Skocz do zawartości
lukaszek1905

Duron 700 Podkręcić Go ...

Rekomendowane odpowiedzi

Gość majkel84

dodam tylko, że ten Duron jest na rdzeniu spitfire i bardzo dobrze sie podkręcA. 900MHz-1000MHz to bankowo zrobisz

najprosciej zmien FSB na 133

poszukaj schematów na sieci i zamaluj mostki na procku ołówkiem jak będzie tyaka potrzeba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha, tylko że ja mam Płyte główną PROCOMP BVK2A, na chipsecie VIA KT133

czy one obsługuje magistrale 133?

Proszę o pomoc, powiedzcie jak najlepiej zrobić!

tylko że ja sie na tym nieznam zabardzo, i niewiem jak to szukać, pomóżcie ( naprawde niewiem jak to zropbić)

Edytowane przez lukaszek1905

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Masz instrukcje na necie, poszukaj, nie tolerujemy lenistwa :mur: Edytuj posty a nie piszesz jeden pod drugim :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na ile max to Ci nikt nie powie :P wszystko zalezy od chlodzenia, napiecia, bla bla bla :P a na ile zmienic w biosie to juz musisz sam probowac... zmieniasz po trochu i sprawdzasz czy rusza... jak nie to bateryjka lub zworka :P a jak rusza i jeststabilny to probojesz dalej itd.. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

próbowałem go podkręcić

ale maxymalnie w biosie (chyba FSB sie to nazywa) mam na 112, dlaczego tylko tyle ?? a i jak dałem na 112 to mi nie startnął), powiedzcie czemu tak sie dzieje?

i powiedzcie jak odblokowac to można( nieznam sie za dużo na odblokowaniu),

Edytowane przez lukaszek1905

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bajka ;)>> ja mam płytke solteka SL-75KV+ (chipset via kt 133<<identyko) z durniem 600MHz podkręconym na 715MHz(6,5 x 110<<1,7V) i powiem tak mam najbardziej porąbaną zasiłke jaką można mieć czyli :angry: rubikon<<<<<<< zzzzzzzz 200W

to jest dopiero shit, a więc tak jak chcesz się zabrać do kręcenie tego durnia to sprawdz jakie masz temp. w czasie spoczynku kompa i w stresie.(dodam jeszcze że u mnie temp normalnie na 600MHz była 40*C po podkręceniu w czasie spoczynku 47*C, w stresie nie przekracza 55*C)

hm aaa i jeszcze jedno procek nie pociągnie na tym chipie (KT133) do 133MHz bo zdaje mi się że będzie za duże PCI i sfajczysz twardziela^_^ chociaż w moim przypadku było cos takiego że gdy dałem zworkami na FSB 133MHz to komp zaczął kręcić ale monitor się nie włączał zmieniłem FSB spowrotem na 110MHz i cyka dobrze, może i by

poszło na 133MHz ale do tego lepsza zasiłka by była potrzebna. Max jaki mi się udało uzyskać z magistrali w biosie to 115MHz niestabilne za to dość stabilnie miałem przy 112MHz(1,65V) łapał zwisty ale bardzo żadko najstabilniej mam na 110MHz

a HB 0,5mm udało mi się jedynie odblokować mnożnik do 6,5^_^ czyli jedynie o 0,5 musze jeszcze pomajstrować może HB był jakiejś słabej firmy:P

PS.ponoć żeczywiście można z tego duraka wycisnąć około 1000MHz a na innych płytach około 1200MHz i jak by ktoś się postarał to może i z 1400MHz by cyknoł

-a właśnie czy udało się komus wycisnąc z takiego durnia 600MHz na chipie VIA KT133 max czyli 150x12,5=1850 na stable??;)

-aaa i jeszcze jedno odnośnie tej szyny przypuszczam że masz w biosie ustawione napięcie na 1.75 podstawowo jeżeli chcesz sprubować czy pujdzie ci na FSB na 115MHz sprubuj o jedno oczko mniejsze V ustawiać czyli 1.725, 1.70, 1.675...itd. i wtedy sprawdzać czy pujdize na tej 115-stce ale nie za nisko bo może ci nie odpalić kompa jeżeli nie widzisz żadnej różnicy np. niechce wejść ci do windy po zmniejszeniu napięcia do 1,625 a nawet do 1,65 nie próbuj dalej!!!. u mnie było tak że im niższe dawałem napięcia na proca, tym lepiej pracował wchodził do windy i było w miare dobrze ale ze zwisami po jakimś czasie:P nie wiem jak może byc u ciebie ale możesz sprubować :)

POZDR. WSZYSTKIM!!!;)

Edytowane przez Sime

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi