Skocz do zawartości
yamcha

Usb Nie Działa

Rekomendowane odpowiedzi

Mam kolejny problem. Włożyłem do przedniego wejście USB swojego PenDrive'a, dioda na nim się świeci, ale system go nie widzi. Podobnie z MP3Playerem CreativeMuVo i z iPodem Nano. Żadne z tych urządzeń nie jest czytane przez system, ale prąd pobierają (m.in: iPod zaczyna ładować akumulator). Przeinstalowałem sterowniki do płyty głównej, sterowniki USB2.0. W BIOSie obsługa USB jest włączona. Wkładałem do każdego wejścia i w żadnym nie chce czytać.. Wczoraj wieczorem system pokazał informację że zostało przekroczone napięcie w jednym z portów, ale dziś rano brat dodawał kawałki do iPoda. Ktoś wie co jest grane i co na to poradzić?

System: WinXP Home

Procesor: Intel Pentium 4 630; 3,0GHz; HT

Płyta: Gigabyte GA-8I915G-MF

Edytowane przez yamcha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też kiedyś miałem problem z USB. Spróbuj poprostu docisnąć Wejście USB do płyty głównej. Miałem podobny problem. Urządzenia podpięte do USB były wykrywane ale nie rozpoznawane. Nie pomagały przeinstalowania systemu ani instalowanie sterowników do USB. W końcu się zdenerwowałem i pocisnąłem w USB... zadziałało :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież jak dodawał kawałki do iPoda to nie może nie działać. Chyba telepatycznie nie przesyła plików? Może trochę jaśniej?

No rano działało, a popołudniu już nie..

Spróbuj poprostu docisnąć Wejście USB do płyty głównej.

Wszystko jest dociśnięte, ale różnicy nie robi..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z ipodem mi dzialaja TYLKO USB z mobo, tylny sledz i przod buda nie dziala. To nawet w instrukcji ipoda pisze, ze jak nie wykrywa to przepiac na inny. To jest chyba inny rodzaj portow (nie chodzi tu o USB 2.0/ USB 2.0 HiSpeed bo one roznia sie tylko predkoscia - najczesciej te na przednich panelach z budy to nie sa HiSpeed)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi