Skocz do zawartości
stratuss

Chlodzenie Na Radeona X600 Pro Pci-e

Rekomendowane odpowiedzi

Mam boxowe chlodzenie z malym radiatorkiem i wentylkiem. Wydaje mi sie ze sie czasem przegrzewa to raz, a dwa ze strasznie wyje. Chcialbym je zamienic na jakies bardziej wydajne i cichsze, ale nie mam pojecia co na ta karte wrzucic. Hulalem troche po necie i szukalem czegos ale nie znalazalem nic z dedykacja na moja karte.

Prosze o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz tutaj sklep i wybieraj. Do wyboru, do koloru. Jeszcze możesz zajżeć na www.4max.pl lub www.angela.pl, ewentualnie www.komputronik.pl. Ale najpierw powiedz ile złota chcesz w to zainwestować.

Możesz sobie pentagrama al albo alcu kupić. nie taki zły i obroty jak zmniejszysz to W MIARĘ cicho chodzi.

Jeszcze z tych tańszych można wybrać Revolteca. Nie testowałem go, ale sądząc po wyglądzie, to tak średnio chłodi- mało w nim miedzi i powierzchni oddawania ciapła tym samym. Ale jak nie bawisz się w OC to powinien starczyć.

Edytowane przez Reinexen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz tutaj sklep i wybieraj. Do wyboru, do koloru. Jeszcze możesz zajżeć na www.4max.pl lub www.angela.pl, ewentualnie www.komputronik.pl. Ale najpierw powiedz ile złota chcesz w to zainwestować.

Możesz sobie pentagrama al albo alcu kupić. nie taki zły i obroty jak zmniejszysz to W MIARĘ cicho chodzi.

Jeszcze z tych tańszych można wybrać Revolteca. Nie testowałem go, ale sądząc po wyglądzie, to tak średnio chłodi- mało w nim miedzi i powierzchni oddawania ciapła tym samym. Ale jak nie bawisz się w OC to powinien starczyć.

Pobawil bym sie w OC karty, tylko tutaj nie wiem jak. Moge to robic tylko z poziomu windowsa za pomoca programu ktory nie zapamietuje ustawien. A w biosie nie mam nigdzie czestotliwosci karty graf. ;)

Chce wydaje/ciche chlodzenie na ta karte za ~150 zl. Cos jak Arctic Freezer czyli zajebisty i tani, cichy moze nie do konca ale i tak nie jest zle =]

http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1327 (tu jest kompatybilnosc z "RX300/600/800" - bedzie kompatybilne ?)

http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1313

Ktore z tych mi polecicie ?

Edytowane przez stratuss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kup se EvC turbo2 za 86zł - taki fryzjerek tylko że na Grafe :)

a o podkręcaniu lpiej poczytaj troche na necie :lol:

Ok czyli to z 1szego linka ;)

Podasz mi jakies linki do podkrecania grafiki ? ;)

O Chemik, powiedz mi jak wstawiles fanderka do Fryzjera ? :) Po prostu zaczepiles tymi "gumkami" tak jak stary wentyl czy cos skomplikowanego ? :)

Edytowane przez stratuss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak lubisz placic bez potrzeby, albo jak chcesz bardziej przyszlosciowe chlodzenie to bierz Cu :D

Co masz na mysli ? Cu nie bedzie chlodzilo wydajniej ? A w ogole to mam lipe bo nigdzie nie moge przeczytac temp. na mojej karcie graficznej :/ Nie ma czujnika ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzilo mi o to ze Cu i tak nie wykorzystasz, po prostu radki 9600/x600 (to to samo praktycznie) sa zimniutkie i nie wydzielaja takich ilosci ciepla zebys mogl mogl wykorzystac wersje Cu. U mnie Pentak 80 AL z wentylem na 5V (karta R9600Pro puszczona na 525/690) jest zimniutki i miedz nie zbila by mi temp za mocno (mysle ze max 1 C), wiec nie ma sensu przeplacac za wersje Cu skoro roznicy w wydajnosci prawie nie bedzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak kupisz evercoola to przydało by się - przy zabawie w OC -założyć radiatorki BGA.

Miedziana wtedy, gdy będą nadmuchiwane, a aluminiowe, jak nic na nie nie będzie dmuchało.

radiatory

Temperaturę sprawdź everestem lub speedfane, ale weż pod uwagę, żę często jest przekłamana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzilo mi o to ze Cu i tak nie wykorzystasz, po prostu radki 9600/x600 (to to samo praktycznie) sa zimniutkie i nie wydzielaja takich ilosci ciepla zebys mogl mogl wykorzystac wersje Cu. U mnie Pentak 80 AL z wentylem na 5V (karta R9600Pro puszczona na 525/690) jest zimniutki i miedz nie zbila by mi temp za mocno (mysle ze max 1 C), wiec nie ma sensu przeplacac za wersje Cu skoro roznicy w wydajnosci prawie nie bedzie.

Ok dzieki ;)

Ja swojego x600 podkrecilem narazie do 445/560 i pewnie poszedlby dalej ale nie chce poki nie zmienie chlodzenia..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy da się jakoś wykorzystać box-owy cooler (a w sumie sam radiator) A64 na X600XT?

Da się ale trzeba go, zmodyfikować, a beż narzędzi nic nie zrobisz.

a moze mi ktos polecic cos ciekawego i bezwglednie cichego na 7300gt galaxy?

Na siłę to: http://www.allegro.pl/item142938440__nowy_...ia_ati_fv_.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi