drawid Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 (edytowane) Witam, spalenie mojego poczciwego Athlon 1000 i ECS'a K7S5a zmusily mnie do zakupow, do dzis nei wiem jak to sie stalo. Kupilem sprzet, kotry jest w temacie, GA-K8VT800 i Semprona. Podpialem wszystko, zalaczam, komputer odpala, ale grafa nie rusza, diody z twardego i napedow swieca caly czas ale dyski tez nie odpalaja (nie slychac ich) ;/ Grafe mam dobra, jeszcze nie dawno dziala u qmpla, a poza tym, mam w domu stara na PCI i tez nie ruszylo. Pamiec jeszcze dzis sprawdze, ale po spaleniu tamtego kompa testowalem wszystko u qmpla i tez dziala (mam obecnie 256 DDR 400Mhz Elixir). Jedyne co mi przychodzi do glowy to to, ze moj Megabajt 350W nie posiada tego dodatkowego kabla z zasilaniem co kiedys Intel wprowadzil,a a teraz w swoim GigaByte tez widze, prczy czym, czy Semprony potrzebuja tego dodatkowego zasilania? A moze to cos innego? Z gory dziekuje wszystkim za pomoc. Pozdrawiam Edytowane 23 Marca 2006 przez drawid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Richard1975 Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Witam, tak Sempron potrzebuje tego zasilania.Też mam taki zestaw. Jeżeli nie ma tego w zasilaczu to pozostaje tylko zakup nowego z takim wyjściem lub użycie przejściówki 12V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...