Skocz do zawartości
grzesiek111

Benq Fp91gp - Moj Wybor

Rekomendowane odpowiedzi

Wiecie może, w którym sklepie te monitory są jeszcze dostępne?

Mam zamiar taki monit kupić i nie wiem do którego sklepu walić bez pudła.

Proszę o wskazówki

Pozdro

tak trudno poszukac na www.skapiec.pl ?? B)

tu są np. http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni..._19_FP91GP.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lukk_: to że na stronach skelpów internetowych są to ja wiem .... bo taki głupi nie jestem. Pytałem sie czy ktos ostatnio kupował ten monitor i jak jest z dostępnością. Tak żebym mógł pojść bez pudła i kupić.

Z resztą przeczytaj jeszce raz dokładnie mojego wcześniejszego posta i zobacz o co pytałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lukk_: to że na stronach skelpów internetowych są to ja wiem .... bo taki głupi nie jestem. Pytałem sie czy ktos ostatnio kupował ten monitor i jak jest z dostępnością. Tak żebym mógł pojść bez pudła i kupić.

Z resztą przeczytaj jeszce raz dokładnie mojego wcześniejszego posta i zobacz o co pytałem.

Może zamias zaśmiecać forum jakimiś głupimi pytaniami na które nie można udzielić odpowiedzi (niby skąd ma ktoś wiedzieć gdzie jest monitor, jak ktoś go kupił to już go może nie być, no chyba ze sprzedawca sie wypowie) to byś zaśmiecał skrzynke sklepom albo byś zadzwonił i się spytał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to wez telefon w ręke i dzwoń do sklepów netowych, gdzie są, aby się dowiedzieć jak jest naprawde. Jeśli są to rezerwujesz i juz. nie wiem czego oczekiwałeś tym pytaniem :blink: . Przecież nie mamy tutaj bezpośredniego, całodobowego kontaktu ze wszytskimi sklepami w Polsce :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie może, w którym sklepie te monitory są jeszcze dostępne?

Mam zamiar taki monit kupić i nie wiem do którego sklepu walić bez pudła.

Proszę o wskazówki

Pozdro

Sa problemy z dostepnością Fp91gp

bylem dzisiaj w 3 sklepech u mnie w miescie (Gdańsk) i nigdzie nie bylo tego modelu a wiekszosc sklepow w necie to albo nie maja na stanie albo cena grubo powyżej 1200zł :mur:

jeden sprzedawca powiedzial mi ze tego modelu nie bedzie bo benqu juz go nie produkuje :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sa problemy z dostepnością Fp91gp

bylem dzisiaj w 3 sklepech u mnie w miescie (Gdańsk) i nigdzie nie bylo tego modelu a wiekszosc sklepow w necie to albo nie maja na stanie albo cena grubo powyżej 1200zł :mur:

jeden sprzedawca powiedzial mi ze tego modelu nie bedzie bo benqu juz go nie produkuje :cry:

Dostałem info z Siriusa :)

Witam, oczekujemy na dostawę tego monitora. Przyjmujemy na niego zapisy gdyż zainteresowanie jest ogromne. Powinien sie pojawic w ciagu 7 - 10 dni. Pozdrawiam

Tak wiec trzeba sie zapisać bo monitorki uciekną :P

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ha ha ja mieszkam w jaworzynie śląskiej małe miasto około 9000 mieszkańców i koleś w "małym" sklepie komputerowym miał ten monitor a w gdańsku nie mogą dostac hehe:) Ja wziołem w sirsiusie bon chciałęm mieć gware na piksele. Koleś w mieście proponował mi 1134zł. Wogole wypas jest i tyle tanio ma itp, to tyle o nim hehe

PS kupowałem go jakiś miesiąc temu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ha ha ja mieszkam w jaworzynie śląskiej małe miasto około 9000 mieszkańców i koleś w "małym" sklepie komputerowym miał ten monitor a w gdańsku nie mogą dostac hehe:) Ja wziołem w sirsiusie bon chciałęm mieć gware na piksele. Koleś w mieście proponował mi 1134zł. Wogole wypas jest i tyle tanio ma itp, to tyle o nim hehe

PS kupowałem go jakiś miesiąc temu :)

no wlasnie dlatego ze mieszkasz w malym miescie to nie ma tak duzo chetnych :)

ja wczoraj zamowilem w www.eukasa.pl a teraz widze ze juz nie ma :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

test spoko. Zapewne dzięki niemu zwiększy się grono potencjalnych nabywców. Jedną uwagę mam: rogi świecące są tak jak w KAŻDYM lcd. Mi to w żadnym stopniu nie przeszkadza. To tak jakby mieć alfę 147 i narzekac:-) Ach ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj dzwoniłem do Siriusa ... podobno zamówili monitory, miały być juz pod koniec czerwca ale jak wiadomo jest juz lipiec. I lipa ;)

Kolo powiedział, że mają nadzieje że jeszcze przyjdą zamówione monitory.

Ja też złożyłem zamówienie w Siriusie i czekam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, to może ludzie orientujący sie w temacie lcd doradzą jakiś monitor zastępczy zamiast tego ceodwonego Benq?

Coś w podobnej cenie z takimi właściwościami jak FP91gp?

EDIT:

czy ten monitor dostępny w tym sklepie to jest Ten Benq? Czy to jakas inna gorsza wersja? http://bino.pl/go/_search/index.php?t_fraz...amp;x=0&y=0

Edytowane przez Miazga82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko ze ten acer jest bez dopalacza więc STRASZNIE smuzy

Ten acer jest na takiej samej matrycy co benq, czyli P-MVA 1000:1 z dopalaczem 8ms gtg, i IMO w tej cenie jest to lepsza propozycja od benq (pivot + IMO lepszy wyglad)... tylko radze kupowac z gwarancja na bad/subpixele, bo ja mialem malego pecha;)

ET.L660B.045

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monitora Benq to chyba nie bedzie juz ... trudno sie mówi.

Dzisiaj rozmawiałem z gościem z Siriusa; dowiedziałem sie ze niby mają być dostępne 24 lipca. Poprzednio miały być w ten poniedziałek. Tak wiec imho nie ma sensu czekać w nieskończoność.

Dlatego sie zapytam czy ten Acer AL1923 to jest to w sumie dokładnie ten sam monitor? Ta sama matryca itp. czy to oznacza ze jakosc obrazu i czas reakcji bedzie taki sam? Jest on tylko troszeczke droższy od Benq, ale jezeli ma on takie sam właściwości to chyba nie ma sie nad czym zastanawiac tylko brac tego acera.

http://www.sirius.pl/towar_karta_24100.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi koles w siriusie napisal ze benq beda dopiero 27 ...

Tez mam dylemat co wybrac zamiast tego - z tego co czytalem, to Acer nie jest az taki dobry, wystarczy poczytac temat o nim na mva.pl.

Wiec co kupic zamiast tego fp91gp ?

Moze Belinea 101920C ?

Edytowane przez grykom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałem na mva.pl o tych acerach i powiem, że trudno sie po tamtych wypowiedziach czegokolwiek dowiedzieć. Ludzie tam piszący uważają sie za wielkich speców, a oceniają monitor po samej nazwie. Koleś usłyszał ze acer to juz musi być beee.

Proszę o jakąś rade.

Edytowane przez Miazga82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi