Marcin_gps Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 Obiecuje, ze to ostatnie porownanie tego typu. Wciaz jestem niezdecydowany co do karty graficznej jaka kupic. Kandydaci: Gainward Gf 3 Ti 450 PP za 479 zl Hercules Radeon 8500 LE za 445 zl Chodzi mi o porownanie wydajnosci tych dwoch pozycji jak i podkrecalnosci i funkcjonalnosci!!! Z gory dzieki za wszystkie opinie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 wydajnosc to roznie ale ogolnie karty maja podobna wydajnosc (tak mi sie wydaje) podkrecallnosc Ti500 to nie wiem a hercules to niektorzy nawet 300/300 wykrecili a ja tak jak widac ... ja wybralem Herculesa bo tez sie zastanawialem nad gf3 i jak narazie nie zaluje ale kto wie.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojto19a Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 Polecam GeForce 3 Ti450! Napewno lepiej sie kręci od 8500LE, mój młodszy brat ma tego radeonka i nie jest z niego zadowolony, słabo się kręci i na dodatek cooler jest przyklejany i ciężko założyć jakiś porządniejszy bo dużo kondensatorków ma skupione przy GPU! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 wojto widzisz nie moj porblem ze gosciu sobie nie umie z flashowac biosu a co do coolera to podobno ( z tego co czytalem na dosc zaufanych serwisach mowia ze napewno nie jest gorszy moze nawet przewyzszac wydajnoscia Build by Ati Glowy sobie ciaiac nie dam bo nie mam jak tego spr ale jestem sklonny w to uwierzyc... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 z tego co slyszalem to ten na Herculesie jest bardzo cichy, a juz na poewno o wiele bardziej niz na Gaindwardzie. Jakosc obrazu tez wymiata, a cena - 34 zl roznicy to nie majatek. Gainwarda mialem pare razy pozyczonego i powiem tyle, ze zaczepisty. Przesiadka na kilka dni z Gf2 mx 400 no name - bez porownania!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 Radek na pewno bedzie szybszy w nowszych grach i 3D Marku, Hercules powinien pójść Ci 280/280, ja polecam, jestem b. zadowolony. Jeśli chodzi o jakość obrazu, to na monitorze nie ma może wielkiej róznicy ( lecz dla mnie jest jednak minimalna przewaga ATi w wyższych rozdziałkach ), lecz TV-Out na Radku jest IMHO zdecydowanie lepszej jakości. Obie karty są dobre, z każdej bedziesz zadowolony, jednak ja radze ATi... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 sorry za duplikowanie topicu! Na toms's hardware bylo porownanie chipsetow i wyszlo, ze w 3D Marku Hercules gora, ale w grach juz za Gainwardem :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojto19a Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 wojto widzisz nie moj porblem ze gosciu sobie nie umie z flashowac biosu a co do coolera to podobno ( z tego co czytalem na dosc zaufanych serwisach mowia ze napewno nie jest gorszy moze nawet przewyzszac wydajnoscia Build by Ati Glowy sobie ciaiac nie dam bo nie mam jak tego spr ale jestem sklonny w to uwierzyc... To chyba zależy na jak wykonany egzemplarz sie trafi, brat podkręcał o troche i artefakty mu wychodziły, jak podkręcił mniej to wywalało mu z gry! Ale szanuje Twoje zdanie na ten temat, nie wiem nie próbowałem bawić się jego kartą, bo nie mam na to czasu...Szacuneczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 ale chyba sklaniam sie w kierunku ATI, chce sprobowac czegos nowego, a 1 FPS roznicy mnie nie zbawi! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 Bierz Ati Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 W sumie ATI lepsze ale jak gf3ti200 podrasujesz do wartości ti500 ale można też jeszcze wyrzej to też będziesz zadowolony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 wlasnie caly sek w tym ze musisz zflashowac ten bios zeby cos wykrecic !!!!!!!!! a jakosc egaplarza hyba nie ma roznicy przynajmniej w takie firmie jak Hercules .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 z flashowaniem biosa nie bedzie problemu. Juz mam najlepszego biosa i niezbedne oprogramowanie. Sciagnalem juz sobie nawet najnowsze stery! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackkpl Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 Ja mam gainwarda ti200 /450 ktory kreci sie na 260/540 (niestety cieplo z jadra ma wplyw na podkecalnosc pamieci!!!!!). Kolega tez ma ten sam problem, przy jadrze na 180 pamieci moge wycisnac na 570 a przy jadrze 260 niestety 540-535 to bariera. Ogolnie jestem z ti200 zadowolony, ale za 100 zl wiecej mozna miec gf4ti4200. Za 735 radeona 9500 (i softwareowo przerobic na 9500 pro). Wybor nalezy do ciebie, konkurencja jest teraz bardzo mocna. Nie wiem jak radeon 8500 ale jak mialem radka 9000 noname to obraz byl o wiele lepszy (2xramdac) niz na ti200. Mimo iz mam ti200 to chyba wolalbym radeona........... (chociaz po malych tweakach 10300 w 3dmarku2001 se wycisnalem :-)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojto19a Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 Jakich tweakach?? Jak to udało Ci się zrobić? Ja przy podkręceniu na Ti500 mam 7280 3DMarqf! Podaj częstotliwości jakie ustawiłeś! Ja mam 235MHz GPU i Pamiątki na 501Mhz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 Jedni wola brunetki inni blondynki. Ja wole blondynki - ATi :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nogal Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 polecam Gainwarda , karta kręci się ładnie ( u mnie mocniejsze kręcenie nie daje większego efektu ) wyniki też niezłe , prawie 8000 w 3dmark. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 Jedni wola brunetki inni blondynki. Ja wole blondynki - ATi :wink: ee ATI to brunetki cos mi sie nie zgadza ;) a co z mulatkami i rudymi ze nie wspomne o szatynkach ;)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 Jedni wola brunetki inni blondynki. Ja wole blondynki - ATi :wink: Ja bym stawial, ze ATI to rude bo 90% PCB maja czerwonego koloru :D Inne po prostu farbowane czesto na czarno :D:D:D A widzialem piekne karty ti4800 z Xpower cale srebrne wiec to bardziej na blond zachodzi :D Bo ja tez lubie blondynki najbardziej. Szkoda, ze moja sie farbnela na Anie z Zielonego Wzgorza :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 ja tu mam dylemat, a ci sie za zartowanie wzieli :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 choc sam ma gf3 ti200 i jestem baaardzo zadowolony, to i tyak wolalbym jednak tego radka, a najbardziej to troszke doplacic do gf4 ti4200 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 A widzialem piekne karty ti4800 z Xpower cale srebrne wiec to bardziej na blond zachodzi :D Eee, to już siwe :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojto19a Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 Może zmieńmy nazwę z radek na ruda, albo rudeon :)! Szacuneczek! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 troche doplacic. Mala mi roznica 445 zl, a 650 zl!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 A Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...