TomaszPaweł Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Witam. Zastanawiam się, który zasilacz wybrać Tagan 580W - U22 2Force Series czy Tagan 580W - U15 Easycon Serie tak aby w przyszłości wytrzymał nowe karty graficzne w stylu 2xG80SLI, lub współcześnie patrząc 2x7900GTX. Dodam, że nie może kosztować więcej niż 500zł i musi być cichy. Poczytałem o tych dwóch zasilaczach zarówno dokumentację techniczną jak i posty i nie mogę się zdecydować, który jest lepszy. Bajery w stylu odpinane kable nie za bardzo mnie podniecają, wolę raczej stabilną i wysoką moc. Mam obudowę BigTower Chiefteca. Proszę o poradę i ewentualne techniczne uzasadnienie dlaczego ten a nie inny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 (edytowane) Jak ja miałbym 500zł na zasilacz, to kupiłbym któryś z tych: Seasonic S12-500, Topower TOP-627P6 EZ, są lepsze od tych Tagan'ów ;). Edytowane 24 Marca 2006 przez Maciag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Ja również polecam Seasonic'a S-12 500W. Bardzo dobry zasilacz (jak nie najlepszy obecnie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 a jak ma sie linia 12v w tych zasialczach pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 Te zasilacze co podaliście mają chyba gorszą linię +12V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 Tagan ma 2x 20A na +12v Seasonic ma 16 i 17A :) Ale także polecę tego SeaSonica, sam posiadałem zasilacz tej firmy (coprawda nie o takiej mocy, poczciwiec 300w z budy Vobisa) i było cicho i stabilnie, żadnych problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teofil Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Witam Dumam od pewnego czasu nad zasilaczem i w zasadzie byłem zdecydowany doradzić znajomemu Tagana 530W/580W. Dużo dobrego piszecie o Seasonicach. Nie brałem dotąd Seasonica pod uwagę ponieważ na jego tabliczce znamionowej nie znalazłem informacji czy podaje napięcie -5V, które jest ponoć wymagane do poprawnej pracy płyty MSI K8N SLI Diamond Plus (taka informacja znajduje się na polskiej stronie producenta). Z kolei w Komputroniku, w specyfikacji S12 500 jest informacja że dla -5V zasilacz ma wydajność prądową 2A. Czy wie ktoś jak z tym jest na prawdę i jak interpretować napięcie +5Vsb? Poza tym, jest gdzieś wątek o problemach przy współpracy Seasonic i DFI. Jak wygląda w Seasonicach sprawa filtracji napięcia? Załóżmy, że ktoś nie ma zbyt pięknej sinusoidy w gniazdku, co wtedy? Objawy opisane przy sprawie DFI jakby pokrywają się z tym z czym borykał się inny znajomy, a jego problemy ustąpiły po wymianie zasilacza na inny. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...