Szablozębny Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Mam kabel USB zainstalowalem do niego sterowniki oprocz tego zainstalowalem program floats mobile agent i jak go odpalam to mam wejsc w zakladke tools ustawic rodzaj polaczenia oraz numer wirtualnego portu com i nie wiem jak mam to powpisywac tak zeby mi kabelek dzialal, zeby juz bylo wszystko ok. Jesli ktos sie zna na tym niech mi pomoze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Domyślnie powinno działać na COM3. Poza tym to nie napisałeś co się dzieje, jak wejdziesz do "phone>connect". Dobrze by było, żebyś konkretniej opisał problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szablozębny Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Gdy dam phone>connect to po chwili wyskakuje powiadomienie "connection failed" a gdy wejde w zakladke tools>options>General to mam tak: Serial Port Setup Port (COM1, COM4, COM5) Baudrade (tutaj rozne cyfry) RTS (Enabled, Handshake, Toggle) DTR (Disabled, Enabled, Handshake) Jeszcze moge zaznaczyc Native Bluetooth (Requries Windows XP with SP1 or later) Bluetooh Setup Address 00:00:00:00:00:00 Port 0 W options jeszcze mam takie zakładki : Startup, Synchronize, Outlook Sync, Outlook Folders, OBEX, Script, Appearance, Behaviour, Regional Settings, Proximity, Advanced Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Sprawdz w Menedżerze urządzeń jaki numer COM ma kabelek wtedy ustaw w Famie i wtedy powinno byc wszych ok :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szablozębny Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Sprawdzilem i pisze ze COM5, ale gdy ustawilem to dalej to samo, to tylko mialem zmienic z COM1 na COM5 czy cos jeszcze zrobic??? i komorka musi byc podlaczona wtedy do kabelka jak zmienie??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Z COM1 na COM5 i nic wiecej. wtedy wyłącz program. Podłącz kabelek i odpal programik, i spróbój się połączyć. Powinno być dobrze. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 No to chyba oczywiste, że telefon musi być podłączony:> A czy masz wogóle pewność, że ten kabel jest sprawny? Może dobrze by było zainstalować jakieś nowsze sterowniki i podłączyć kabel do innego portu- niby błachostka a czasem wiele daje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szablozębny Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 (edytowane) Kabelek mialem caly czas podlaczony, zmienilem z COM1 na COM5, wylaczylem program, i odpalilem go, ale niestety to nic nie dalo. Dalej sie nie chce polaczyc. Sterowniki mam oryginalne z cd dolaczonej do kabelka. Wszystko mi juz dziala, dzieki za pomoc. Witam znowu mam mały problem nie wiem jak zgrywać zdjecia na kompa jak ktoś wie to prosze niech mi powie jak to zrobic. /edit Następnym razem będziesz wiedział, żeby edytować posta a nie pisać jednego pod drugim. narcyz Edytowane 23 Marca 2006 przez narcyz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...