kocurek Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 mam integre 2,5MB w lapku i spełnia swoją rolę z nadmiarem - płynnie chodzą divixy i nawet dvd da się obejrzeć, a jeśli chodzi o granie to używam emulatora z psx i chodzi elegancko miałem też 8MB na SIS(pcchips) -kaszana nie dało się oglądać i 64MB na SIS740(ecs) i przy ddr-ach i dało się pograć w tytuły do 2002 (mdk, colin2,hitman) - z tej też byłem zadowolony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MesJasZ Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 w moim laptopie (HP ZT1172) integra S3 ProSavage DDR :) 8-32 shared memory, jesli chodzi o granie to pociągnie emu n64 w 640x480 tak na styk, a w epsxe gram na wtyczce softwarowej, bo z hardware to tylko plugin dx6.0 obsluguje. Odpalilem kiedys Q3 - ogólnie do grania na PC to padaka, zostają tylko emu konsol, albo starsze gry. Za to filmy obsluguje elegancko w sumie od pol roku lapek wykorzystywany jest tylko do dawania sygnal na projektor. Procek P-M 1.4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Korzystałem z zintegrowanej grafiki, gdy padł mój radeonik 9800pro [*] i byłem zmuszony używać przez ponad 2 miechy integry z Abita NF7-M GF4MX 32MB. Grafika poprostu wymiatała - oczywiście żartuję. Całe szczęście, że miałem integrę bo tak bym siedział przez 2 miechy bez kompa, albo musiałbym qpić cosik pod PCI lub gf2mx. Drugi raz byłem zmuszony używać integry jak zmieniałem platformę z socket A na 754. Używałem przez ponad miesiąc zintegrowanego w Asrocka K8NF4G SATA II GF6100. Ta grafką naprawdę jest już dość dobra jak na zintegrowane karty graficznę. Jakość obrazu zadowalająca. W starsze gry typu Q3, cs 1.6 śmigają bez zająknięcia. W nowe też szło pograć na minimalnych detalach w rozdziałce 800x600. Także jeśli ktoś nie ma dużych wymagać to i z zintegrowaną kartą graficzną można śmigać. Do prac biurowych typu word, exel nadają się świetnie do gierek 2D również. Starsze gierki 3D śmigają bezproblemowo dopiero w nowszych tytułach zaczynają się schody, ale jeśli naprawdę komuś nie przeszkadza pixeloza i słaba jakość textur jest wstanie pośmigać w nowe tytuł :> no może poza Oblivionem. Tyle odemnie i moich spostrzeżeń z pracą ze zintegrowaną kartą graficzną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Dokładnie jest to świetne rozwiązanie zwłaszcza do biur jak i dla kogoś kto używa komputera głównie do internetu i roboty no i lubi czasem pograć w coś starszego lub jakieś strategie bez 3d. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 dobry temat, powinien byc przyklejony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welyk Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 ja nie korzystam ale moze sie dowiem czegoś :) co jest lepsze, zintegrowany x300 na płycie Asus P5RD1-V czy 6100 na płycie Gigabyte GA-K8N51GMF-9 ?? prosze o odpowiedzi z konkretami, np. konkretne konfigi i punkty z 3dMarków lub coś w tym stylu :) dziekuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 (edytowane) ja mam 6100 i 3dmarku niecały 1K ale to dlatego, że mam pamięci w single i taktowanie 333mhz, z tego co wiem jak są w dualu 400mhz to wyciągnie jakiś 1,5k może i więcej ale i tak do grania to sie nie nadaje chyba, że w jakieś starsze gry.... Edytowane 24 Maja 2006 przez -=KAX=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Ja na integrze X300 mialem kolo 700-800 w 2k3 i chyba cos kolo 500 w 2k5 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkali Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 I ja się podzielę wrażeniami. Kupiłem ostatnio Asrocka K8NF4G SATA II GF6100. Przesiadłem się z Asusa N6600. po włączeniu gry różnica w wydajności kolosalna. Aktualnie za sprawą Kolekcji Klasyki przeżywam Morrowinda, więc zmiana nie jest strasznie bolesna - mozna pograć ;) Z jakością wyświatlanego obrazu nie jest źle. Nie wiem, jak z odświeżaniem, bo mam LCD. Brakuje trochę DVI. Ogólnie - zawsze byłem przeciwnikiem zintegrowanej grafiki, jednak jeśli ktoś ma przestoje w graniu to czemu nie nie traci sie tyle ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welyk Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 zintegrowany x300 na płycie Asus P5RD1-V wyciąga na standardowych sterownikach ponad 1200pkt w 3dMarku2003 (CeleronD 3.2Ghz i 512MB DualDDR), nie powala to na kolana ale jakies minimum zapewnia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 A jak jest z podkrecaniem proców jeśli ma się zintegrowaną grafe ??Czy przeszkadza to mocno ??I jeszce jedno.Czy jesli nie gram wogole w gry to moge ustawić zeby ta karta zintegrowana nie pobierala wcale pamieci RAM ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welyk Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 A jak jest z podkrecaniem proców jeśli ma się zintegrowaną grafe ??Czy przeszkadza to mocno ??I jeszce jedno.Czy jesli nie gram wogole w gry to moge ustawić zeby ta karta zintegrowana nie pobierala wcale pamieci RAM ?? :mur: wcale to sie nie da, wymij z kompa całkiem ram i sprobuj go odpalic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 chodzi mi o to czy bedzie pobierała wiecej niz karty nie zintegrowane :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Biorac pod uwage, ze karty niezintegrowane nie pobieraja pamieci to TAK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adzio_tuning Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 ja mam mobo P5RD1-V z radkiem X300, grafa fajna , 1523 pkt w 3dMarku 2001, tylko intryguje mnie sprawa obrazu. moze to przez pasywne chlodzenie badziewnym radiatorem od Asusa, ale po 30 minutach grania pojawiaja sie czerwone kropki albo paski, czasami nawet niebieskie :blink: mial ktos takie cos w grach ?? PS: bardzo dobry temat i moim zdaniem powinien byc przyklejony B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...