Skocz do zawartości
Szablozębny

SE T630. Problem z kablem USB.

Rekomendowane odpowiedzi

Mam kabel USB zainstalowalem do niego sterowniki oprocz tego zainstalowalem program floats mobile agent i jak go odpalam to mam wejsc w zakladke tools ustawic rodzaj polaczenia oraz numer wirtualnego portu com i nie wiem jak mam to powpisywac tak zeby mi kabelek dzialal, zeby juz bylo wszystko ok. Jesli ktos sie zna na tym niech mi pomoze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdy dam phone>connect to po chwili wyskakuje powiadomienie "connection failed" a gdy wejde w zakladke tools>options>General to mam tak:

Serial Port Setup

Port (COM1, COM4, COM5)

Baudrade (tutaj rozne cyfry)

RTS (Enabled, Handshake, Toggle)

DTR (Disabled, Enabled, Handshake)

Jeszcze moge zaznaczyc Native Bluetooth (Requries Windows XP with SP1 or later)

Bluetooh Setup

Address

00:00:00:00:00:00

Port

0

W options jeszcze mam takie zakładki :

Startup, Synchronize, Outlook Sync, Outlook Folders, OBEX, Script, Appearance, Behaviour, Regional Settings, Proximity, Advanced

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to chyba oczywiste, że telefon musi być podłączony:>

A czy masz wogóle pewność, że ten kabel jest sprawny? Może dobrze by było zainstalować jakieś nowsze sterowniki i podłączyć kabel do innego portu- niby błachostka a czasem wiele daje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kabelek mialem caly czas podlaczony, zmienilem z COM1 na COM5, wylaczylem program, i odpalilem go, ale niestety to nic nie dalo. Dalej sie nie chce polaczyc.

Sterowniki mam oryginalne z cd dolaczonej do kabelka.

Wszystko mi juz dziala, dzieki za pomoc.

Witam znowu mam mały problem nie wiem jak zgrywać zdjecia na kompa jak ktoś wie to prosze niech mi powie jak to zrobic.

/edit

Następnym razem będziesz wiedział, żeby edytować posta a nie pisać jednego pod drugim.

narcyz

Edytowane przez narcyz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi