euforri zabire się za regulację kntastu/ostrości i kolorów i zdam relację. Na pierwszy ogień - napewno kąty pion-poziom sa dobre i to bardzo. Mogłyby być lepsze - ale i tak za takie pieniądze - uważam że sa NAJLEPSZE - a widziałem sporo różnych LCD'ków. Smużenia tez nie zauważyłem w UT2004 ledwo widoczne praktycznie w ogóle - a gra jak wiadomo należy do tych szybszych :) Potem napisze więcej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kierownik Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 no no pisz pisz... ja pogrywam dosc mocno w Q3 i tez gra sie dobrze... a wiadomo q3 tez wymaga szybkosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Dobra to na szybko kilka uwag: :arrow: Ci którzy boją się martwych pikseli - przed chwilą myslałem, że mam jeden ale zniknął. Może mi sie wydawało - bo jeden pixel świecił inaczej. Ale Ci którzy się tego boją - ludzie to jest JEDEN PIKSEL. Tego nie widac z odleglosci 2-3 cm a co dopiero z 20 przy normalnym uzytkowaniu komputera ? Nie przesadzajcie ;] :arrow: Kąty są dobre - i to bardzo. Pionowe fajne - nie ma problemu z oglądaniem z pod spodu lub lekko z góry. Boki tez ładnie - choć przy > 160 zaczyna lekko ciemnieć. Choć i tak uważam, że jest przyzwoicie - nawet bardzo dobrze. Komfortowe oglądanie filmów we 3-4 osoby nawet. :arrow: Monitor można ustawiać - znaczy kineskop jest ruchomy - trosze do góry lub w dół - spokojnie można wyregulować. Więc na luzaku różne pozycja można na nim testować i dobrać cos odpowiedniego ;) :arrow: Ciekawe jest tylko to, że strasznie się ciepły robi i matryca jest lekko ciepła - ale może tak ma być - to mój pierwszy LCD. :arrow: Smużenie - nie ma. Ani w grach, ani w filmach nie zauważyłem dużego smużenia - ba jest fajnie bo jeśli coś przysmuży - to po 15 minutach w ogóle sie na to nie zwraca uwagi. Niektóre gry mogą nawet fajniej wyglądać z takimi smużkami leciutkimi. Ale na tym monitorze NAPRADE nie ma tego efektu prawie w ogóle ;] :arrow: Mocniejszego światłą na rogach nie widzę, jak odpalam film w ciemnym pokoju - to nie widać praktycznie w ogóle jasniejszych miejsc - może troszke same rogi - jakieś 2-3cm^2 - ale to naprawde nie przeszkadza - ludzie powtarzam - nie przesadzajcie ;] :arrow: Co do reszty - w zestawie jest kabel, a nawet 3 - DVI, SUB i zasilający - wszystko elegancko. Gwarancja super door-to-door, ekstra sprawa. Cena tez powala... Za taką cenę - ja dałem 1225 - to bardzo porządny i naprawde świetny monitor - każdy kto się wacha powinien śmigać i kupować. Ja nie żałuje kasy - naprawde jestem bardzo zadowolony - a do LCD podchodze bardzo sceptycznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kierownik Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 a wiec co do martwych pikseli to sie zgadzam... ja mam 2 i wogole nie widze ich, przyzwyczailem sie i nie zwracam na nie uwagi bo one wogole sie nie rzucaja w oczy, ktos kto nie wie ze sa nawet ich nie zauwazy.. co do katow to tez sie zgadzam ze sa bardzo dobre co do cieplosci to to normalka, lekko ciepla matryca zawsze bedzie smuzenie rzeczywiscie minimalne albo praktycznie nie zauwazalne i w filmach i w grach, takze mozna smialo smigac w bardzo szybkie gierki mocniejsze swiatlo na rogach faktycznie jest, ale widoczne tylko jak jest calkiem czarny caly obraz, w innych przypadkach wogole tego nie widac, nie przeszkadza to w niczym zupelnie co do wyposarzenia to bylem mile zaskoczony ze byl w komplecie kabel DVI Tak tylko chcialem sie podzielic tez swoja opinia na temat tego monitorka. Za ta cene na pewno lepszego sie nie kupi. Ma ladne kolory, dobre parametry i spisuje sie tez swietnie. I tez nie zaluje wydanej na niego kasy. Polecam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo21 Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 a gdzie kupiłeś tego benqa zavader? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek111 Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Sprobojcie zagrac na tym monitorku w King Kong.To tej pory przesedlem N4S: Most Wanted - miodzio , Battle for Middle Earth 2- super, Far CRy -monitorek pokazal na co go stac(kolory) ale przy King Kongu to ja wysiadam-nie wiem albo ja mam zmeczone oczy albo sie matryca zrypala-ale wszystko tak haczy jak sie szybciej obracam ze grac sie odechciewa.Jak macie mozliwosc instalnijcie gre i zobaczcie jak wasze Benq'ki sie sprawuja przy tej grze. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo21 Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Sprobojcie zagrac na tym monitorku w King Kong.To tej pory przesedlem N4S: Most Wanted - miodzio , Battle for Middle Earth 2- super, Far CRy -monitorek pokazal na co go stac(kolory) ale przy King Kongu to ja wysiadam-nie wiem albo ja mam zmeczone oczy albo sie matryca zrypala-ale wszystko tak haczy jak sie szybciej obracam ze grac sie odechciewa.Jak macie mozliwosc instalnijcie gre i zobaczcie jak wasze Benq'ki sie sprawuja przy tej grze. Pozdro może po prostu grafika ci nie wyrabia?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Sprobojcie zagrac na tym monitorku w King Kong.To tej pory przesedlem N4S: Most Wanted - miodzio , Battle for Middle Earth 2- super, Far CRy -monitorek pokazal na co go stac(kolory) ale przy King Kongu to ja wysiadam-nie wiem albo ja mam zmeczone oczy albo sie matryca zrypala-ale wszystko tak haczy jak sie szybciej obracam ze grac sie odechciewa.Jak macie mozliwosc instalnijcie gre i zobaczcie jak wasze Benq'ki sie sprawuja przy tej grze. Pozdro zassałem kingkong demo, jest tam cos w rozdzaju motion blura, moze to tego wina...na TN 8ms wygląda i gra się suuuuper... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 kierownik: sory ale jestem ciekaw ;) Palcowałes juz ten swoj monitor czy nie? ;) Pomogło masowanie ekranu by pozbyc sie bad pixeli? ;) gmfriend miał szczescie i znalazł okazje ktora okazała sie bardzo miła niespodzianka ;) CIekawi mnie ejdnak czy to tylko przypadek.. szczesliwy los czy tez nie> Czy na tych nowszych matrycach tez takei cuda sie udaja ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kierownik Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Jacek cos tam palcowalem tego moniotora ale nic nie pomoglo a za mocno go cisnac nie chce. Po za tym te 2 piksle juz praktycznie sa dla mnie nie widoczne bo sie przyzwyczailem. gmfriend mial faktycznie farta hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek111 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Olo 21 - grafike mam MSI 7800GTX - nowy komp sprowadzilem sobie do Irlandii z paroma gierkami i m.in. moim Benq'iem.Nie wiem w FarCry zarabiscie wyglada wsio ale King Kong mnie przytlacza... Ad badow - jeszcze nic mi nei wyskoczylo i mam andzieje ze tak zostanie-w przeciwienstwie do was ja nie mam jak oddac monitora bo jestem daleeeko od sklepu w ktorym dostalem gwarancje.Do me a favour - zagladnijcie do gwarancji czy jest ona ogolnoeuropejska co?? Z gory dzieki wielkie i pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 gmfriend mial faktycznie farta hehe Nie do konca, te piksle u mnie nadal są niepewne, dzisiaj czysciłem matryce i znowu się zaswieciły 2 na niebiesko (te same), ale juz mam matode i wiem gdzie pomasować zeby zaczęły działać OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kierownik Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 apropo czyszczenia matrycy.. czym najbezpieczniej czyscic matryce, jakim srodkiem? Sa do tego jakies specjalne preparaty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 apropo czyszczenia matrycy.. czym najbezpieczniej czyscic matryce, jakim srodkiem? Sa do tego jakies specjalne preparaty? akurat mam taki SCS250E: http://www.kem.pl/index.php?podstrona=opis&opis=46 czysci idealnie: palce, nawet trwalsze slady tłuszczu i dzała antystatycznie, uzywam go do CRT LCD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo21 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 do mnie dzisiaj dotarł ów Benq. Wrażenia na razie pozytywne, zobaczymy jak będzie dalej. Mam 1 zdechlaka na niebieskim pasku windowsa na pulpicie, ale już z 40 cm jest on niewidoczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kierownik Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 akurat mam taki SCS250E: 2078828[/snapback] do mnie dzisiaj dotarł ów Benq. Wrażenia na razie pozytywne, zobaczymy jak będzie dalej. Mam 1 zdechlaka na niebieskim pasku windowsa na pulpicie, ale już z 40 cm jest on niewidoczny. ja mam 2 zdechlaki tez na wysokosci paska i praktycznie ich nie widze dopiero z bliska troche je widac takze nie jest zle i da sie z tym zyc hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeffrey Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Witam obecnie posiadam LG Flatron 795FT plus 17" ale zaczal mnie denerwowac poniewaz w grach mam ciemny obraz a w ciemnych miejscach ciezko cos zobaczyc zamierzam go sprzedac. pomyslalem sobie ze wezme moze jakis Lcd na poczatku miala byc to 17" ale trafilem na ten watek i przymierzam sie do kupna Benq Fp91gp i tu mam do was pytanko czy ten monitorek bedzie sie nadawal do gier filmow? dodam jeszcze ze przed kompem srednio dziennie siedze okolo 10 godzin czasem i sporo wiecej z gory dzieki za pomoc pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo21 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Witam obecnie posiadam LG Flatron 795FT plus 17" ale zaczal mnie denerwowac poniewaz w grach mam ciemny obraz a w ciemnych miejscach ciezko cos zobaczyc zamierzam go sprzedac. pomyslalem sobie ze wezme moze jakis Lcd na poczatku miala byc to 17" ale trafilem na ten watek i przymierzam sie do kupna Benq Fp91gp i tu mam do was pytanko czy ten monitorek bedzie sie nadawal do gier filmow? dodam jeszcze ze przed kompem srednio dziennie siedze okolo 10 godzin czasem i sporo wiecej z gory dzieki za pomoc pozdrawiam :) Więc tak: ja grałem na tym benqu w Call Of Duty 2 i Xpand Rally i grało mi się bardzo przyjemnie. Smużenie jest niezauważalne, mi w ogóle nie przeszkadza a tego się obawiałem. Filmy też się ogląda super. Po 1 dniu trochę szczypały mnie oczy ale teraz już jest normalnie, trzeba się przyzwyczaić, w końcu parę lat siedziało się przed kineskopem. Z tego co wiem użytkownik 'kierownik' też nie narzeka w grach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeffrey Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 o to spoko :) wlasnie pytam sie babki w sklepie czy da rade zamowic ten monitorek jutro ma mi dac odpowiedz bo musi popytac :) jak cos to znacie jakies fajny sklepik online ktory sprzedaje na raty za jakies przyzwoite oprocentowanie ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinw77 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Dzisiejesze Info od Lcd4you.pl gdzie zamawialem monitor. "Z informacji od przedstawiciela wynika że termin może się przesunąć o kilka dni. W obecnej chwili żaden z dystrybutorów nie posiada tego modelu na magazynach centralnych w Polsce. Proszę o cierpliwość - jeśli się tylko pojawi zostanie Pan od razu poinformowany." Pozostaje cierpliwie czekac.. PS: moze ktos wie gdzie w jakim sklepie (internet lub Poznań) maja BenQ od reki?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo21 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 PS: moze ktos wie gdzie w jakim sklepie (internet lub Poznań) maja BenQ od reki??W siriusie mają http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni..._19_FP91GP.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kierownik Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 hehe monitorek sie szybko roszedl... w sumie sie nie dziwie... a co do grania to rzeczywiscie nie narzekam, jak juz wiele razy pisalem poginam w q3 bardzo duzo i gra sie swietnie, na prawde polecam ten monitorek... fakt ze mnei na poczatku przez pierwsze pare dni oczy szczypaly i razilo po oczach troche ale w sumie co tu sie dziwic jak przesiadlem sie z 15' CRT w ktory gapilem sie od jakis 3 lat, a wczesniej z 3 lata 14' CRT... pomijajac to monitor na pcozatku wydawal sie przeogromny... hehe a tak po za tym to mialem wlasnie wrzucic prosbe zeby ci ktorzy te monitorki uzywaja wrzucili swoje ustawienia jasnosci kontrastu i rgb poniewaz chce porownnac sobie te sprawy u siebie... moje ustawienia to: Jasnosc 35 Kontrast 25 RGB CZerw 50, Ziel 50, Nieb 54 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo21 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 (edytowane) ja mam tak: jasność - 2 kontrast - 14 RGB - mam ustawione na naturalne. Natomiast do gier i filmów zwiększam jasność i kontrast na 30-40. Edytowane 19 Kwietnia 2006 przez olo21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomal2005 Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 jak myslicie opłaca sie dokładac do FS P19-2 300zł ? Wszyscy chwala benqa, tylko qurde z tego co słysze czesto wyskakuja w nim bad pixele - to mnie troche martwi :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kierownik Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 czy czesto to nie wiem bo jak narazie mam tylko 2 i wiecej (twu twu) narazie nie wyskoczylo, po za tym czy warto dokladac, hmm ja mysle ze ten benq w swojej cenie jest najlepszym wyborem, a pixle miejmy nadzieje ze ile mialo wyskoczyc to wyskoczylo. Po za tym nie masz pewnosci nawet w drozszych monitorach, w kazdym moze ci wyskoczyc piksel i nie masz na to wplywu, jak juz ktos raz bardzo sprytnie napisal, z tymi pikselami to jest loteria w kazdym jednym lcd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 w tej cenie jest jeszcze ladniejszy SONY na tej samej matrycy :) :D jak narazie mam tylko 2 i wiecej (twu twu) narazie nie wyskoczylo,jak ci wyskocza 4 to oddajesz na gware :D wiec ja bym sie nie cieszyl :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...