blue4all Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Mam taki problem i nigdzie nie moge znalezc rozwiazania :( Otoz jakis czas temu kupilem ruter Linksysa WRT54G i od tego czasu praktycznie nie sciagaja mi programy typu p2p, np. azureus itp, nie moge przesylac bezposrednio plikow do innego uzytkownika. stawiac serwerow w grach ani np uploadowac na p2m. Powylaczalem u siebie firewalla i nie wiem co mam w ruterze zrobic, zeby nie blokowalo polazen. Czy ktos mial podobny problem i moglby mi pomoc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotmaster Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Jestes za natem, musisz forwardować sobie porty (zakładka Port Range Forwarding) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blue4all Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Mam ta zakladke ale nie za bardzo wiem jak ja uzupelnic i co powpisywac :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotmaster Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 blue4all napisał(a): Mam ta zakladke ale nie za bardzo wiem jak ja uzupelnic i co powpisywac :/ od lewej: nazwa (byle jaka), zakres portów (np. 6100 - 6200), zaznaczasz TCP i UDP, podajesz IP'a kompa na którym chcesz sciagc i zaznaczasz pole w kolumnie ENABLED. I teraz tylko w programach p2p, serwerach gier podajesz port z tego zakresu co wpisałeś. P.S. A nie można wyłączyć NAT'a na tym ruterze? (ja mam inną wersje) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blue4all Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 (edytowane) No nie wiem tez niestety gdzie (jesli w ogole sie da) mozna wylaczy funkcje natu. :/ A moge dac caly zakres portow? Bo nie wiem dokladnie na ktorym co dziala... Edytowane 24 Marca 2006 przez blue4all Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotmaster Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 blue4all napisał(a): No nie wiem tez niestety gdzie (jesli w ogole sie da) mozna wylaczy funkcje natu. :/ To sprawdz w instrukcji. Tylko nie pisz że nie wiesz skąd ją ściągnąć (bo jak sie domyślam nie ma jej w komplecie - standard u linksysa). :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...