staszek1000 Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 (edytowane) Elo! Jestem nowy i pierwszego moda dopiero robie... zainteresowaly mnie stacyjki. jak zrobic stacyjke w kompie? i czy mozna kluczem wlaczac kompa czy tylko przekrecic klucz i wtedy wcisnac on? Edytowane 25 Marca 2006 przez staszek1000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartol_krk Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 (edytowane) siemka wlasnie przed chwila zrobilem ja w kompie :-P , mozna tylko zrobic tak, ze przekrecasz kluczyk i klikasz przycisk, bo tak jest zrobione w plycie ze potrzeba tam miedzy dwoma pinami ktore odpalaja kompa zwarcia i wtedy odpala plyta. W kompach AT , poprzez przekrecenie kluczyka odrazu by odpalil. Pozdr :) Edytowane 24 Marca 2006 przez bartol_krk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 eh, imo stacyjka a potem guzik to głupota. bo po co stacyjka skoro i tak trzeba wcisnąć guzik ;] można ewentualnie dać stacyjkę i przekręcić na sekundę a potem wrócić kluczem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba89 Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 przecierz w ATX jest tak ze jak zrobisz zwarcie pinów to sie komp uruchamia ... przecierz power button jak nacisniesz wraca do pierwotnego stanu... wiec stacyjka która powraca do poprzedniego stanu by sie przydala albo poprostu przekręcic i samemu wrucic do poprzedniego stanu.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 da sie sama stacyjka. musi byc to tylko stacyjka samochodowa. zamiast do przycisku kabelki podlanczasz do stykow stacyjki odpowiadajacych za rozrusznik pozycja kluczyka nr3. zeby wlaczyc kompa przekrecasz kluczyk do pozycji nr3 i puszczasz wtedy odskoczy do pozycji nr2 komp sie wlaczy. wylanczasz tak samo. tylko zeby wyjac kluczyk odkrecasz do pozycji nr1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek1000 Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 (edytowane) teraz robie peirwszego moda i wiem juz ze nie za dobrej jakosci ale niech se bedzie tzn okno bass reflex z przodu oswietlenie walsnie zasilacz bede malowal i okno robil no i na zewnatrz go wywale ale mam plan zrobic obudowe w temacie tuningowanych samochodow moze jakies motywy z nfs ale to w wakacje sprobuje znalezc jakas fajna stacyjke i moze jakeis fajne przyciski itp ale piszcie jak najdokladniej jak zrobic stacyjkle aaa a reset mozna zrobic np na ktorejs pozycji stacyjki? Edytowane 24 Marca 2006 przez staszek1000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 ALE I TAK NIE BEDZIE ODGLOSU V8 :wink: JAK PRZEKRECICIE KLUCZYK :D :wink: :wink: :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pico_pl Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 ALE I TAK NIE BEDZIE ODGLOSU V8 :wink: JAK PRZEKRECICIE KLUCZYK :D :wink: :wink: :rolleyes:daloby sie napewno jakos zrobic :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 nei ma problemu.. kupujesz ukłąd ISD na którym można nagrywać dzwiek.. nagrywaasz sampla... i podłaczasz to to w odpowiedni sposób... :D chciałem tak robić jak mialem zamiar budowac kompa a la 2f2f :) co do reseta.. to jak chcesz 1 stacyjką zrobć power i reset? :lol: Może zrób sobie przycisk NOS :twisted: pod którym będzie reset... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek1000 Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 niezly pomysl musze znalezc gdzies szybkich i wscieklch;] kurde dales mi pomysl temat modu bedzie nos nitro.... musze sie podszkolic w chlodzeniu wodnym... rezerwuar w kształcie butly z nitro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 hehe... śja już gdzies miałęm na kartkach rozrysowany cały model budy jak bedzie wygladać.. i mi sie podobało :D.. oczywiscie przód , okna, dach nawiazujący do nissana skyline :wink: .. nawet spojler z tyłu przewidziałem :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek1000 Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 mysle o tablicy rejestracyjnej tylko od motoru albo amerykanskiej no i np gasnice małą na niebiesko pomalowac i napisac n2o z przody na gorze zrobic wlot powietrza jak w samochodach... koncze pierwszego moda i sie zabieram do roboty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek1000 Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 (edytowane) podjałęm taka decyzje: w zwiazku z zakupem perksuji w zblizajace sie swieta, lenistwem i brakiem funduszy po zakupie instrumentu odkladam pierwszego jak i kolejne mody na pozniej.... Edytowane 31 Marca 2006 przez staszek1000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gRaBaRz.oS Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 poljałęm taka decyzje: w zwiazku z zakupem perksuji w zblizajace sie swieta, lenistwem i brakiem funduszy po zakupie instrumentu odkladam pierwszego jak i kolejne mody na pozniej.... pyt: pierwszego ?? odp: ja tu nic nie widziałem w tym topicu pyt: kolejne?? odp: jak nie zrobiłeś nawet pierwszego to raczej kolejnych nie będzie pyt: później?? odp: odkładanie nic nie daje bo jak odłożysz to sie już nie zabierzesz pyt: wniosek?? odp: graj lepiej na perkusji niż modujesz :D bo w myślach modować też umiem :) pozdro :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 poljałęm taka decyzje: w zwiazku z zakupem perksuji w zblizajace sie swieta, lenistwem i brakiem funduszy po zakupie instrumentu odkladam pierwszego jak i kolejne mody na pozniej....nic nas to nie obchodzi bo dużo jest na tweaku czczego gadania :] miłych świąt ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek1000 Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 k**** sie krytykanci znalezli... nie koncze przygody z modowaniem bo do kompa ktory mam bede dokladal rzeczy tj oploty na kable okragle kable, molexy uv, wc i w ogole zmieniam wszystko w kompie tj procesor mobo itp, ale moda od podstaw musze na troche zostawic bo mam teraz duzo nauki i nie mam czasu... PZDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 (edytowane) a właśnie.... krytykować każdy może troche leeepiej lub troche gorzej... Sjak ktoś nie ma czasu to się nie zabiera :D.. Popatrz na mnie... nie mam czasu i się zabrałem i tym sposobem robię moda już prawie 2 lata.... No ale ja przynajmniej nie zakladałem topica o tym że chcę.... a chcaiłęm założyć ale kumpel odradził... wiedział co mówi... Jeśli zrobię moda to pokażę.. a jak ktoś jest zaniteresowany worklogiem to na moeje stronce zawse można sobie zobaczyć... pokrytykować też tam można :twisted: Edytowane 31 Marca 2006 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 staszek1000 - spójrz... 18 postów i kolejny denny topic który niczemu nie służy. i po co to wszystko? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto56 Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Aleee bez sensu topic , dobrze zrobiłem że sie odpoczątku nie wypowiadałem. staszek1000 jak nie masz zamiaru nic zrobić to po co ten temat ????? graj na bębnach i tyle. A jak masz robić moda to trochę trzeba ruszyć czerepem. Jak robiłem ostatniego moda to robiłem go w sumie 5 miesięcy i już uważam że jest błeee i łeeee i mi się nie podoba. Nie zakładaj takich z tyłka tematów jak i tak nie masz zamiaru nic zrobić. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew^ Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 niezle zmodowany ten komp na focie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 (edytowane) k**** sie krytykanci znalezli... nie koncze przygody z modowaniem bo do kompa ktory mam bede dokladal rzeczy tj oploty na kable okragle kable, molexy uv, wc i w ogole zmieniam wszystko w kompie tj procesor mobo itp, ale moda od podstaw musze na troche zostawic bo mam teraz duzo nauki i nie mam czasu... PZDR k***** modder sie znalazl. uwierz mi ze konczysz przygode z modami. moim zdaniem jestes za cienki w uszach, i to co probowales zaczac po prostu cie przeroslo. I co, mowisz ze zmieniasz mobo, cpu itp... a kogo to obchodzi? tutaj nie ma znaczenia co masz w obudowie, dzialy pochwal sie i sprzet sa gdzie indziej. Tutaj liczy sie to co zrobisz ze swoim kompem,a nie ile kasy wydal twoj tatus zebys mogl powiedziec ze "mam wypas maszyne". UTOPIA i tyle, moim zdaniem to jestes kolejnym dzieciakiem ktory chcial zaistniec. Edytowane 5 Kwietnia 2006 przez Carl0s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 cały Carl0s :lol: Wyrażasz zazwyczja moją opinie nie oszczędzając w słowach :D... No i dobrze.. Choć nie wiem czy ta taktyka coś prynosi bo widać ciągle ktoś wyskakuje z mizernymi pomysłami mimo ostrej krytyki... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 hehe, ja też jestem tak samo powściągliwy jak Pelzak :] niechaj to będzie przestroga dla innych noobmodderów (może przykleimy? :lol: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...