Remick Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Mam pytanie jak wiele zadanych tutaj.Składam zestaw i potrzebuje rady w zasadzie konfiguracji było wiele.Teraz w zasadzie potrzebuje porady co do pamięci ale te pytanie zadałem juz w innym temacie.Głównie mam problem z płytą,zaznaczam że narazie nie zamiezam nic podkręcać.Jeśli chodzi o płyty to chodząmipo głowie dwie.Gigabyte GA-K8N Ultra 9 i Epox EP 9NPA+Ultra i teraz jeszcze doszła DFI LanParty UT nF4 Ultra-D zależy mi też żeby całość była dość cicha W tej chwili mam taki zestaw: AMD Athlon 64 X2 4200+ BOX (Socket 939) Corsair TwinX DDR 2x 1GB 400MHz C2 black Thermaltake SOPRANO Silver z oknem Zasilacz do obudowy Hiper HPU-4B580-MU 580W Radeon X1600 Pro Sapphire 256MB TV&DVI Full BOX Samsung SpinPoint P120S 250 GB (SATA II, 8MB cache, NCQ) Arctic Cooling Freezer 64 Pro LG SuperMulti DVD+/-RW GSA-4167B bulk black co do pamięci też jeszcze nie jestem pewny grafa też nie na 100% wolałbym jakąś z pasywnym chłodzeniem. Jeśli macie jakieś sugestie to bardzo proszę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ufoufnal Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Szybciutko. Co do plyty glownej to polecam raczej DFI LanParty UT nF4 Ultra-D. DO OC pozniej sie dobrze nada i stabilna jest. Co do grafy to pomysl na 7600GT... Podobna cena a moc nieporownywalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 popieram kolege wyzej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silverusa Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 (edytowane) Ja proponuje procek x2 3800 pamieci 2 x 1gb g.skill bhz mam takie i ladnie lataja obudowa zalezy od ciebie Zasilke wez sobie tansza fortona jakiegos. chyba ze masz wiecej kasy to cos lepszego topowera albo enermax liberty 500 http://www.newegg.com/Product/Product.asp?...N82E16817194003 Swietna zasilka. Grafe wez 7900gt + zalmana na to bedzie cicho i wydajnie Dysk ok albo mozesz 2 x 160 i w raid 0 ale sam zdecyduj czy sie oplaca chlodzonko ok Plyte wez epoxa. A tak w ogole napisz ile $$$ masz na to :) Co do grafy to nie jestem pewien czy bedziesz gral czy nie.Ale warto w sumie w 7900 zainwestowac. Down: nom moze 7800 uzywke :> :) Edytowane 23 Marca 2006 przez silverusa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwynbleidd Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Moze warto procesor wziac X2 3800+ i szarpnąć się na 7800GT ?! RAM - moja sugestia - G.Skill DVD-RW - BenQ DW1650 ma mniejsze czasy dostępu i podobno wydajniejsza. Wszyscy sobie chwalą. Warto zauważyć że bebechy ma te co Plextor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Mam pytanie jak wiele zadanych tutaj.Składam zestaw i potrzebuje rady w zasadzie konfiguracji było wiele.Teraz w zasadzie potrzebuje porady co do pamięci ale te pytanie zadałem juz w innym temacie.Głównie mam problem z płytą,zaznaczam że narazie nie zamiezam nic podkręcać.Jeśli chodzi o płyty to chodząmipo głowie dwie.Gigabyte GA-K8N Ultra 9 i Epox EP 9NPA+Ultra i teraz jeszcze doszła DFI LanParty UT nF4 Ultra-D zależy mi też żeby całość była dość cicha W tej chwili mam taki zestaw: AMD Athlon 64 X2 4200+ BOX (Socket 939) Corsair TwinX DDR 2x 1GB 400MHz C2 black Thermaltake SOPRANO Silver z oknem Zasilacz do obudowy Hiper HPU-4B580-MU 580W Radeon X1600 Pro Sapphire 256MB TV&DVI Full BOX Samsung SpinPoint P120S 250 GB (SATA II, 8MB cache, NCQ) Arctic Cooling Freezer 64 Pro LG SuperMulti DVD+/-RW GSA-4167B bulk black co do pamięci też jeszcze nie jestem pewny grafa też nie na 100% wolałbym jakąś z pasywnym chłodzeniem. Jeśli macie jakieś sugestie to bardzo proszę Zestaw bdb, jednak karta graficzna jaka wybrales, jest dla tego zestawu zdecydowanie za slaba - juz np 6800GS bedzie lepszym wyborem. Albo to co radzili moim przedmowcy - jednak wszystko zalezy od gotowki jaka dysponujesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remick Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Co do pieniędzy to mogę wydać około 6000pln ale całość musi pochodzićz jednego sklepu nie wirtualnego i to jest mały problem i stwarza pewne ograniczenia,więc G SKILL odpada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Co do pieniędzy to mogę wydać około 6000pln ale całość musi pochodzićz jednego sklepu nie wirtualnego i to jest mały problem i stwarza pewne ograniczenia,więc G SKILL odpada Szkoda, że sklep nie może być wirtualny bo wtedy byś kupił Opterona 165 s.939 za 1400zł są w www.Arche.net.pl IMO lepszy od X2 3800 i X2 4200... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...