Skocz do zawartości
og0r

Problem Z Komputerem

Rekomendowane odpowiedzi

pewnie jest lepsze miejsce gdzie mogłbym dać ten temat, ale wybaczcie

mam problem z komputerem (taki jak w sygnaturce)

a probelm jest taki:

komputer podczas pracy wygasza monitor. po kilku sekundach monitor włącza się ponownie. czasem się nie włacza, komputer nie reaguje, a po ok 30 sekundach sam się restartuje.

pomyślałem że może przegrzewa się coś, ale procesor ma 40 stopni a grafika 32, zresztą dzieje się to niedługo po starcie i pracy tylko w Windows bez obciążenia

co może być uszkodzona albo się przegrzewać??

może chipset na płycie ale takie objawy?? (jest gorący, zmieniłem głośny wiatrak na Zalmana i bardzo się grzeje)

pamięć wykreślam bo pracowała długo w drugim komputerze

za słaby zasilacz też chyba nie, bo w poprzednim kompie ciągnoł 6800gt na agp i 3 dyski a teraz tylko jeden mam

sterowniki do płyty i grafiki ostatnie ze strony nvidia

bios do płyty najnowszy ze strony Epox-a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sygnatura o jedną linijkę wieksza od Twojej

temat już przeniesiony więc chyba w dobrym dziale

problemy mam nadal i nie mam już pojęcia co może być nie tak

czy temperatura płyty głównej jaką pokazuje Everest Ultimate Edition to temperatura chipsetu?

zalmana założyłem ponownie, dokładnie i wątpię aby to było przegrzewanie się płyty

teraz monitor gaśnie na sekundę a wczesniej jakby ekran się zawiesza (ale po tym zgaśnięciu wszystko co pisałem jest więc to tylko ekran)

jakoś najczęściej gaśnie mi podczas kożystania z netu, ale to chyba nie reguła, poprostu cały czas siedze w necie i szukam co może być problemem. Nic innego nie robię :(

jak ktoś ma jakiś pomysł to prosze o info, drugi dzień już się z tym męczę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki to monitor - przy takim "długim" konfigu nie starczyło dla niego miejsca ?

Pewnie to tzw. "problem kabelka" - spróbój poruszać kablem sygnałowym od monitora, czy wtedy się nie wyłącza obraz ? - jak tak to trzeba go wymienić, pewno się naderwał jeden z przewodów sygnałowych.

Pozdr. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra zaraz skasuję sygnsturę

sory

to nie kabel, sprawdziłem

mam 17" CRT samsunga, sprawdziłem też na LCD (nawet po DVI)

w przypadku LCD to gasnięcie powoduje jakieś dziwne działanie monitora (m.in. traci ustawienia)

w chwili obecnej walczę z ustawiniami biosu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi