mikas Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Mam problem z temperaturą na procesorze, dochodzi nawet do 66C. Ale zauważyłem, że mój zasilacz Tagan 380W - PFC bardzo się grzeje. W sklepie dali mi inny tani zasilacz 400W i w tej chwili mam temperaturę max 59C. Więc sądzę, że mój zasilacz nie wyrabia i dlatego się grzeje. Teraz mam na oku dwa Tagan 480W - U22 2Force Series i Tagan 480W - U15 Easycon Serie jak sądzicie, który będzie się mniej grzał i lepiej wyciągał ciepło z komputera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Seasonic 430W :D pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OneHotMinute Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Zależy co za tagan ale tagany generalnie mocno się grzeją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 (edytowane) Jeżeli zależy Ci na niższej temperaturze, to proponuje Tagany z serii U15 ze 120mm wiatrakami - wyciągają ciepłe powietrze z nad procesora ;) Edytowane 26 Marca 2006 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koni5 Opublikowano 26 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2006 Tagany to symbol wydajnosci, mocy ale i ciszy. A jak cisza to znaczy ze w obudowie zasilacza zastosowano wolno obrotowe wentylatory. Konieczny jest dobry obieg powietrza w obudowie aby zasilacz nie "chlodzil" sie goracym powietrzem wytwarzajacym sie wewnatrz komputera. Przynajmniej jeden dodatkowy wentylator na bocznej lub tylnej sciance kompa powinien w duzym stopniu przewietrzyc obudowe i pozwolic odetchnac zasilaczowi chlodniejszym powietrzem, a co za tym idzie zmniejszyc temperature procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...