badzer Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 Mam problem: skonczyły mi sie skala zwiekszenia czestotliwosci pamieci. Słyszałem kiedys że jest sposób na powiekszenie tej skali niestety nie wiem jaki :) Prosze o pomoc i dokłady opis jak tego dokonac o ile to mozliwe :) BTW: Jest to moj pierwszy post wiec witam wszystkich :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 Polecam Riva Tuner 2.0 do zassania z http://www.guru3d.com/files/rivatuner/ Polecam - wg mnie najlepszy tweaker dla kart nvidia (i radeonow ale tego nie sprawdzalem) PS witam na forum :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badzer Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 A mozesz podac miejsce gdzie znajde (chodzi mi o zakładke i która opcja dokladnie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rider__WAWA Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 Podobno zmiana sterow grafiki daje dodatkowe mozliwosci krecenia grafy. Zainstaluj NVidia referencyjne np. 41.09 i zobacz czy pasek sie przesunal ?? Moze pomoze ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 A mozesz podac miejsce gdzie znajde (chodzi mi o zakładke i która opcja dokladnie) Ostatnia wersja to RC12.1 - właśnie "zassałem" Po otworzeniu tam gdzie pisze "customize" naciskasz taki trójkącik (są dwa, ale nie ma znaczenia którego używasz) >>> pojawi się kilka ikonek >>> wybierasz pierwszą (z symbolem karty graficznej) >>> pojawia się zakładka "overclocking" >>> tam do woli (bez przesady :wink: ) możesz kręcić kartę... Powinieneś sobie poradzić - działa to na tej samej zasadzie jak "normalne" kręcenie w sterownikach karty... Powodzenia :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 Podobno zmiana sterow grafiki daje dodatkowe mozliwosci krecenia grafy. Zainstaluj NVidia referencyjne np. 41.09 i zobacz czy pasek sie przesunal ?? Moze pomoze ?? Dzieki Riva Tunerowi moge podkrecic rdzen do 375MHz (w Detonatorach do 315MHz), a pamiec do 770MHz (w Detonatorach do 640). W Detonatorach zalezy to od karty - GF/GF2/GF3/itd - w Riva Tunerze zalezy to tylko od uzytkownika i oczywiscie chlodzenia :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badzer Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 Dzieki Dimek rdzen poszedł na 210 a pamieci na 200 no i wreszcie upragnione 3000 w 3d mark :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 Dzieki Dimek rdzen poszedł na 210 a pamieci na 200 no i wreszcie upragnione 3000 w 3d mark :) Gratulacje :!: Chyba nie bylo tak trudno, prawda :?: :wink: PS Jak ja mialem Winfasta GF2MX 32MB to po dodaniu wiekszego radiatora na rdzen i rediatorow na pamieci (byly tylko po stronie rdzenia), to karta chodzila spoko core=225 i pamieci=225 (defaultowo 175/166), wiec masz jeszcze troszke MHz'ow do "wyszarpania" :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kakarotto Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 innym dobrym programem do podkrecania grafy jest nvmax, uzywam i polecam go kart nvidii Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badzer Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 Gratulacje :!: Chyba nie bylo tak trudno, prawda :?: :wink: PS Jak ja mialem Winfasta GF2MX 32MB to po dodaniu wiekszego radiatora na rdzen i rediatorow na pamieci (byly tylko po stronie rdzenia), to karta chodzila spoko core=225 i pamieci=225 (defaultowo 175/166), wiec masz jeszcze troszke MHz'ow do "wyszarpania" :lol: Tylko ten moj ma default pamieci na 143 i 64MB, a w dodatku to jakis noname :). powyzej 200 pojawiaja sie krzaki. Ale poradziłem sobie i jeszcze raz dzieki :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...