Skocz do zawartości
Remick

Ocena Mojego Zestawu

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie jak wiele zadanych tutaj.Składam zestaw i potrzebuje rady w zasadzie konfiguracji było wiele.Teraz w zasadzie potrzebuje porady co do pamięci ale te pytanie zadałem juz w innym temacie.Głównie mam problem z płytą,zaznaczam że narazie nie zamiezam nic podkręcać.Jeśli chodzi o płyty to chodząmipo głowie dwie.Gigabyte GA-K8N Ultra 9 i Epox EP 9NPA+Ultra i teraz jeszcze doszła DFI LanParty UT nF4 Ultra-D zależy mi też żeby całość była dość cicha W tej chwili mam taki zestaw:

AMD Athlon 64 X2 4200+ BOX (Socket 939)

Corsair TwinX DDR 2x 1GB 400MHz C2 black

Thermaltake SOPRANO Silver z oknem

Zasilacz do obudowy Hiper HPU-4B580-MU 580W

Radeon X1600 Pro Sapphire 256MB TV&DVI Full BOX

Samsung SpinPoint P120S 250 GB (SATA II, 8MB cache, NCQ)

Arctic Cooling Freezer 64 Pro

LG SuperMulti DVD+/-RW GSA-4167B bulk black

co do pamięci też jeszcze nie jestem pewny grafa też nie na 100% wolałbym jakąś z pasywnym chłodzeniem.

Jeśli macie jakieś sugestie to bardzo proszę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja proponuje

procek x2 3800

pamieci 2 x 1gb g.skill bhz mam takie i ladnie lataja

obudowa zalezy od ciebie

Zasilke wez sobie tansza fortona jakiegos. chyba ze masz wiecej kasy to cos lepszego topowera albo enermax liberty 500 http://www.newegg.com/Product/Product.asp?...N82E16817194003

Swietna zasilka.

Grafe wez 7900gt + zalmana na to bedzie cicho i wydajnie

Dysk ok albo mozesz 2 x 160 i w raid 0 ale sam zdecyduj czy sie oplaca

chlodzonko ok

Plyte wez epoxa.

A tak w ogole napisz ile $$$ masz na to :)

Co do grafy to nie jestem pewien czy bedziesz gral czy nie.Ale warto w sumie w 7900 zainwestowac.

Down: nom moze 7800 uzywke :> :)

Edytowane przez silverusa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze warto procesor wziac X2 3800+ i szarpnąć się na 7800GT ?!

RAM - moja sugestia - G.Skill

DVD-RW - BenQ DW1650 ma mniejsze czasy dostępu i podobno wydajniejsza. Wszyscy sobie chwalą. Warto zauważyć że bebechy ma te co Plextor.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie jak wiele zadanych tutaj.Składam zestaw i potrzebuje rady w zasadzie konfiguracji było wiele.Teraz w zasadzie potrzebuje porady co do pamięci ale te pytanie zadałem juz w innym temacie.Głównie mam problem z płytą,zaznaczam że narazie nie zamiezam nic podkręcać.Jeśli chodzi o płyty to chodząmipo głowie dwie.Gigabyte GA-K8N Ultra 9 i Epox EP 9NPA+Ultra i teraz jeszcze doszła DFI LanParty UT nF4 Ultra-D zależy mi też żeby całość była dość cicha W tej chwili mam taki zestaw:

AMD Athlon 64 X2 4200+ BOX (Socket 939)

Corsair TwinX DDR 2x 1GB 400MHz C2 black

Thermaltake SOPRANO Silver z oknem

Zasilacz do obudowy Hiper HPU-4B580-MU 580W

Radeon X1600 Pro Sapphire 256MB TV&DVI Full BOX

Samsung SpinPoint P120S 250 GB (SATA II, 8MB cache, NCQ)

Arctic Cooling Freezer 64 Pro

LG SuperMulti DVD+/-RW GSA-4167B bulk black

co do pamięci też jeszcze nie jestem pewny grafa też nie na 100% wolałbym jakąś z pasywnym chłodzeniem.

Jeśli macie jakieś sugestie to bardzo proszę

Zestaw bdb, jednak karta graficzna jaka wybrales, jest dla tego zestawu zdecydowanie za slaba - juz np 6800GS bedzie lepszym wyborem. Albo to co radzili moim przedmowcy - jednak wszystko zalezy od gotowki jaka dysponujesz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do pieniędzy to mogę wydać około 6000pln ale całość musi pochodzićz jednego sklepu nie wirtualnego i to jest mały problem i stwarza pewne ograniczenia,więc G SKILL odpada

Szkoda, że sklep nie może być wirtualny bo wtedy byś kupił Opterona 165 s.939 za 1400zł są w www.Arche.net.pl IMO lepszy od X2 3800 i X2 4200...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi