lukaszek1905 Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Witam. Chciałbym podkręcić Durona 700 MHz, czy mógłby ktoś opisać jak sie do tego zabrać? Od czego zacząc i an czym skończyć. Ile ten procek max. wyciśnie? Cze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 dodam tylko, że ten Duron jest na rdzeniu spitfire i bardzo dobrze sie podkręcA. 900MHz-1000MHz to bankowo zrobisz najprosciej zmien FSB na 133 poszukaj schematów na sieci i zamaluj mostki na procku ołówkiem jak będzie tyaka potrzeba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszek1905 Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 yyyy, ok spróbuje a jaka temperaturę maxymalnie może mieć ten Duronek po podkręceniu? żeby go nie spalić. Jakie chłodzenie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 lukaszek1905 napisał(a): yyyy, ok spróbuje a jaka temperaturę maxymalnie może mieć ten Duronek po podkręceniu? żeby go nie spalić. Jakie chłodzenie ? up to 55 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszek1905 Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 (edytowane) aha, tylko że ja mam Płyte główną PROCOMP BVK2A, na chipsecie VIA KT133 czy one obsługuje magistrale 133? Proszę o pomoc, powiedzcie jak najlepiej zrobić! tylko że ja sie na tym nieznam zabardzo, i niewiem jak to szukać, pomóżcie ( naprawde niewiem jak to zropbić) Edytowane 24 Marca 2006 przez lukaszek1905 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Masz instrukcje na necie, poszukaj, nie tolerujemy lenistwa :mur: Edytuj posty a nie piszesz jeden pod drugim :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trist@n Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Grzechu_1990 napisał(a): Masz instrukcje na necie, poszukaj, nie tolerujemy lenistwa :mur: Edytuj posty a nie piszesz jeden pod drugim :evil:popieram grzecha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 lukaszek1905 napisał(a): tylko że ja sie na tym nieznam zabardzo, i niewiem jak to szukać, pomóżcie ( naprawde niewiem jak to zropbić)to po co się do czegokolwiek zabierasz :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszek1905 Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 To pisze tu na forum, i prosze o pomoc, bo chce sie nauczyc troche To co opisz ktoś jak to zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 proponuje zaczac od nauki szukania poradnikow na tym forum :) D@vid podawal ci nawet linki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszek1905 Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 (edytowane) no to to już poczytałem, to prosze mi powiedzieć : ja mam Płyte główną PROCOMP BVK2A, na chipsecie VIA KT133 , ile maxymalnie moge podkręcić Durona 700 MHz ? i na ile mam zmienić w biosie? Edytowane 25 Marca 2006 przez lukaszek1905 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 na ile max to Ci nikt nie powie :P wszystko zalezy od chlodzenia, napiecia, bla bla bla :P a na ile zmienic w biosie to juz musisz sam probowac... zmieniasz po trochu i sprawdzasz czy rusza... jak nie to bateryjka lub zworka :P a jak rusza i jeststabilny to probojesz dalej itd.. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszek1905 Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 zasilacz mam zwykły 230W za słaby? czy może byc jak na ten procek?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 (edytowane) bardzo slaby... a jaka grafika do tego? na celku 633@980 i gf3 komp raz wstawal a raz nie na 250W Edytowane 29 Marca 2006 przez Neo_x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszek1905 Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 grafika geroce fx 5200 128mb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 lukaszek1905 napisał(a): zasilacz mam zwykły 230W za słaby? czy może byc jak na ten procek?? a czasem przy tych 230 nie pisze V <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszek1905 Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 (edytowane) rzeczywiście pisze 230 V WATT ma max. 200 W (firma chyba codegen, o ile sie nie myle):( Edytowane 6 Kwietnia 2006 przez lukaszek1905 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszek1905 Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 (edytowane) próbowałem go podkręcić ale maxymalnie w biosie (chyba FSB sie to nazywa) mam na 112, dlaczego tylko tyle ?? a i jak dałem na 112 to mi nie startnął), powiedzcie czemu tak sie dzieje? i powiedzcie jak odblokowac to można( nieznam sie za dużo na odblokowaniu), Edytowane 6 Kwietnia 2006 przez lukaszek1905 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Masz zasilacz 200 Watt? No to niedobrze troche, za małą moc ma. Jaki masz ram? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszek1905 Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 ramy: ~ 320MB SDRAM ( 64MB + 256MB Kingston) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Ale chodziło mi o ich prędkość ile MHz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 sdramy przy durnym to chyba 100tki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszek1905 Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 ja niewiem nieznam sie zabardzo, gdzie to można sprawdzić? to lukne i Wam podam??:):) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Powinno pisać na pamięciach np PC133 Mhz czy coś takiego. Albo w Aida32/ Everest też można sprawdzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robin AMD Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Na ty mzasilaczu nie pokrecisz. Ja mialem Celeorna 700Mhz @ 872MHhz 256 SDR 2x128 Nvidie Rive TnT2 m64 i na zasilaczu 250W były dosc czeste resety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszek1905 Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 te pamięci to mam pc133 !!! dlaczego sądzisz że nie podkręce na tym ? przecież to tylko Duronek 700MHz :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 (edytowane) lukaszek1905 napisał(a): dlaczego sądzisz że nie podkręce na tym ?bo zasilacz masz zaslaby :wink: Edytowane 7 Kwietnia 2006 przez gent Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sime Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 (edytowane) bajka ;)>> ja mam płytke solteka SL-75KV+ (chipset via kt 133<<identyko) z durniem 600MHz podkręconym na 715MHz(6,5 x 110<<1,7V) i powiem tak mam najbardziej porąbaną zasiłke jaką można mieć czyli :angry: rubikon<<<<<<< zzzzzzzz 200W to jest dopiero shit, a więc tak jak chcesz się zabrać do kręcenie tego durnia to sprawdz jakie masz temp. w czasie spoczynku kompa i w stresie.(dodam jeszcze że u mnie temp normalnie na 600MHz była 40*C po podkręceniu w czasie spoczynku 47*C, w stresie nie przekracza 55*C) hm aaa i jeszcze jedno procek nie pociągnie na tym chipie (KT133) do 133MHz bo zdaje mi się że będzie za duże PCI i sfajczysz twardziela^_^ chociaż w moim przypadku było cos takiego że gdy dałem zworkami na FSB 133MHz to komp zaczął kręcić ale monitor się nie włączał zmieniłem FSB spowrotem na 110MHz i cyka dobrze, może i by poszło na 133MHz ale do tego lepsza zasiłka by była potrzebna. Max jaki mi się udało uzyskać z magistrali w biosie to 115MHz niestabilne za to dość stabilnie miałem przy 112MHz(1,65V) łapał zwisty ale bardzo żadko najstabilniej mam na 110MHz a HB 0,5mm udało mi się jedynie odblokować mnożnik do 6,5^_^ czyli jedynie o 0,5 musze jeszcze pomajstrować może HB był jakiejś słabej firmy:P PS.ponoć żeczywiście można z tego duraka wycisnąć około 1000MHz a na innych płytach około 1200MHz i jak by ktoś się postarał to może i z 1400MHz by cyknoł -a właśnie czy udało się komus wycisnąc z takiego durnia 600MHz na chipie VIA KT133 max czyli 150x12,5=1850 na stable??;) -aaa i jeszcze jedno odnośnie tej szyny przypuszczam że masz w biosie ustawione napięcie na 1.75 podstawowo jeżeli chcesz sprubować czy pujdzie ci na FSB na 115MHz sprubuj o jedno oczko mniejsze V ustawiać czyli 1.725, 1.70, 1.675...itd. i wtedy sprawdzać czy pujdize na tej 115-stce ale nie za nisko bo może ci nie odpalić kompa jeżeli nie widzisz żadnej różnicy np. niechce wejść ci do windy po zmniejszeniu napięcia do 1,625 a nawet do 1,65 nie próbuj dalej!!!. u mnie było tak że im niższe dawałem napięcia na proca, tym lepiej pracował wchodził do windy i było w miare dobrze ale ze zwisami po jakimś czasie:P nie wiem jak może byc u ciebie ale możesz sprubować :) POZDR. WSZYSTKIM!!!;) Edytowane 7 Kwietnia 2006 przez Sime Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matdys Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 lukaszek1905 napisał(a): a jaka temperaturę maxymalnie może mieć ten Duronek po podkręceniu? żeby go nie spalić. Jakie chłodzenie ? mały zestawik chłodzenia ciekłym azotem wystarczy, wtedy podejdzie do 1,5 Ghz :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszek1905 Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Mój procek w stanie spoczynku osiąga 28-30 stopni, a jak troche porobie (podgrzeje) na kompie, to osiąga maxymalnie 35 stopni. Mam nowy wentylator i jestem zadowolnony z niego, wyższej temperatury nie zanotowałem.:) Cze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...