Skocz do zawartości
teleranek

Celek 800 Na I810

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, mam problem zaqpiłem cel800/128/100/1.75 i włożyłem na płytkę prokomp biw1m/2m. komp nie wstaje widzi tylko proca Celeron 800e i koniec :angry: nie mogę wejśc do biosu bo nie dochodzi. czy ktoś wie gdzie tkwi problem nie mam schematu do tej plytki nie wiem czy przestawiać zworkę odpowiedzialna za napięcia i która to jest. Może ktoś to robił? :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich, mam problem zaqpiłem cel800/128/100/1.75 i włożyłem na płytkę prokomp biw1m/2m. komp nie wstaje widzi tylko proca Celeron 800e i koniec :angry: nie mogę wejśc do biosu bo nie dochodzi. czy ktoś wie gdzie tkwi problem nie mam schematu do tej plytki nie wiem czy przestawiać zworkę odpowiedzialna za napięcia i która to jest. Może ktoś to robił? :mur:

Może ktoś by coś podpowiedział koledzy....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak, kolego resetowałem bios, ściągnąłem ostatnią jego wersję itd. kombinowalem ze zworkami, napięciami itp. Po prostu nie mam już pomysłów co dalej. co do instrukcji tech płyty to szukałem jej ze 3 dni w necie i nic nie znalazłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BIW1M_2M.pdfhmm... z reka na na sercu... manuala znalazlem w niecale 5 min.

masz mozliwosc przetestowania innego proca na tej plycie? moze to byc tez wina pamieci? ale moze byc rowniez uwalona plyta?

puki co poczytaj manuala - moze wykombinujesz cos na zworkach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...