Skocz do zawartości
lukaszek1905

Duron 700 Podkręcić Go ...

Rekomendowane odpowiedzi

Mój procek

w stanie spoczynku osiąga 28-30 stopni,

a jak troche porobie (podgrzeje) na kompie, to osiąga maxymalnie 35 stopni. Mam nowy wentylator i jestem zadowolnony z niego, wyższej temperatury nie zanotowałem.:)

Cze

Najwazniejsza jest temperatura w stresie, ściągnij Prime 95(program do testowania stabilności, mocno obciążający kompa) wybierasz torture test i potem maximum heat i tak przez 10-15 minut jak nie wyrzuci errorów to znzczy ze jest stabilny. Cały czas obserwuj temp w innym programie powiedzmy że nie powinna przekraczać 60* w stresie, może troche więcej(ja mam większy temp na niekręconym procu), warto tez sprawdzac temperature organoleptycznie bo płyta może mocno przekłamywać. Dla sprawdzenia pełnaj stabilności można puscic prime na kilka godzin i jak sie nie wysypie to jest rock stable :D. Max bezpieczne napięcie jakie możesz ustawić to 1,85V. Do testowania pamięci jest memtest. Max bezpieczne FSB dla tej płyty to jakies 112MHz resztę będziesz musiał zalatwic mnożnikiem. Z uwagi na bardzo słabą zasilke, polecam dla bezpieczenstwa wymienic na jakiegos fortona 300W na allegro za jakies 60-70blach. Uch to chyba wszystko o podkręcaniu tego durnia resztę musisz zrobić sam :wink: .

Pozdro 4 all

Edytowane przez WestCoach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi