Skocz do zawartości
badzer

Krecenie w detonatorach

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem: skonczyły mi sie skala zwiekszenia czestotliwosci pamieci.

Słyszałem kiedys że jest sposób na powiekszenie tej skali niestety nie wiem jaki :)

Prosze o pomoc i dokłady opis jak tego dokonac o ile to mozliwe :)

BTW: Jest to moj pierwszy post wiec witam wszystkich :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mozesz podac miejsce gdzie znajde (chodzi mi o zakładke i która opcja dokladnie)

Ostatnia wersja to RC12.1 - właśnie "zassałem"

Po otworzeniu tam gdzie pisze "customize" naciskasz taki trójkącik (są dwa, ale nie ma znaczenia którego używasz) >>> pojawi się kilka ikonek >>> wybierasz pierwszą (z symbolem karty graficznej) >>> pojawia się zakładka "overclocking" >>> tam do woli (bez przesady :wink: ) możesz kręcić kartę...

Powinieneś sobie poradzić - działa to na tej samej zasadzie jak "normalne" kręcenie w sterownikach karty...

Powodzenia :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno zmiana sterow grafiki daje dodatkowe mozliwosci krecenia grafy. Zainstaluj NVidia referencyjne np. 41.09 i zobacz czy pasek sie przesunal ?? Moze pomoze ??

Dzieki Riva Tunerowi moge podkrecic rdzen do 375MHz (w Detonatorach do 315MHz), a pamiec do 770MHz (w Detonatorach do 640).

W Detonatorach zalezy to od karty - GF/GF2/GF3/itd - w Riva Tunerze zalezy to tylko od uzytkownika i oczywiscie chlodzenia :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki Dimek rdzen poszedł na 210 a pamieci na 200 no i wreszcie upragnione 3000 w 3d mark :)

Gratulacje :!: Chyba nie bylo tak trudno, prawda :?: :wink:

PS Jak ja mialem Winfasta GF2MX 32MB to po dodaniu wiekszego radiatora na rdzen i rediatorow na pamieci (byly tylko po stronie rdzenia), to karta chodzila spoko core=225 i pamieci=225 (defaultowo 175/166), wiec masz jeszcze troszke MHz'ow do "wyszarpania" :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje :!:  Chyba nie bylo tak trudno, prawda :?:  :wink:  

PS Jak ja mialem Winfasta GF2MX 32MB to po dodaniu wiekszego radiatora na rdzen i rediatorow na pamieci (byly tylko po stronie rdzenia), to karta chodzila spoko core=225 i pamieci=225 (defaultowo 175/166), wiec masz jeszcze troszke MHz'ow do "wyszarpania" :lol:

Tylko ten moj ma default pamieci na 143 i 64MB, a w dodatku to jakis noname :). powyzej 200 pojawiaja sie krzaki.

Ale poradziłem sobie i jeszcze raz dzieki :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...