kalmi Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 Słuchajcie chłopaki bo problem jest Mam switcha TrendNet 16 portowy który w standardzie był zaopatrzony w wentyl Sunona. Wszystko było oki przez rok kiedy switch pracował w pomieszczeniu gdzie poziom hałasu nie odgrywał zbytnio roli. Teraz mam go w pokoju w którym śpie i ten sunonik wielkości wentyla do grafiki robi taki hałas ze nie idzie wysiedzieć wieczorem nie mówiąc już o spaniu. poprostu łozysko w wentylu już sie przechodziło i zamiast szumieć to wył a przy jego 6000 obrotów to masakra. chciałem podmienić go na wentyl od grafy ale zonk... sunon jest na 5V i switch też na 5V pracuje, jak włoże jakikolwiek inny od grafy np. na 12V to trzeba go palcem popchnąć żeby sie bujnął. obłaziłem wszystkie sklepy i nigdzie nie mieli takiego na 5V a bez chłodzenia to nie bardzo... bo grzeje się nieźle. Jeżeli ktoś ma jakis patent to poprosze o rade, ewentualnie chętnie kupie jak ktoś ma taki wentyl na 5V byle nie na łożysku kulkowym (głośny) i nie szybkoobrotowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 jaki ma wymiar ten wentyl ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoLo Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 oto i wentyl slizgowy 40x40x10, 5V cena jedyne 18,90pln Pozdr. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 Czytalem na tym forumie czyjegos posta (Limerro ? maluszek ?) o ukladzie z kondensatorem ktory pozwala wystartowac takiemu wentylowi. Nie moglem jednak znalezc tego posta mimo ze czytalem to niedawno :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalmi Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 jaki ma wymiar ten wentyl ? dokładnie 40x40x10 GoLo.. thx serdeczne, jak nic nie wymyśle to wezme tego ale nawet na slizgowym ma on 6k rmp jak go weżmiesz w ręke to chodzi niby cicho ale jak go włożysz do switcha i zamkniesz w metalowej puszce to dziad ostro hałasuje... może ktoś wie gdzie są takie na ok 3000-4000 rpm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoLo Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 GoLo.. thx serdeczne, jak nic nie wymyśle to wezme tego ale nawet na slizgowym ma on 6k rmp jak go weżmiesz w ręke to chodzi niby cicho ale jak go włożysz do switcha i zamkniesz w metalowej puszce to dziad ostro hałasuje... może ktoś wie gdzie są takie na ok 3000-4000 rpm? rozwiazanie: gumowe uszczelki miedzy wentyl a obudowe swicha.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalmi Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 btw uszczelek spox, tak robiłem ale to nie poprzez wibracje mimo ze sunon jest mały to ma taki zasys że jak go weźmiesz i schowasz w dłonie to już samo powietrze robi dużo hałasu (czytaj.. wyje). btw 19 zł za wentyl + 11 koszt wysyłki, poniżej 50 zł nie wysyłają... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 l i n k masz tam 1500 roznych modeli, nawet nie zdzieraja duzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalmi Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 THX wam bardzo ... coś wybiore z tego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...