Skocz do zawartości
Gość sialala

X1800xt - Jakiej Firmy?

Rekomendowane odpowiedzi

A co sie lepiej kręci Radeon x1800xt czy geforce 7900gt

7900GT :wink: pozdro

Wpelni zgadzam sie z chemiczny_ali

Radeony X1800XT nie maja zbyt duzego manewru w OC. ATi dalo im taktowania bliskio kresu ich mozliwosci.

Za to 7800GT--> stworzony do OC :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie ponad 150MHz zysku na rdzeniu i jeszcze lepsze rezultaty o/c pamięci, to nie jest "blisko kresu możliwości", ale eot ;)

PS. Na ac wyniki były u mnie zbliżone, nie było tylko tak _cicho_.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm moze i stosunkowo maly przyrost % ale co z tego jak i tak karta jest strasznie szybka ? draak ma "raptem te 22% na rdzeniu wiecej ale co z tego skoro i tak wszystko smiga piknie :]

btw: Taka mala dygresyjka z mojej strony ;) przesiadlem sie na 7800Gs i odczulem duza roznice miedzy starym 9800xt...... a przeciez nawet moj krecony 7800gs nie dogania stockowego 7800GT, tzn lekko sie do niego zblizam :wink: .

Hmmm zastanawiacie sie ale tak wlasciwie o co mu chodzi ? O pogoń za wydajnoscia, o ten szalony rozwoj..... ehh niewazne zreszta ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm moze i stosunkowo maly przyrost % ale co z tego jak i tak karta jest strasznie szybka ? draak ma "raptem te 22% na rdzeniu wiecej ale co z tego skoro i tak wszystko smiga piknie :]

btw: Taka mala dygresyjka z mojej strony ;) przesiadlem sie na 7800Gs i odczulem duza roznice miedzy starym 9800xt...... a przeciez nawet moj krecony 7800gs nie dogania stockowego 7800GT, tzn lekko sie do niego zblizam :wink: .

Hmmm zastanawiacie sie ale tak wlasciwie o co mu chodzi ? O pogoń za wydajnoscia, o ten szalony rozwoj..... ehh niewazne zreszta ;)

nie pogon za wydajnoscia ale mozliwosc normalnego grania nie w marki czy mgz ale nowe tytuly.

A fakt jest taki ze bez czegos ala 1800xt mozna zapomiec o dobrym graniu powyzej 1024.

Mnie np. nie bawia edycje ini itp. poniewaz gre mam po to po co ja zrobiono czyli do grania a nie tuningowania.

Od obv. i nowego Tomb widac ze w grach na pc zaszla mala rewolucja jezeli chodzi o wymagania sprzetowe.

Nagle okazuje sie ze w miare sprawna karta np. (moja wlasna 6800gt 430/1200) ktora chodzi w miare w dawnych

"klierach" typu d3,fc,q4 itp. dostaje w tylek w fear, obv.,tb7 i nic nie wskazuje na to ze to sie zmieni.

Nie docieraja do mnie teksty ze liczy sie sens a nie grafa i atmosfera gry. Liczy sie jedno i drugie. Przy grze

nie pracuja tylko scenarzysci ale graficy, muzycy ktorych praca ma wiele do powiedzenia w tym czyms

co nazywamy "klimatem". Dlatego poszedlem do znajomego ktory ma 1800xt i na pare godzinek sesji w obvi z przystankiem

w fear i wiem ze kolo nie wydal kasy na marne. Z jakim zalem musialme w domu to samo ogladac

na 6800gt. Jego karta to minimum to dobrej zabawy w nowych grach.

Oczywiscie zaraz pojawia sie posiadacze 6600 i 9800 ktorym po "tuningach" w ini wszystko smiga.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgodnie z tematem topicu

Nie polecam nikomu wchodzenia w ATI 1800XT

za 250-300zl wiecej mzona miec 1900xt ktora ma znacznie lepsza przyszlosc niz poprzedni model

co do ciszy ,to prawda ze chlodzenie to masakra siekiera ciosana ,na max obrotach slyszalna z 20 metrow ! !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgodnie z tematem topicu

za 250-300zl wiecej mzona miec 1900xt ktora ma znacznie lepsza przyszlosc niz poprzedni model

co do ciszy ,to prawda ze chlodzenie to masakra siekiera ciosana ,na max obrotach slyszalna z 20 metrow ! !

300 zl ?

Powiedz mi gdzie a nie "wejde" w 1800xt ktory kosztuje 1300 zl.

Gdzie widziales 1900xt za 1600 a juz zamawiam.

Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgodnie z tematem topicu

Pewnie TiroSpady B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi