Gość lukas_gab Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 (edytowane) Cześć ! Mój sprzęt : Płyta : Asrok P4S61 (478 chyba myle sie ? ) Ram: SDRAM DDR 256 PC-3200 "NO NAME" SDRAM DDR 512 PC-3200 Kingston Procesor :Celeron D 340 2.93GHZ@3.20GHZ VGA: Ladatek GF FX 5200 128 mb 64bit 250/410@315/533 ( pasywne standardowe tylko na rdzeń ) Zasilator Altis Total Outpud 300W HDD1 Segate 40GB 7200 ( z 2000 chyba ) HDD2 Samsung 80GB 7200 ( razem z kompem gródzień 2004) FDD Samsung :) Nagrywarka cd-rw samsung Nagrywarka DVD-RW Sony Wentyl z radiatorm ( to chyba krowa a nie radiator większego nie widziałem ... ) na procu + nadmóch z tyłu obudowy Obódowa MidiTower I teraz mam prosbe o "złozenie" zaproponowanie jakiegoś dobrego wc tak żeby była maź wydajność a przy tym cisza.Tak sobie myślałem że jeden bloczek na proca jeden na VGA ( wiem że to sie nie grzeje ale mam zamiar kupić radka x800gto )na chipetsa (czy jak tam to sie piesze ) chyba nic mam wysoki radiator Jakiś zbiorniczek pompeczka nie wiem 650l ? starczy i chłodnica ( tu jest problem ) jaka duża fabryczna czy jakaś nagrzewnica ?jaka najwydajniejsza i najmniejsza czy taka ze złomu sie nadaje ? ( wója ma skup i pare samochodów to sie wykopie ;) ) Wystarczy to doradzcie jakie czeńści gdzie najtaniej i jaka jakość to powiedzmy ze zaproponujecie 2 zestawy jeden tak za 150 zł a drugi tak za 250 zł a i chłodnicy tu nie wliczam skombinuje skąś ... A może cpc ? tam jest dobra oferta co wy o tym myślicie ?? I na koniec Ostatnio sprawdzałem czy mam dziury w płycie głównejj ( jak sie okazało mam i to nawet spore ) to zauważyłęm jakich rozmiarów mam procesor ... tosz to jest ok. 3x3 a pomyśleć że mój pierwszy celeron był rozmiarów mojej karty graficznej .... no może troche krótczy ... Edytowane 24 Marca 2006 przez lukas_gab Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 oj lepiej sie chowaj bo zaraz cie ostro zjada B) :wink: ja powiem jedno czytaj to forum !!! .... !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Tak wiec , chlopcze nie ma lekko . Po pierwsze takich tematow jak twoj jest kilka , wystarcz odrobina szczerych checi i juz szukajka tweakowa wypluwa z siebie skarby... Po drugie , jak nie wiesz jak zaczac wchodzisz sobie do "Galerii WC uzytkownikow tweaka" i juz masz jakis swiatopoglad w danym temacie Po trzecie po co nam wiedziec , ze masz FDD i CDRW Samsunga ? :blink: Chcesz to schlodzic woda ? :lol: Tak wiec zachecam do poszukiwan odpowiedzi w skarbnicy wiedzy jaka jest tweak.pl . Samo skladanie WC rowniez wymaga pewnego zaangazowania... Wiec jesli brak Ci zaangazoowania to lepiej odpusc na starcie bo jeszcze sobie cos popsujesz etc. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 I zamykać, zamykać co by sie burdel nie robił!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas_gab Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 dobra ale powiedzcie chociaz czy pompka te 650 l / h wystarczy ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...