teleranek Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Witam wszystkich, mam problem zaqpiłem cel800/128/100/1.75 i włożyłem na płytkę prokomp biw1m/2m. komp nie wstaje widzi tylko proca Celeron 800e i koniec :angry: nie mogę wejśc do biosu bo nie dochodzi. czy ktoś wie gdzie tkwi problem nie mam schematu do tej plytki nie wiem czy przestawiać zworkę odpowiedzialna za napięcia i która to jest. Może ktoś to robił? :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teleranek Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Witam wszystkich, mam problem zaqpiłem cel800/128/100/1.75 i włożyłem na płytkę prokomp biw1m/2m. komp nie wstaje widzi tylko proca Celeron 800e i koniec :angry: nie mogę wejśc do biosu bo nie dochodzi. czy ktoś wie gdzie tkwi problem nie mam schematu do tej plytki nie wiem czy przestawiać zworkę odpowiedzialna za napięcia i która to jest. Może ktoś to robił? :mur: Może ktoś by coś podpowiedział koledzy.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 (edytowane) proponuje koledze lekture manuala od plyty, zaladowanie najnowszego biosu ;) ew. sprawdzenie proca na innym kompie - moze jest uszkodzony? Edytowane 24 Marca 2006 przez rosolini Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teleranek Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 procek jest sprawny na innym kompie- u mnie niestety nie. Myślałem że na forum może się coś dowiem bo końcu do tego jest powołane ale widocznie się przeliczyłem. Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 Czy tak trudno jest Ci zajrzec do instrukcji obslugi plyty i sprawdzic konfiguracje zworek? Wolisz czekac na jelenia, ktory zrobi to za Ciebie? Resetowales BIOS przed odpaleniem proca? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teleranek Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 tak, kolego resetowałem bios, ściągnąłem ostatnią jego wersję itd. kombinowalem ze zworkami, napięciami itp. Po prostu nie mam już pomysłów co dalej. co do instrukcji tech płyty to szukałem jej ze 3 dni w necie i nic nie znalazłem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 BIW1M_2M.pdfhmm... z reka na na sercu... manuala znalazlem w niecale 5 min. masz mozliwosc przetestowania innego proca na tej plycie? moze to byc tez wina pamieci? ale moze byc rowniez uwalona plyta? puki co poczytaj manuala - moze wykombinujesz cos na zworkach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teleranek Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 tego wlaśnie szukalem jesteś THE BEST.dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 nie ma sprawy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...