lobuz007 Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Witam, chcialbym sie poradzic kogos w sprawie laptopa. Bardzo mi sie podobaja sprzety Toshhiby - konkretnie interesuje mnie model Qosmio g25 Poczytalem juz troche to forum - na poczatku sie "napalilem" na laptopy z procesorem p4 3,6ghz - ale przeczytalem gdzies tu ze wcale nie oznacza ze sa wydajniejsze od takiego Penitium m 2,13ghz i przy tym te sa duzo oszczedniejsze (mam nadzieje ze to prawda) Zastanawialem sie tez nad Sattelitami ale maja z reguly gorsza karte graficzna niz qosmio Czy ktos moze powiedziec jakies wady i zalety tych laptopow , ktory bardziej sie oplaca kupic (jezeli ktos ma laptopy toshchiby to napewno znalazlo sie pare cech ktore warto by bylo opisac na forum) Ten qosmio ktorym sie interesuje ma geforceà 6600 - mam nadzieje ze on jest ok? - chyba lepszy od x600? - to maja przewaznie sattelity Co do kart grafiki chcialem sie zapytac co to za karty radeon 9000IGP (czy jakos tak) i 9700 IGP - czy one sa dobre i co to jest ten IGP - widzialem gdzies tu porownania tych kart ale nie bylo ich akurat. Sory ze tyle pytam ale chcialbym ogolnie sie dowiedziec czegos na temat sprzetu toshchiby wiec jakby ktos mial cos do napisania ciekawego to bardzo prosze - pozdrawiam Karol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 troche dziwnie czyta sie twojego posta. pytasz czy lepiej kupic satelite czy qosmio, troche mi to przypomina sytuacje gdy ktos pyta czy kupic fiata punto czy moze jednak lexusa :) te kompy sa z innych polek. Nie napisales do czego ci lapek potrzebny. Jak chcesz poprostu miec wypasionego lapka to wez qosmio - malo ich jest - bedziesz wyjatkowy, jak poprostu chesz pracwac na kompie to Satelite wystarczy. Dodatkowo qosmio jest CHYBA 17" co oznacza ze bedzie mniej wgodny odo codziennego noszenia - juz moje 15.4" mocno daje o sobie znac. Jak chcesz zuyskac lepsza odpowiedz to zadaj lepsze pytanie. Co do kart graficznych, IGP to oznaczenie karty zintegrowanej 9000 mozna sobie spokojnie odpuscic jak intersuje cie cos kolo 6600, 9700igp szczerze mowiac nie sptkalem jeszcze. A 6600 powinien byc rzeczywiscie lepszy od x600, raczej konkuruje na rynnku z x700. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieo Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 1. nie kupuj laptopa z procesorem p4. Chyba, że nie przeszkadza Ci jedna godzina na baterii i hałas jak w komputerze stacjonarnym 2. Jak chcesz coś do grania to nie kupuj toshiby, tu masz mocny sprzęcior do grania http://www.chiligreen.pl/?strona=00094 , będzie przynajmniej 2 razy szybszy w grach od jakiejkolwiek toshiby, a cena mniejsza niż za g25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxxxio Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Najpierw wroc do zrodla przeczytaj dokladnie konfigi powiedz jakie modele i przepisuj bez bledow bo ati 9700 IGP nie istnieje :lol: Satelitow jest pare .. quosmio tez.Zdecyduj sie do czego ci jest potrzebny laptop ... jak dla szpanu to bierz najdrozszy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Poza tym pamietaj ze taki Qosmio to jak nic waga gruubo ponad 4 kg. Wiec nijak do noszenia czestego. Inna sprawa ze jak mialbys kupowac to ja bym sie wstrzymal do G30, ma byc doslownie za 1-2 miesiace ale juz np z drivem HD-DVD ktory moze na poczatek nic nie da ale potem moze sie przydac. A w ogole to napisz do czego ten komp bo napisales : chce kupic samochod miejski albo bling-bling Hummera ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samedi Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 No wlasnie. Primo ile chcesz wydac. Secundo do czego ci laptop. Co powiesz na XPSa (podpis). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobuz007 Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 witam, laptop bylby mi potrzebny do wszystkieg, tzn do grania i do pracy, patrze glownie na laptop 17`` ; jezeli chodzi o karte graficzna to napewno widzialem gdzies 9700igp ; teraz znalazlem takie cos: Specifications PROCESSOR Intel Pentium 4 548 3.2GHz w/Hyper-Threading Technology 1MB integrated L2 Cache - 533MHz MEMORY 512MB DDR333 (PC2700) Maximum Memory 2GB HARD DRIVE 80GB EIDE (4,200 RPM) DISPLAY 17" TruBrite WXGA TFT LCD 1440 x 900 MULTIMEDIA DRIVE DVD-SuperMulti Drive - Max Speed - CD-ROM (24x); CD-R (16x write); CD-RW (8x write); DVD-ROM (8x); DVD-R (4x write); DVD-RW (2x write); DVD+R (2.4x write); DVD+RW (2.4x write); DVD-RAM (2x write) VIDEO GRAPHICS ATI MOBILITY RADEON 9700 - 64MB DDR Discrete DIGITAL MEDIA 5-in-1 Multimedia port supports Secure Digital, Memory Stick, MMC, xD Picture Card, Memory Stick Pro COMMUNICATION Integrated V.92/56K modem NETWORK CARD Integrated 10/100 Ethernet LAN WIRELESS Integrated 802.11b/g Wireless LAN SOUND Built-in Harman/Kardon stereo speakers with SRS TruSurround XT technology PC CARD SLOTS Supports one Type II, PCMCIA R2.01, PC Card16, CardBus EXTERNAL PORTS RGB port TV-out (S-Video) Three USB 2.0 ports RJ-45 port (LAN) RJ-11 port (modem) Firewire port (IEEE 1394) External Headphone and Microphone jacks KEYBOARD Full sized, 85 keys POINTING DEVICE TouchPad DIMENSIONS 16.5" L x 11.5" W x 1.57/1.85" H POWER 12-cell, rechargeable, Li-Ion battery 120W AC adapter OPERATING SYSTEM Microsoft Windows XP Home Edition Additional Software Microsoft Works Intuit Quicken New User Edition ale nie wiem czy ta grafika jest ok; jezeli chodzi o modele satelita i qosmio - to czemu to jest miedzy leksusem a czyms tam nizszej klasy - wystarczy a zeby mial dobre parametry (grafike?) Rozumiem ze lepiej nie brac laptopa n p4? - ktos napisal ze bedzie dzialal 1h - czytalem ze ma dzialac przynajmniej 2 Jezeli chodzi o zakup laptopa to chcem kupic poprostu naprawde dobry laptop i nie zalowac zakupu, a kupowac bede zapewne na e-bay - u ; patrzylem ceny i sa dla mnie ok; qosmio moge wiec w zaleznosci od modelu 1500-2000$ ; zalezy mi tez na multimediach Czy te toshibysa awaeryjne? JaKIE MAJA WADY ? czy warte sa zakupu? - dziekuje i pozdrawiam Karol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lock@ Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Nie słuchaj bredni o P4. Sam mam Satellite A30 740 i nie wiem o czym mowa z tym hałasem i działaniem przez godzinę. P4, 3,2GHz wymiata. Najważniejsza sprawa - zwracaj uwagę na grafę, u mnie jest to intelowskie łajno i nie idzie tego wymienić. Dzięki czemu całość wiele traci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 i dzieki temu nie masz tylko godziny na baterii ;) dodatkowo kupowanie teraz lapciaka z 9700 za kupa kas to glupota, tylko nwe konstrukcje jak ktos chce wyperdzielic kasiore. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 (edytowane) Nie słuchaj bredni o P4. Sam mam Satellite A30 740 i nie wiem o czym mowa z tym hałasem i działaniem przez godzinę. P4, 3,2GHz wymiata. Najważniejsza sprawa - zwracaj uwagę na grafę, u mnie jest to intelowskie łajno i nie idzie tego wymienić. Dzięki czemu całość wiele traci. aleś mu doradził, trzeba być kompletnym idiotą kupując na dzień dzisiejszym za taką kasę laptopa z niemobilnym procesorem i słabą kartą graficzną :| do autora -wybij sobie z głowy igp 9700 i x700 jak chcesz naprawdę dobrze pograć, poszukaj lepiej jakiegoś chiligreen-a z 7800gt, no chyba, że należysz do ludzi którzy na widok napisu Toshiba dostają orgazmu... Edytowane 26 Marca 2006 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobuz007 Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 co moze byc nie tak z tym laptopem (albo z ta aukcja), http://cgi.ebay.com/Alienware-Area-51-Lapt...1QQcmdZViewItem ; widzial ktos ekran w qosmio - idzie z nim wytrzymac?, dobry jest oon do pracy? ; pozdrawiam Karol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Z aukcja jest to ze jest zamknieta z powodu ze nieczynna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobuz007 Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 niee juz ebay usunal aukcje ale byl laptop zajebisty za smiesne pieniadze..., ciekawe co bylo nie tak, Co do tego ekranu to juz na dniach chcialbym kupic laptopa ale interesuje mnie czy bardzo przeszkadza ten ekran w codziennej pracy? - jak ktos widzial qosmio to wie o co chodzi - skoro on tyle kosztuje to chyba nie jest taki zly? ; pozdrawiam Karol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 To idz i zobacz na wlasne galy, ja ci mowie ze mi glare nie przeszkadza a ktos inny mowi ze mu nie pasi bo go odBLASCi wkurzaja. A to w koncu tobie ma sluzyc przez dlugi czas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...