hotmaster Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 (edytowane) Posiadam linksysa WRT54GC do ktorego mam podłączonego po lanie peceta. Laptop korzysta z i-netu poprzez wifi. Internet mam od jednego providera (który notabene nie pozwala dzielić łącza, jednak po mojej interwencji odblokował możliwość użycia rutera na moim ipku - możliwe że im się to odwidziało, bo nie uregulowałem tej sprawy). Internet na PCie działa rewelacyjnie. Na laptopie działa OK po uruchomieniu rutera jednak po pewnym czasie (przy takim samym zasięgu) necik marnieje aż do tego stopnia że strony prawie nie chcą się otwierać, gg się wysypuje. Co dziwne, po restarcie rutera (nie resecie!) znów net działa dobrze... aż do pewnego czasu. Zauważyłem (może to przypadek) że przy jednocześnie włączonym PCie kłopoty te występują rzadziej a nawet może i wcale. Sprawa jest dziwna bo na samym początku (ruter mam od 1,5 miesiaca) wszystko działało OK, dopiero ostatnio (bez żadnej zmiany konf rutera) coś zaczęło szwankować... Czy możliwe że to mój provider utrudnia mi życie? Jest jakaś inna opcja? Aha, w lapku mam broadcoma jeśli to ma jakieś znaczenie... Pozdr Edytowane 23 Marca 2006 przez hotmaster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...