Skocz do zawartości
sender28

Samsung Suncmaster 920n

Rekomendowane odpowiedzi

Czy maksymalna rozdzielczość tego monitora 1280x1024 jest ze tak powiem "bezpieczna" dla niego?? Bo teraz mam taką i wszystko ma prawidłowy rozmiar i jest ok. Ale o uszy mi sie kiedys obiło ze maksymalna rozdzialka szkodzi LCD. Prosze uzytkownikow LCD 19cali o info bo ja sie nie znam za bardzo. bede wdzieczny za kazda odpowiedz....Pozdr. :razz: :razz:

Edytowane przez sender28

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chcę Ciebie krytykować ale naprawdę lepiej sobie nie rób takich żartów.

Ja sie pytam poprostu grzecznie bo nie wiem czy taka rozdziałka ma wpływ np. na szybsze wypalanie pikseli.

Jak nie wiesz to nikt ci się odzywać nie każe. Słyszałem ze poprostu piksele siadają. A przeciez LCd to nie to samo co CRT(bynajmniej nie dla mnie)

Edytowane przez sender28

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sender28 - 1280 x 1024 to zalecana rozdzielczość dla monitórów lcd 19"... ;)

Dzieki. Przynajmniej jedna osoba mnie rozumie. A moj brat siedzi mi na głowie ze musi być 1024x864 bo on ma tają na 15calowym laptopie. No a faktycznie w tej rozdziałce 1280..... litery są normalne i nie rozmazane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kazda rozdzialka jest dla monitora szkodliwa, monitor zuzywa sie zawsze.... nawet jak monitor nie chodzi to tez jest to dla niego szkodliwe

tak w ogole to pytanie troche....dziwne

:blink: :blink: to wiadomo ze sie zuzywa zawsze ale zaleznie od ustawien moze to trwać szybciej i wolniej:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi