Skocz do zawartości
Soonsar

Radeon 9500 Pro - Radeon 9500 Pro/9700

Rekomendowane odpowiedzi

Nie zainstalowałem jeszcze nowego BIOS-u do mojej karty, bo by chyba mój zasilacz nie wytrzymał przy takim taktowaniu (Feel 300W), musze zainwestować w nowy, ale to pozniej, na razie ten co mam wystarcza.

Wypróbowałem sobie mojego Radeona 9500 Pro w 3DMarku03 wynik 4089 (277@330/270@305), 3DMark01 wynik ~9100, chyba za mało, jak myślicie?

Chciałem też pograć sobie w Gothica 2, ustawiłem wszystkie opcje graficzne na max (zanikanie obiektów, widoczność, niebo, różne ustawienia zaawansowane jak np. wiatr, fale itd rozdzielczosc 1024x768x32 noAA) i zawód patrzcie na tego screena, tylko 6 FPS! :? .

Dołączona grafika

Ale to nie wszystko, ustawiłem wszystkie ustawienia graficzne na minimum (wszystkie!!!) i karta nie radziła sobie dalej 25-26 FPS. (karte testowałem bez OC, ale po podkręceniu gra nie zachowywała się lepiej, wydajność gry wzrosła o zaledwie kilka FPS. Nie rozumiem tego! :mur: Zwłaszcza, że Gothic 2 to gra nie najwyższych lotów.

Dołączona grafika

Mój komp:

Procesor: Pentium 4 1600@1800 Ghz,

Pamięć: TwinMOS 2x256 MB RAM 200 Mhz (orginalne PC3200, 400 Mhz Dual Channel nie dostępne na mojej płycie głównej),

Płyta Główna: VIA Apollo P4x266 AGP 4x

Dysk Twardy: Samsung 40 GB

Zasilacz: Feel ESP-300ATXSP4 300 W

No i k. Graficzna: Ati Radeon 9500 Pro (277/270 Mhz).

Dodam, że wydajność gry była porównywalna z moją starą kartą GeForce 2MX400 (64 MB, 128 Bit)!

Proszę o pomocne sugestie!

Edytowane przez Soonsar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do gothica 2, to tez mialem z nim problemy, ale pamietam, ze to o stery chodzilo. Jak wgralem nowsze omegi to bylo juz ok. A btw. moze i gra niezbyt wysokich lotow ale zeby fajnie pograc na max. wymaga troszku RAMu, bo raczej grafiki tam szalowej nie ma. Wiec moim zdaniem ram, ram i jeszcze raz ram. Bo jakos nie wierze ze 9500 PRO - katra na ktorej NFS MW i Quake IV smiga bez problemu - nie radzi sobie z Gothicem 2 :D

Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam zainstalowane sterowniki Omega 3.8.2.

Myśle, że od RAM-u wydajność gry nie zależy, bo jak wspomniałem wcześniej, jak ustawiłem grę na minimalne ustawienia (zasięg widzenia i zanikanie obiektów na 10 %) Gothic 2 i tak się przycinał. No a 3DMarkiem karta sobie jakoś normalnie radzi. :?:

Edytowane przez Soonsar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi